Radars die veel weggebruikers beboeten


ALICANTE – De gezamenlijke verkeers­radars die de Dirección General de Tráfico (DGT) op de Spaanse wegen hebben staan registreerden het afgelopen jaar bijna drie miljoen verkeersovertredingen en dat leidde tot hetzelfde aantal boetes. De ene radar bekeurt echter meer dan de andere. Vijftig van de bijna duizend permanente radars die langs de wegen staan, nemen 41,5 procent van het aantal boetes voor hun rekening. Twee van de radars die de meeste boetes uitdelen, bevinden zich in de provincie Valencia: een radar op de A-7 ter hoogte van Sagunto flitste 59.428 verkeersovertreders, terwijl een radar op de V-31 vlakbij de stad Valencia tot 46.739 boetes leidde. Er is slechts één veelbekeurende radar in de provincie Alicante. Deze staat ter hoogte van km 4,6 op de snelweg A-70 in Alicante en er werden in 2019 15.768 boetes uitgedeeld, opvallend genoeg slechts de helft van het voorgaande jaar.

Luxe jacht vertrokken


DENIA – De Lady Moura, het, luxueuze jacht dat sinds september in de haven van Denia lag en daar veel opzien baarde, is afgelopen weekend vertrokken.Het jacht, met een lengte van 105 meter, behoort toe aan de Arabische sjeik Nasser Al-Rashid. Het enorme vaartuig was in Denia voor een opknapbeurt. Er werden stellages gebouwd om het in 1990 gebouwde jacht te kunnen schilderen en waar nodig repareren. Gedurende vijf maanden trok het vaartuig daarbij veel be­kijks want behalve de omvang waren ook de gouden letters en de zeer luxe details opvallend. Het was de grootste privéboot die ooit langer dan een dag in de haven van Denia aangemeerd lag.

Nieuwe rastro in El Campello


EL CAMPELLO – El Campello telt vanaf zaterdag 15 februari een nieuwe tweedehandsmarkt ofwel rastro. De organisatie La Paca, die al verantwoordelijk is voor zogenaamde ‘Vintage’-markten in Busot, La Vila Joiosa, Aigües en Alicante, organiseert vanaf deze week elke zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur een rastro aan de Avenida Pla de Mesells, op het gelijknamige industrie­terrein aan de noordkant van de stad (tegenover de ingang van de urbanisatie Alkabir).

De Komedianten treden weer in actie


MORAIRA - De Komedianten, de toneelvereniging van de NVOC De Lage Landen, brengt op 13 en 14 maart hun achtste productie op de planken van La Senieta in Moraira.‘Adios Don Enrique’ is de titel van een toneelstuk van Hugo Renaerts, gebaseerd op werken van diverse Spaanse auteurs. Hiermee gaat u terug in de tijd naar het zuiden van Spanje op het einde van de negentiende eeuw, de tijd van de grote ‘haciendas’ die gewoonlijk in handen waren van een rijke familie. Helaas is de ‘pater familias’ overleden en de familie komt net terug van het kerkhof. Zoals zo vaak het geval is, worden er nu allerlei nieuwe vragen opgeroepen over het beheer van de grote landerijen en dat gaat niet altijd op de beheerste manier waar wij aan gewend zijn. Het zuiderse volk is vrij heetgebakerd en het middagmaal verloopt heel anders dan verwacht. We zijn ondertussen al een heel eind op weg met de repetities en het belooft een verrassende première te worden! Er wordt gespeeld op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart, telkens om 19.00 uur. Donatie: 8,50 euro. Te verkrijgen op de clubmiddag (donderdag) tussen 17.00 en 19.00 uur. U kunt ook mailen: ToneelNVOC@gmail.com De kaartjes hebben een rij- en stoelnummer, dus zorg dat je op tijd bent. We kunnen geen restitutie geven op aangeschafte kaarten. Greet Liégeois, regisseur.

Elke dag is hetzelfde...


COSTA BLANCA - Dag in dag uit opgesloten zitten en dat jaar in jaar uit om gek van te worden. In het asiel La Nucia ver­­­­blij­ven al jaren 9 honden. De arme stakkers komen heel veel liefde en aandacht tekort omdat er te weinig vrijwilligsters zijn.Ik heb vreselijk veel medelijden met ze omdat ze altijd over de kop gezien worden als er iemand in het asiel komt om een hond te adopteren daarom vraag ik alle dierenvrienden om ook eens bij de oudere honden te kijken. De meeste zijn pas 7-8 jaartjes oud, dus ze kunnen nog lang mee. Bent u van plan om een hond te nemen denk ook eens aan onze oudere honden. De meeste honden hebben ooit een thuis gehad dus die kunnen al van alles. Neem nu Baloo, hij is heel jong gevonden en naar het asiel gebracht. Nu jaren later is hij er nog steeds en de arme stakker wordt met de dag triester onder zijn lot. Ook zijn er veel andere honden en katten kijk eens op www.sphoek.com. Het asiel heeft ook altijd veel voer nodig, zowel honden- als kattenbrokken. Wilt u voer brengen, altijd welkom! Ook donaties voor de hoge dierenartskosten zijn broodnodig. Het asiel is elke werkdag geopend van 10- 13 uur. Als u wilt helpen heel graag want die rekeningen lopen de spuigaten uit. Het banknummer van Protectora de Animales La Nucia is IBAN ES06 2100 56940 702000 57480. Help ons de dieren te blijven helpen, ze hebben ons zo hard nodig en zonder donateurs kunnen we helaas niets. De dieren en vrijwilligsters wensen iedereen een fijne Valentijnsdag toe. Heeft u vragen bel gerust naar 631 802 289.


1 - 2 - 3 - 4 - 5