Manuele therapie


 
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewe­gingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
 
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen.
 
In een eerste gesprek zal de manueeltherapeut o.a. vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen.
 
Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueeltherapeut de houding en het bewegen beoordeelt en, met specifieke bewegingen, de gewrichten onderzoekt. Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met u zal de manueeltherapeut beslissen of er behandeld kan gaan worden.Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De manueeltherapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel ‘kraken' genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.
 
Wanneer naar een manueeltherapeutAls je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.
 
Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:• hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;• nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;• lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;• hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;• duizeligheid bij het bewegen van de nek;• kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten.• Bij Medifit werken 10 fysiotherapeuten waarvan er 4 een opleiding Manuele therapie hebben gedaan.
 
Wilt u een onderzoek of behandeling bel naar Medifit voor een afspraak.Tel: 96 649 54 48
 

Opgelet voor extra verkeersradars


 
ALICANTE – Ook de verkeersafdeling van de Guardia Civil is deze week begonnen aan de ‘operatie hoogseizoen’.Dat betekent dat er meer agenten worden ingezet die onregelmatigheden moeten signaleren en dat er meer radars worden geplaatst, die snelheidsovertredingen registreren. De Guardia Civil maakt in zijn auto’s gebruik van de modernste camera’s en er wordt speciaal gelet op chauffeurs die met hun mobiele telefoon bezig zijn tijdens het rijden. Deze kunnen er zeker van zijn dat ze een boete krijgen. Ook zullen er veel extra alcoholcontroles worden verricht. Met dit alles hopen de autoriteiten het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Vorig jaar kwamen er in de zomerperiode elke dag gemiddeld vier mensen om het leven op de Spaanse wegen, een aantal dat fors hoger lag dan in de voorgaande jaren.