Rugpijn: Heeft u echt alles geprobeerd?


 
De meest voorkomende klacht die wij in onze kliniek zien is rugpijn. Deze pijn straalt dan vaak uit in de bil, bovenbeen en soms zelfs helemaal tot in de voet. Uit bed komen is een stijve bedoening en vaak is lang zitten onmogelijk.
 
Er wordt teveel gedacht dat de oorzaak van deze klachten een oude hernia of arthrose is, terwijl dit maar ZELDEN de OORZAAK van dit soort klachten is. Deze combinatie van symptomen wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een ontstekingsreactie in de kleine gewrichtjes van de lage rug (facetgewrichtjes) of door een ontsteking van het bekkengewricht (SI-gewricht). Na grondig onderzoek blijkt vaak dat er sprake is van een combinatie van deze twee oorzakelijkheden. Deze ontstekingsreacties in de gewrichten worden vrijwel altijd veroorzaakt door een foutieve houding, scheefstand van het bekken en verkeerd gebruiken (overbelasten ) van de rug. Doordat deze oorzaken van rugklachten zich niet acuut aanmelden, lopen mensen vaak al jaren rond met een scheef bekken en een foutieve houding zonder klachten te ervaren. Dit betekent echter niet, dat er niets aan de hand is. De meeste patiŽnten beschrijven dat ze alleen maar zoiets als een papiertje van tafel pakten en dat het toen in rug schoot. Dat papiertje oppakken is natuurlijk niet de oorzaak, die was al langer latent aanwezig. Het papiertje was de welbekende druppel die een ontstekingsreactie doet ontstaan en dus de klachten veroorzaakt.Doordat de oorzaak vaak al jaren ongemerkt aanwezig is, vormt het lichaam op de aangedane plekken een soort littekenweefsel (adhesies). Deze adhesies hebben de eigenschap een ontstekingsreactie actief te houden, waardoor dus een chronische pijn ontstaat. Als de oorzaak niet wordt aangepakt, zal deze klacht niet uit zichzelf weggaan. Maar het is zeker niet nodig om met deze pijnen te blijven rondlopen.
 
Door de genoemde gewrichten te bevrijden van deze adhesies, de gewrichten in hun natuurlijke stand terug te zetten en door de houding aan te pakken kan de oorzaak van deze klacht worden weggenomen. Ook als er arthrose of slijtage in de wervelkolom aanwezig is, is dit maar zelden de oorzaak van rugpijn...
 
In onze kliniek zijn we gespecialiseerd en zeer ervaren in het diagnostiseren en behandelen van rugklachten en laten we onze patiŽnten het hele behandeltraject doorlopen. Dit betekent dat alle oorzaken worden aangepakt. Dus in dit geval betekent dit het doorbreken van de adhesies, de normale functie herstellen van de wervelkolom en daarna het verbeteren van de houding en kracht van de wervelkolom.
 
Wij behandelen patiŽnten discreet en intensief 1 op 1. Verder is er voor het wegkrijgen van pijn normaal gesproken 3 weken nodig en het is dus dan ook zeer ongebruikelijk vooraf grote aantallen behandelingen te moeten kopen. Wij beslissen per behandeling hoe verder te gaan, aangezien elke patiŽnt anders is. De behandelingen worden afgestemd op de vorderingen. Onze aanpak is uniek en anders. U hoeft zeker niet te ďlerenĒ leven met uw rugklachten.
 
Voor meer informatie of een afspraakkunt u contact opnemen met onze kliniek in CalpeTel: 965 875 917QuiroprŠctica CalpeJason Gast (Doctor in Chiropractic)
 

Ischias: pijnlijke uitstraling in het been


 
Ischias is een naam die voor vele aandoeningen in de onderrug wordt gebruikt. De echte oorzaak van Ischias is echter een irritatie van de ischiaszenuw. Deze zenuw loopt, met zijn zijtakken, van de wervelkolom door het bekken naar het been. Als er voordat de zenuw het been ingaat iets op de zenuw drukt en deze raakt geÔrriteerd wordt dat officieel een Ischias genoemd.De symptomen uiten zich als pijn in de bil, uitstralend naar de heup en vaak ook door het been naar de kuit tot zelfs tot de voet. Dit alles kan gepaard gaan met of zonder pijn in de rug, terwijl de oorzaak zich vaak wel in rug bevindt.
 
Er zijn grofweg drie plekken waar de Ischiaszenuw bekneld kan worden: in de wervelkolom, in het bekken en in de bil. In de wervelkolom kan een wervel of een ontstoken gewrichtje druk geven tegen de wortels van de Ischiaszenuw en kan er uitstraling ontstaan. Ook een ontstoken tussenwervelschijf kan deze prikkeling geven.Als er een scheefstand van het bekken is ontstaan, kunnen bijkomende gevolgen ook tegen de zenuw aan drukken en in veel gevallen veroorzaakt langdurige scheefstand littekenweefsel in het bekken, wat dan weer de zenuw kan beklemmen.Verder kan de zenuw klem komen te liggen in of onder de diepe bilspier, de Piriformis. Als deze spier te gespannen is of in een spasme staat, wordt er druk uitgeoefend op de Ischiaszenuw en kunnen de uitstralende klachten ontstaan. Dit wordt vaak gezien bij mensen met chronische rugklachten en/of met een (te) holle onderrug.Omdat de oorzaak van een Ischias zo divers is en omdat de er vaak sprake is van een combinatie van factoren is een juiste diagnose van essentieel belang. Wanneer niet de OORZAAK of alleen het symptoom wordt behandeld, zal behandeling slechts tot kortstondige verlichting leiden of geen resultaat opleveren.In onze kliniek zijn wij gespecialiseerd in het diagnostiseren en behandelen van deze vervelende, vaak lang aanwezige klacht. Door de oorzaak boven water te krijgen zullen wij deze op alle vlakken weg nemen. Dit doen wij door het hele lichaam, met behulp van onder andere computeranalyse van de houding, in ogenschouw te nemen en vaak ook multidisciplinair te werken met bijvoorbeeld een podoloog. U hoeft niet met deze klacht te blijven rondlopen, ook al bent u al overal geweest!
 
Voor meer informatie of een afspraakkunt u contact opnemen met onze kliniek in CalpeTel: 965 875 917Jason Gast (Doctor in Chiropractic)