E.P.I.® - De nieuwe succesvolle techniek voor het behandelen van calcificaties in de pezen!!


 
Epi® staat voor "Elektrolyse Percutaan In het weefsel", en is een techniek uitgevonden door een Spaanse fysiotherapeut, José Manuel Sánchez Ibáñez. Het is een heel nieuwe techniek toegepast in de gezondheidszorg. De toepassing bestaat uit het inbrengen van een acupunctuurnaald in het aangedane weefsel, dit kan zijn een pees, gewrichtsbanden, spieren of andere weke delen.Het inbrengen van de acupunctuurnaald gaat onder begeleiding van een echografie. Als de naald in het aangedane weefsel zit, dan wordt er een galvanische stroom toegediend. Hierdoor treedt een chemische reactie (Elektrolyse) op die het “verkeerde” weefsel afbreekt. Tevens treedt er lokaal een ontstekingsproces op die ervoor zorgt dat fagocytose en het herstel van de aangedane weke delen optreed.EPI® heeft een hoog slagingspercentage bij het behandelen van peesproblemen (tendinopathie). In de eerste fase van een tendinopathie vinden er onstekingsprocessen plaats. Deze periode duurt ongeveer 3 weken. Hierna begint de tweede fase waarin een verandering van het metabolisme in het weefsel plaatsvindt. Dit veroorzaakt degeneratie en het vormen van “verkeerd” weefsel. Zo ontstaat er een langdurige blessure. Dit helpt mischien het begrijpen dat het nemen van ontstekingsremmers vaak niet effectief is. Het remt de wederopbouw van gezond en sterk weefsel.EPI® is een complexe techniek, maar het geeft werkelijk ongelooflijke resultaten. Door het versnellen van het herstelproces wordt het momenteel veel gebruikt bij profesionele sporters.Vandaag de dag is het DE techniek voor het behandelen van peesaandoeningen. Het is gemakkelijk toe te passen en is vrijwel zonder risico, zonder contra indicaties en het geeft geen napijnen van de behandeling.Het is een uitstekende techniek voor het behandelen van bekende tendinopathieën zoals in de schouder / knie, achillespees, epicondilitis (tennis elleboog), etc….Welke voordelen heeft EPI® t.o.v. andere therapieën?• Het is een therapie die lokaal wordt toegepast. Met behulp van een echografie wordt er precies op de plaats van de aandoening behandeld.• Het slaagt erin het aangedane weefsel te repareren, EPI® versneld het herstelproces.• De modificaties van de structuur en het biologisch proces in het weefsel is direct.• De effectiviteit is hoog t.o.v. de conventionele behandelingen binnen de fysiotherapie (Ultra geluid, Laser, massage, etc.) en andere medische behandelingen (medicatie, injecties of chirurgie).• De frecuentie van een recidief is laag.
 
Afspraak met de specialist maakt U via 966 495 448.
 

Long / COPD revalidatie


 
Wat is COPDCOPD of chronisch obstructief longlijden is een chronische longziekte die gekenmerkt wordt door een luchtwegontsteking, luchtwegvernauwing en afbraak van longweefsel. Personen die lijden aan COPD hebben last van kortademigheid. Dikwijls is er ook last van veel hoesten waarbij meestal ook slijm en sputum wordt opgegeven.Er is ook sprake is van luchtwegvernauwing en ontsteking, COPD is een ziekte die steeds verder evolueert, die grotendeels onomkeerbaar en daarom ongeneeslijk is. Toch kan er heel wat gedaan worden om de ziekte te bestrijden en de longschade en de klachten te beperken. Vandaar het belang van een snelle herkenning en een krachtdadige aanpak. Deze aanpak bestaat uit preventie (rookstop en vaccinaties), het opstarten van medicatie en het beperken van andere problemen die dikwijls samengaan met COPD.Ondanks de chronische inname van medicatie, blijft de kortademigheid en verminderde inspanningscapaciteit dikwijls bestaan. Dit komt enerzijds omdat medicatie niet in staat is om de longaandoening te genezen maar anderzijds ook omdat naast de longziekte, er heel wat andere factoren zijn die deze klachten kunnen beïnvloeden. Een aantal inspanningen en activiteiten worden vermeden omdat deze klachten uitlokken. Dit leidt tot belangrijk conditieverlies en spierzwakte (ook van ademspieren) waardoor elke inspanning eens zo zwaar wordt, en nog meer klachten uitlokt. Aandacht voor voldoende fysieke activiteit is heel belangrijk in de aanpak van COPD.
 
Soms is een specifiek trainingsprogramma noodzakelijk om de conditie terug op te bouwen. Dit trainingsprogramma wordt uitgevoerd onder begeleiding van een fysiotherapeut en hoort bij een multidisciplinair revalidatieprogramma. Naast training is er in zo'n programma ook aandacht voor rookstop, correct gebruik van inhalatie en zuurstoftherapie, dieetadvies, psychologische en sociale ondersteuning. Deze principes zijn niet alleen geldig voor COPD maar ook in andere chronische respiratoire aandoeningen zoals mucoviscidose en longfibrose. Ook mensen die een longtransplantatie moeten ondergaan of ondergaan hebben verbeteren sterk door respiratoire revalidatie.
 
Respiratoire revalidatie verbetert het inspanningsvermogen en levenskwaliteit, vermindert de klachten en het aantal ziekenhuisopnames. Het verbetert ook de levensverwachting.
 
Voor meer informatie kunt u bellen naar 96 6495448 of mailen naar info@medifitreha.com
 
Ctra. Moraira - Benitachell 22,03740 Moraira. 96 649 54 48www.mediftreha.nl