Rugpijn met uitstraling naar bil en been


 
Eťn van de meest voorkomende klachten die wij in onze praktijk zien is pijn in de rug. Deze klachten worden meestal gevoeld tijdens lang zitten, lang stilstaan, slenteren en opstaan vanuit zit. Deze klachten worden altijd veroorzaakt door een ontstekingsreactie van een van de ruggewrichten als gevolg van overbelasting. Deze overbelasting kan een slechte houding zijn, een dwangpositie van de wervelkolom, een scheefstand van het bekken en repeterende zware belasting als oorzaak hebben. Door deze overbelasting worden de ruggewrichten overbelast, ontstaat er een ontstekingsreactie, zoals bij een verzwikte enkel, en reageren de spieren door zich heftig aan te spannen. De spieren zijn dus niet de oorzaak van rugklachten, maar een gevolg van de ontstekingsreactie. Het spasme in de spieren is een natuurlijke reactie, maar maakt eigenlijk het probleem groter omdat de gewrichten door deze spanning nog meer in elkaar worden gedrukt en dus de irritatie wordt vergroot, waardoor weer meer spierspanning ontstaat...kortom een visieuze cirkel ontstaat en de klacht verdwijnt niet vanzelf.
 
Door de geforceerde positie waarin de wervelkolom komt te staan kan er ook irritatie en/of inklemming van zenuwen ontstaan. Deze wordt vaak gevoeld in de bil uitstralend naar het been. Soms wordt de pijn alleen in het been gevoeld en is er geheel geen sprake van rugpijn, maar alleen pijn in het been. De uitstralende pijn in het been wordt gevoeld tijdens lang lopen, (te) lang zitten, in de auto zitten, bukken of juist in bed. U begrijpt dat deze inklemming en oorzaak daarvan niet verholpen kan worden met een pil of injectie. De pijn zal daardoor in theorie minder worden, maar de oorzaak blijft bestaan. Indien het medicament werkelijk de pijn heeft verminderd, is de kans groot, dat door het minder voelen van de klacht, het probleem alleen maar groter is geworden en de klachten heviger terugkeren.
 
De enige manier om van een lichamelijke klacht af te komen is door de OORZAAK te behandelen. Helaas is veel therapie gericht op symptoombestrijding. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het diagnostiseren, behandelen en revalideren van deze klachten. Door de OORZAAK aan te pakken, verdwijnt de klacht. Ook klachten die al langere tijd aanwezig zijn en waaraan al van alles is geprobeerd kunnen succesvol worden behandeld. Wij gebruiken chiropractische, fysiotherapeutische en orthopedische technieken en behandelplannen om onze patiŽnten op alle vlakken te helpen. Het is namelijk noodzakelijk een klacht op al zijn aspecten aan te pakken om de oorzaak te kunnen verhelpen. Wij gebruiken de nieuwste technieken, inzichten en werken samen met andere disciplines om tot een goed resultaat te komen.
 
U kunt ons bereiken door onderstaand telefoonnummer te bellen. Onze behandelingen worden door vrijwel alle Nederlandse verzekeringen 100% vergoed.
 
Voor meer informatie of een afspraakkunt u contact opnemen met onze kliniek in CalpeTel: 965 875 917Jason Gast (Doctor in Chiropractic)
 

Alex deelt kennis: gratis boek over Buffet


 
Het nieuwe jaar is weer begonnen en traditiegetrouw komt het Alex Beleggersteam dan weer naar de Costa Blanca en neemt weer een kadootje voor u mee.Beleggingsfilosofie van Warren Buffet†Alex deelt altijd graag haar kennis en daarom schenken we dit jaar een exemplaar van het boek 'De kleine Buffet. Zijn beleggingsfilosofie samengevat' van Patrick Beijersbergen.†Hij is sinds 1996 werkzaam in de financiŽle wereld, als beleggingsadviseur, vermogensbeheerder en analist. Beijersbergen werkte jarenlang aan de reeks Beleggen van Simon A. Cohen en schreef onder meer Wat en hoe met geld (2011) en Beleggen kun je zelf (2016).Speciaal voor Alex komt hij naar Spanje om ter plekke de boeken te signeren.†U kunt dit boekje ophalen op 17 of 18 januari†in het Mobiel Beleggerscentrum in de VIP Lounge van de Ciutat Deportiva Camilo Cano in La Nucia. Wilt u ook een exemplaar voor iemand uit uw omgeving? Geef dit dan aan ons door, dan zorgen we dat we een extra exemplaar klaar hebben liggen.
 
Kom langs of maak een afspraakU kunt†bij ons terecht voor al uw vragen over de beurs en beleggingsstrategie. Als u daarvoor een afspraak wilt maken†stuur dan een mail naar info@alexspanje.com of†bel +34 952 924 011, dan reserveren we tijd voor u. Als u liever wilt dat we bij u langs komen kan dat ook!