ALS: Amyotrofische Lateraal Sclerose


 
Revalidatiecentrum MedifitReha biedt gespecialiseerde revalidatie en medische zorg aan mensen met de diagnose ALS / Amytrofe Lateraal Sclerorse.
 
Wat is ALS?Amyotrofische lateraal sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen (motorneuronen), die de spieren aansturen. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. Dit leidt tot spierzwakte en verlammingen. De exacte oorzaak van de ziekte ALS is nog niet bekend. ALS is progressief van aard en er is helaas nog geen genezing mogelijk. Dit betekent dat iemand met deze ziekte geleidelijk achteruitgaat in functioneren en zelfstandigheid. Als de diagnose ALS is geconstateerd dan staat het leven op zijn kop, niet alleen bij de patiŽnt zelf maar ook bij de partner en familie leden. De gevolgen van ALS zijn namelijk erg ingrijpend. De beperkingen nemen toe en meestal in korte tijd ontstaat invaliditeit. De gewone dingen zijn ineens niet vanzelfsprekend meer.
 
Revalidatie bij ALSBij ALS begeleid ons behandelteam de patiŽnt bij het omgaan met de gevolgen van ALS en aanverwante aandoeningen. De revalidatiebehandeling wordt individueel afgestemd op de hulpvragen en het verloop van de ziekte.De revalidatie is erop gericht om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken door;? De beweeglijkheid van de gewrichten te behouden? De spierkracht op peil te houden? Pijn management? De ademhaling en de voedingstoestand te ondersteunen? Psychologische hulp voor patiŽnt en familie leden.? Oplossingen te bieden voor de beperkingen en een maximale zelfredzaamheid en levenskwaliteit te waarborgen.
 
Revalidatie bij ALS is altijd maatwerkVoor de revalidatie bij ALS is een multidisciplinaire aanpak onontbeerlijk. Zo helpen we de patiŽnt om secundaire problemen te voorkomen, beperkingen te minimaliseren en om te gaan met de gevolgen van ALS. Om de revalidatie zo goed mogelijk af te stemmen op de hulp- en zorgvraag, hebben we een multidisciplinair team met ergotherapie, revalidatiearts, neuropsycholoog, neuroloog en fysiotherapie.Een standaard revalidatie bestaat bij ons niet. Onze revalidatiearts stemt de revalidatiebehandeling af op de klachten, wensen en mogelijkheden van iedere patiŽnt. Een patiŽnt kan bij ons terecht voor klinische en poliklinische revalidatie. Bij klinische revalidatie nemen we de patiŽnt tijdelijk op in ons revalidatiecentrum met 24 uur verpleging en medische hulp. Bij poliklinisch revalidatie, woont de patiŽnt thuis en komt meerdere dagdelen per week revalideren in ons revalidatiecentrum. Revalidatie in ons revalidatiecentrum MedifitReha wordt volledig vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars uit het basispakket.
 
Voor meer informatie kunt u mailen naar info@medifitreha.com of bellen naar 96 649 5448