Shockwave therapie


 
Zoals u wellicht weet is onze kliniek al jaren gespecialiseerd in het behandelen van problemen in de wervelkolom, het zenuw≠stelsel en de daaraan grenzende gewrichten zoals heup en schouders. Wij maken daarbij gebruik van manuele technieken en werken niet met apparatuur. Verder nemen wij het gehele lichaam in acht, dus kijken onze patiŽnten van top tot teen na. Waar wij echter vaak tegenaan lopen is dat (langdurige) peesaandoeningen vaak niet (goed) reageren op manuele therapie. Het probleem van peesaandoeningen is dat er weinig doorbloeding aanwezig is in deze structuren. Met therapie wordt geprobeerd de doorbloeding aan te zetten, maar manuele kracht zoals bij frictioneren (hard duwen op de pees) of massage blijkt niet diep genoeg door te dringen. Ook ultra geluid therapie blijkt de kracht niet te hebben die het zou moeten hebben. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft echter laten zien dat Shockwavetherapie de enige therapie is die zorgt dat peesweefsel herstelt.
 
Shockwave therapie zorgt dat er letterlijk een akoestische drukgolf door de weefsels wordt gejaagd. Dit resulteert in een verhoogde stofwisseling en activiteit, meer groeifactoren in het weefsel en toegenomen doorbloeding. Hierdoor blijkt Shockwave dus een regeneratief (herstellend) effect te hebben op peesweefsel. Dit is absoluut niet te bewerkstelligen met manuele technieken. Hierdoor is Shockwave eigenlijk de enige therapie die werkt bij de tennis/golfelleboog, achillespeesaandoenigen, plantaire faciÔtis (hielspoor), schouderpeesaandoeningen.
 
Verder blijkt ook dat Shockwave verkalkingen kan verhelpen. Door de drukgolf die ontstaat bij deze therapie verandert hard kalk in een soort tandpasta, wat door het lichaam kan worden afgevoerd. Hierdoor kunnen met Shockwave vervelende kalkafzettingen in de schouder worden behandeld zonder dat operatie nodig is.Andere bindweefselaandoeningen als verhard littekenweefsel, verklevingen, Depuytren en spierscheuren herstellen succesvoller dan andere soorten therapie.Alle bovenstaande redenen waren voor ons genoeg om Shockwave therapie aan onze behandelmogelijkheden in beide klinieken in Calpe en Altea toe te voegen. Onze Shockwave specialiste richt zich specifiek op de behandelingen met Shockwave. Hierdoor kunnen wij ook zeer vervelende aandoeningen als tennis/golfelleboog, hielspoor en schouderpeesaandoeningen lokaal goed behandelen. Natuurlijk moet buiten het lokaal behandelen van deze klachten ook de oorzaak van de klacht moeten worden aangepakt. Dit betekent dat naast het lokaal behandelen met Shockwave ook eventueel andere zones moeten worden aangepakt. De sleutel tot herstel is altijd het GEHELE probleem aanpakken en niet alleen een gedeelte, dit blijft zelfs met Shockwave altijd gelden.Vooral klachten die al maanden of zelfs jaren lang aanwezig zijn kunnen door de intensieve werking van Shockwave herstellen. Dit betekent dat u dus niet met uw klachten hoeft te blijven rondlopen, maar dat er dus echt iets aan gedaan kan worden.
 
Bel voor informatie of een afspraak naar:Quiropractica Calpe en Altea en vraag naar een Shockwave afspraak!
 
Voor verdere informatie of een afspraak bel:Quiropractica Calpe en AlteaTel: 965 875 917 / 965 841 950QuiroprŠctica Calpe / AlteaJason Gast (Doctor in Chiropractic)