Met welke Covid-19 test kan ik terugkeren naar huis?

(Nederland en BelgiŽ)
 
De wetgeving inzake mobiliteit tussen landen, als gevolg van covid 19, is veranderd en vaak verwarrend. In het specifieke geval van Nederland hebben de regels voor het overschrijden van de grenzen weer variaties ondergaan.De mogelijkheden voor reizigers naar Nederland zouden de volgende kunnen zijn:ē PCR test (negatief) binnen 12 voor vertrekuurē PCR test (negatief) binnen 72 uur bij landing +Antigeen snel test binnen 4 uur voor vertrekē PCR snel test (negatief) uitslag binnen 1 uurē LAMP test (niet beschikbaar)Hospital Clinica Benidorm probeert zich zo snel mogelijk aan te passen aan de veranderingen en gepersonaliseerde en eenvoudige oplossingen te bieden aan de mensen die naar Nederland reizen. Het is niet altijd mogelijk om 12 uur voor vertrek een PCR uit te voeren, ongeacht het vervoermiddel.
 
Daarom werken we bij HCB om de tests aan te passen en te vereenvoudigen:PCR en resultaten in minder dan 12 uur of de PCR 1 of 2 dagen van te voren (afhankelijk van de tijd van vertrek) en een antigeen test 4 uur voor vertrek (de Travel Pack).
 
Er bestaat ook nog een mogelijkheid om een PCR snel test te laten afnemen. De uitslag is er binnen een uur.Voor BelgiŽ gelden hele andere regels. Belgen die in BelgiŽ wonen moeten bij terugkeer in BelgiŽ een PCR test doen en 7 dagen in quarantaine blijven en daarna nog een test.De Belgen die hier, in Spanje, resideren moeten wel een PCR test doen van maximaal 72 uur als ze naar BelgiŽ reizen. Ook hebben ze nog wat andere speciale papieren nodig, een verklaring op eer en een PLF formulier.De Nederlandse en Belgische patiŽnten kunnen rekenen op de Nederlands sprekende PR van HCB, Astrid ten Zeldam, die al uw vragen zal beantwoorden en zoveel mogelijk oplossingen biedt in alles wat met de Covid 19 en de particuliere gezondheidszorg te maken heeft.Zij kan u tijdens kantooruren telefonisch 0034 639 312 615 of per e-mail atenzeldam@clinicabenidorm.com van dienst zijn.
 

De fysiotherapeut, Bekkenbodem therapie


 
De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van spieren en gewrichten.De spieren en gewrichten in de lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en beweging. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. De spieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen. Het komt ook voor dat ze niet op het juiste moment hun werk doen. Omdat het erg moeilijk is om deze spieren te voelen, is bewuste controle vaak erg moeilijk, zeker als er een klacht in dit gebied is. De geregistreerd bekken-fysiotherapeut is ervoor opgeleid om u te helpen de controle hierover te herwinnen.
 
Wat doet een bekkenfysiotherapeut?De bekkenfysiotherapeut richt zich op het voorkomen en verhelpen van klachten in het gehele buik-, bekken- en lage rug gebied bij mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekken-organen beÔnvloeden elkaar wederzijds. Een klacht in het bekken kan leiden tot een functiestoornis in de bekkenbodem en omgekeerd.
 
Tot het gebied van de bekkenfysiotherapeut horen de volgende klachten:- ongewild urineverlies en/of verlies van ontlasting / incontinentie- niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten- moeizaam kwijt kunnen van urine en/of ontlasting- zwaar drukkend gevoel in de onderbuik en/of balgevoel invagina of anus- pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen- problemen of pijn bij het vrijen, die samenhangen met debekkenbodem- bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond en na- de zwangerschap en bevalling / bekkeninstabiliteit- bekkenpijn en lage rugklachten door andere oorzaken- dan zwangerschap of bevalling- begeleiding voor en na operaties in buik- en bekkengebied
 
Bij het behandelen van deze klachten wordt nauw samengewerkt met andere disciplines zoals de huisartsen, urologen, gynaecologen, maag-leven-darm artsen, chirurg, psychologen en revalidatiearts.
 
Het onderzoek bij de bekkenfysiotherapeutTijdens de eerste afspraak bij de bekkentherapeut worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Er wordt een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek gedaan. Uw klachten worden vanuit diverse invalshoeken bekeken; het bekken is namelijk niet los te zien van de rest van het lichaam. Er zal onder andere gekeken worden naar houding, ademhaling en of er tijdens het bewegen problemen zijn, hoe het plassen en ontlasten gaat en of er problemen zijn met seksualiteit. Eventueel wordt een (inwendig) bekkenbodem functie onderzoek gedaan.
 
Een bekkenfysiotherapeut is speciaal opgeleid om een inwendig onderzoek te doen, zowel vaginaal als anaal. Niet een onderzoek zoals de gynaecoloog of uroloog dat doet, maar een inwendig onderzoek dat erop gericht is het functioneren van het bekken, de bekkenbanden en de bekkenbodem helder te maken. Tijdens het vraaggesprek dat vooraf gaat aan de behandeling vraagt de bekkenfysiotherapeut altijd toestemming voor een eventueel inwendig onderzoek en/of behandeling bij een volgende behandeling.
 
Als u het vervelend vind om een inwendig onderzoek te ondergaan kunt u dat altijd zeggen en weigeren. Dan wordt er samen met u op zoek naar andere (voor u minder belastende) mogelijkheden om uw bekken en bekkenbodem te onderzoeken. Dan wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Er zal regelmatig een evaluatie van de voortgang plaatsvinden. Hoe lang u onder behandeling bent is afhankelijk van uw problematiek. U krijgt naast gerichte oefeningen ook praktische adviezen en uitleg over bijvoorbeeld ademhaling en toiletgedrag, houding- en tiladviezen en oefeningen voor de bekkenbodem en stabilisatie van bekken en lage rug.
 
Er wordt gekeken welke beperkingen er in het dagelijks functioneren zijn en welke verwachtingen u heeft. Ook kan de bekkenfysiotherapeut via specifieke meetmethoden (myofeedback) testen hoe uw spierkracht is. De conclusie uit het onderzoek wordt met u besproken evenals het behandelplan en/of het advies.
 
Medifit Reha Ė Moraira