Oncologische revalidatie


 
Revalidatiecentrum Medifit Reha heeft een uitgebreid revalidatieprogramma voor (ex-) kankerpatiŽnten. Tijdens uw revalidatie in Medifit leert u een manier van leven te vinden die voor u waardevol is, mťt of na uw ziekte. Oncologische revalidatie is een begeleiding- en trainingsprogramma. Met een combinatie van therapieŽn leert u zo goed mogelijk te functioneren, zowel fysiek, psychisch als lichamelijk. Het lotgenotencontact biedt daarbij herkenning en ondersteuning.
 
Richtlijn Medisch specialistische revalidatie bij oncologieDe richtlijn Medisch specialistische revalidatie bij oncologie adviseert over revalidatie tijdens en na de curatieve behandeling en in de palliatieve fase. Met de richtlijn Medische specialistische revalidatie bij oncologie kunnen onze zorgverleners aan de slag. Toepassing van de richtlijn bevordert optimale revalidatiezorg voor mensen met kanker, tijdig en op maat.
 
Oncologische revalidatieAls u voor kanker wordt behandeld of behandeld bent, kunt u last hebben van bijkomende problemen. Vermoeidheid, verminderde fitheid of angstige gevoelens kunnen uw dagelijks functioneren in de weg staan. Revalidatie vermindert de gevolgen van kanker(behandelingen) zoals vermoeidheid en depressie en verbetert de kwaliteit van leven en het functioneren in zowel de werk- als de privťsituatie.
 
Revalideren tijdens de behandeling zorgt ervoor dat u zo weinig mogelijk last heeft van de behandeling. Door regelmatig te bewegen blijft u in betere conditie en heeft u minder last van vermoeidheid. Na de behandeling werkt u, individueel of in een groep, aan uw herstel.
 
U kunt uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist om een verwijzing vragen als u denkt dat oncologische revalidatie voor u geschikt kan zijn
 
Fysieke trainingEen belangrijk onderdeel van oncologische revalidatie bestaat uit fysieke training. Onder begeleiding van een fysiotherapeut verbetert u uw conditie en spierkracht.
 
InformatieIn deze module krijgt u informatie over allerlei onderwerpen waarop uw ziekte van invloed kan zijn. U kunt hierbij denken aan de wijze waarop de behandeling ingrijpt op uw fysieke conditie, de gevolgen van gewichtsverlies of omgaan met uw ziekte binnen uw gezin.Voeding en dieetAls u problemen heeft met uw eetlust of het behouden van een gezond gewicht, kunt u voedingsadviezen krijgen van de diŽtist.
 
Coaching en energieverdelingAls u te weinig energie heeft voor de dingen die u wilt doen of erg vermoeid bent dan kan u ondersteuning krijgen om op een goede manier hiermee om te gaan. Psycho-educatie of psychosociale begeleidingPsycho-educatie en psychosociale begeleiding zijn twee verschillende modules. Afhankelijk van uw situatie en uw wensen heeft u gesprekken met een psycholoog of psychotherapeut. Deze kan u helpen met de psychische gevolgen van kanker om te gaan. Dit kan u helpen het dagelijks leven beter aan te kunnen.Voor meer informatie of een afspraak: 96-6495448 of info@medifitreha.com
 
Revalidatiecentrum Medifit RehaCtra. Moraira - Benitachell 22, 0374 Moraira. 96 649 54 48www.mediftreha.nl