Hospital Clínica Benidorm vernieuwt de meest complexe technologie in de dienst voor nucleaire geneeskunde

BENIDORM - De nieuwe PET-CT van de Nucleaire Geneeskunde HCB vergemakkelijkt de integratie van nieuwe diagnostische technieken met radioactief medicijn, voor oncologische, hart- en neurologische patiënten onder andere ernstige en zeer complexe pathologieën.Hospital Clínica Benidorm is in het proces met het renoveren van de modernste technologie voor kankerbehandelingen. De Dienst Nucleaire Geneeskunde heeft zijn PET-CT vernieuwd met de aankoop van de Ingenuity TF PET / CT met 64-slice CT. Anderzijds wordt de komende weken de nieuwe deeltjesversneller van de Dienst Radiotherapie geïnstalleerd, beide diensten van het Instituut van uitgebreide kankerbehandeling-ITIC.
 
Het doel van Hospital Clínica Benidorm is niet te stoppen in de technologische race om onmiddellijke interventie en gepersonaliseerde behandeling en de vroege diagnose van kanker.
 
De nieuwe PET-TAC van de HCB Afdeling Nucleaire Geneeskunde vergemakkelijkt de integratie van nieuwe diagnostische technieken met radioactief medicijn die de detectie en toezicht van kwaadaardige tumoren mogelijk maken, evenals het bepalen van de respons op kankerbehandelingen, het detecteren van schildwachtklier en het helpen bij het plannen van radiotherapie behandelingen en complexe operaties.Anderzijds helpt de nieuwe PET-TAC de patiënten ook op andere gebieden: detectie en monitoring van coronaire ischemische hartziekte, vroege detectie van de ziekte van Alzheimer, botletsel bij atleten, nierpathologie bij kinderen en volwassenen, pulmonale trombose, schildklier- en bijschildklierpathologie.In de afgelopen jaren heeft de dienst een pioniersrol vervuld in de toepassing van specifieke radiofarmaceutica voor de vroege detectie van de ziekte van Alzheimer, voor de detectie van en palliatieve behandeling van gevorderde prostaatkanker, en past momenteel met succes radioactief medicijn toe voor de volgende behandelingen:
 
•PET met Gallium68-DOTATOC.HCB is het enige centrum in de provincie dat deze behandeling kan toepassenHet is geïndiceerd voor het verkrijgen van afbeeldingen voor volwassen patiënten met bevestigde of vermoede van een goed gedifferentieerde gastro-enteropancreatische neuro-endocriene tumor (GEP-NET) voor de lokalisatie van primaire tumoren en hun metastasen.
 
• PET met F18-DOPA.Het wordt in de neurologie gebruikt om essentiële tremor te onderscheiden van parkinsonsyndromen die verband houden met neurodegeneratieve ziekten (de ziekte van Parkinson, multisysteematrofie en progressieve supranucleaire verlamming).Het wordt in de oncologie toegepast voor de diagnose en lokalisatie van een insulinoom bij hyperinsulinisme bij zuigelingen en kinderen, voor de diagnose en lokalisatie van glomustumoren, lokalisatie en stadiëring van feochromocytomen en paragangliomen en goed gedifferentieerde carcinoïde tumoren van het darmkanaal, diagnose van primaire hersentumoren beperkt tot hooggradige gliomen (graad III en IV).
 
• PET met F18-PSMA.PET-CT geïndiceerd voor gevallen van vermoedelijk recidief van prostaatkanker op basis van de toename van PSA na radicale prostatectomie of na behandeling met radiotherapie
 

Rug en Nekpijn: “U moet er maar mee leren leven!”


 
Wij merken dat we heel vaak mensen in de kliniek krijgen die hebben gehoord, dat ze met een bepaalde klacht “moeten leren leven”. De meest voorkomende reden dat deze patiënten met hun klachten moeten blijven rondlopen wordt meestal verweten aan ouderdom, slijtage, artrose, “waarschijnlijk” fibromyalgie of een andere vage diagnose. Onze ervaring is echter dat er in veel gevallen bij deze enorme groep mensen nooit een gedegen lichamelijk onderzoek is gedaan. Het is namelijk NIET zo, dat als er artrose in bijvoorbeeld de rug aanwezig is, dit ook de reden van rugklachten is. Dat zou betekenen dat iedereen met artrose in de rug klachten zou moeten hebben en dat is zeker niet zo. De oorzaak van klachten in de wervelkolom, rug en nek, ligt vaak in een combinatie van factoren. Deze factoren zijn meestal een belastende houding en dwangstanden in de gewrichten van de wervelkolom die gewrichtsirritaties veroorzaken. Natuurlijk is het wel zo, dat artrose/slijtage de rug wat kwetbaarder maakt, maar zeker niet onbehandelbaar. Door de werkelijke oorzaak van deze klachten aan te pakken is het mogelijk klachten die vaak al jaren aanwezig zijn te verhelpen. Dit betekent dat we zorgen dat de wervelkolom optimaal functioneert, de houding wordt verbeterd, eventuele afwijkingen in de voeten worden verholpen, zwakheden worden getraind, overbelaste delen worden ontzien en er wordt gekeken of met vitaminen en/of mineralen bepaalde klachten kunnen worden opgelost. Deze complete, vaak multidisiplinaire, aanpak zorgt ervoor dat wij mensen die al jarenlang een bepaalde klacht hebben goed kunnen helpen.
 
De meest voorkomende klachten die vaak al jaren aanwezig zijn lage rugklachten. Deze klachten zijn meestal ´s morgens meer aanwezig, verergeren bij lang stilstaan / zitten en slenteren en op de buik liggen is niet mogelijk. Mogelijkerwijs is er ook sprake van uitstraling naar de benen. Op een röntgenfotobij deze klachten is bijna altijd slijtage van de rug te zien. Dit wordt bij ons door de patiënt vaak uitgelegd dat er geen ruimte meer tussen de wervels zit en dat dit de reden is van de chronische klachten en dat daar niets meer aan te doen is. Feit is natuurlijk dat de slijtage niet verholpen kan worden, maar de pijnklachten die aanwezig zijn wel. De aanwezige slijtage is bijna NOOIT de oorzaak van de klachten. In dit geval worden de klachten 9 van de 10 keer veroorzaakt door een (te) holle rug, bekkenscheefstand en verkorte heupspieren. Daardoor worden de ruggewrichten constant ovebelast en ontstaan er pijnklachten. De slijtage is juist het gevolg van de beschreven overbelasting. Door al deze aspecten en vaak nog meerdere te behandelen zien wij dat de klachten verdwijnen of in ieder geval dusdanig verminderen dat een normaal actief leven mogelijk is.Dit geldt ongeveer hetzelfde voor nekklachten. Een stijve pijnlijke nek wordt vrijwel nooit door slijtage, artrose of oudere leeftijd veroorzaakt en is perfect te behandelen.Wij hebben ons in onze kliniek gespeciaiseerd in het behandelen van deze langdurig aanwezige klachten. Wij onderzoeken uw klacht op elke mogelijke oorzaak en pakken deze, indien nodig multi-disciplinair, uitgebreid aan om de klachten te doen verdwijnen. Uiteraard beoordelen we daarbij ook eventuele röntgenfoto´s en scans om een zo volledig mogelijk behandelplan te komen.
 
Voor meer informatie of een afspraakkunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe/Altea.Tel: 965 875 917 Quiropráctica CalpeJason Gast (Doctor in Chiropractic)