Wilt u reageren, stuur dan even een email naar info@deweek.net

Geschiedvervalsing


 
Het op maat herschrijven van de geschiedenis is een typische politieke actie, nu die immers gebaseerd is op een ideologie.
 
Op de Balearen regeert een coalitie van socialisten, groenen en het radicaal linkse Podemos met sterke nationalistische trekken.Even voor hen die minder op de hoogte zijn van de diverse politieke ideologieën en typeringen: nationalisme is de, vaak overdreven, toewijding aan de cultuur en belangen van een volk. In dit geval de Catalanen.
 
De nationalisten op de Balearen voelen zich sterk verwant met de Catalanen. Het gevolg daarvan is dat, nu zij mee regeren, op een welhaast fanatieke wijze hun ideologie opdringen aan de rest van de bevolking.
 
Eerder meldde Frederick al dat als men een baan wil houden in de medische zorg op Ibiza, men het Catalaans op redelijk niveau machtig moet zijn. Het gevolg daarvan is dat er al een aantal artsen, specialisten en verplegend persoon is vertrokken.
 
Hoe ram je een ideologie erdoor? Door van kinds af aan te indoctrineren, om maar niet te spreken van hersenspoelen. Als je voor alles vatbare schoolkinderen van alles en nog wat wijsmaakt als feiten, is de kans op succesvol hersenspoelen groot, zoals bekend is uit de geschiedenis van de meest gruwelijke regimes.
 
Het standaard tekstboek “Lengua Catalana y Literatura” (Catalaanse Taal & Cultuur), voor leerlingen van 16 jaar is één van de meest gebruikte op de middelbare scholen op de Balearen. En het staat vol met pure geschiedvervalsing niet anders ingegeven dan door een verwrongen ideologie.
 
Het huidige Cataluña maakte ooit deel uit van het Koninkrijk Aragon. In die tijd heette het Het Graafschap Barcelona. In het schoolboek is dat opgepimpt tot de Catalaanse graafschappen. Meervoud. Die graafschappen worden vervolgens gepresenteerd als Cataluña. De graven van Barcelona wordt gepresenteerd als koningen en het Koninkrijk Aragon heet in het boek de Catalaans-Aragonese confederatie.Maar het blijft niet bij zichzelf grootser voorstellen. Ook geografisch wordt er gesjoemeld. Tot deze confederatie, zo blijkt uit een kaart in het boek, behoorde heel Griekenland. In werkelijkheid waren dat slechts de hertogdommen Athene en Neopatria.
 
Het is zo ongeveer als “de Week” voorgestellen op het niveau van de Washington Post en Frederick als Bob Woodward.
 
In 1812 werd de Constitución de Cadiz (Grondwet van Cadiz) opgesteld. Daarin, aldus de auteur van het boek, werd de Catalaanse taal verboden. Een bewuste verdraaiing van de tekst, want er werd alleen maar gesteld dat de taal in de rechtspraak Spaans zou zijn.
 
Er wordt in het boek niet gesproken van Islas Baleares, maar slechts van Illes, Catalaans voor Islas (eilanden). Uitdrukkelijk wordt ook vermeden te melden dat Cataluña ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk Aragon en Spanje. Een waar kunststukje van manipulatie is het ontstaan van Cataluña terug te voeren tot de 9e eeuw. Dit terwijl de naam noch een territorium Cataluña toen nog niet eens bestond.
 
Zo staan er nog meer verzinsels en historische hersenspinsels in dit schoolboek.En net als die hierboven door Frederick beschreven van een beschamende simpelheid, die alles zegt over de ideologie van de halve zolen die de Balearen regeren.
 
Het zou lachwekkend zijn, als het niet zo eng was hoe men kinderen poogt te indoctrineren.
 
Frederick Fluweel
 

Zondepanelen


 
Trouwe lezers van deze column weten dat de politici op de Balearen niet alleen illegale maar ook gewone rare bokkensprongen maken. Illegaal, vanwege het weigeren om in het openbaar onderwijs in het wettelijk verplichte Spaans te geven, op puur ideologische gronden.
 
Op Ibzia is de politieke macht in handen van een coalitie van socialisten van de PSOE en de radicalen van Guanyam. In hun dadendrang plaatsten ze een soort futuristische boom van zonnepanelen op de Vara del Rey boulevard in het centrum van de stad. Deze hele constructie kostte ruim 15.000 euro.
 
Het gaat om een constructie van gegalvaniseerd staal en metalen buizen met een hoogte van negen meter, die de takken van een boom moeten voorstellen. Aan de uiteinden van die buizen zijn zonnepanelen bevestigd.
 
Het hele spul werd er al in mei 2017 neergezet, maar functioneerde pas in juli. Een storing zorgde ervoor dat de hele maand november de “boom” weer buiten werking was.
 
Het functioneren ging dus al niet van een leien dakje. Maar waar het helemaal mis ging is met de locatie van deze zonnepanelenboom.De boulevard waar deze nepboom staat is opgeleukt met ….. bomen. Echte bomen. Met takken. Takken, die groeien. Aan takken van echte bomen zitten bladeren. En bladeren maken schaduw. U voelt het al. De nepboom staat naast een grote echte boom. Staat in de schaduw van de grote echte boom. De zonnepanelen krijgen dus geen of nauwelijks zon. Werkt dus voor geen meter. De enige oplossing om de nepperd te laten functioneren is de echte boom hardhandig te snoeien of zelfs te kappen. En dan te bedenken dat onze linkse vrienden de nepboom geplaatst hebben uit milieuoverwegingen.Dat soort logica is uitsluitend voorbehouden aan politici.
 
Een groot deel van de omwonenden was helemaal niet blij met de “boom” om esthetische redenen. Niet zo raar als je je voorstelt zo’n metalen constructie, naast een echte boom. De bewonersvereniging kwalificeerde de boom dan ook als een gedrocht.
 
Het spreekt vanzelf dat ook de oppositie, in dit geval de liberale Partido Popular (PP) zich ermee bemoeide. Die, los van ook hun esthetische bedenkingen, wezen erop dat de benodigde vergunningen ontbreken voor deze installatie.Het gaat hier, oh logica, oh politiek, om door de gemeenteraad zelf voorgeschreven vergunningen voor de plaatsing van zonnepanelen, die een impact kunnen hebben op historisch artistiek erfgoed.En waar staat deze boom, denkt u. Heel goed. Midden in het stadscentrum vlakbij de stadsmuren.
 
Zonde van het geld, zonde van het milieu. Kortom zondepanelen.
 
Frederick Fluweel