Hans Tielkemeijer - Directeur Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer BV
Telefoon +31 102 040 560
Reageren op dit artikel? Mail@tielkemeijer.nl

Meer info: www.tielkemeijer.nl

De informatie in deze column is bedoeld voor educatieve doeleinden en geen professioneel beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Vaarwel


 
Na zoín 15 jaar columns schrijven voor weekblad ďde WeekĒ is dit dan toch de laatste ĎTip van Tielkemeijerí. Dit heeft te maken met mijn aanstaande vertrek als directeur van Darion Wealth Management. Mijn opvolgers zullen voornamelijk in Nederland blijven werken, voor goed vermogensbeheer kan je bij hen terecht.
 
Sinds mijn eerste column in 2002 tot nu is er veel gebeurd. De beurs is in die tijd zoín 75 procent opgelopen, maar bepaald niet in een rechte lijn! In 2008/2009 kwam de kredietcrisis en die heeft heel wat beleggers ver teruggegooid. Diegene die geen tijd heeft gehad om het herstel af te wachten of simpelweg niet meer verder durfde te gaan met beleggen is daardoor heel wat geld kwijtgeraakt. Daarmee hebben we gelijk beleggingsles ťťn te pakken: je moet alleen beleggen met geld dat je voor langere tijd niet nodig hebt. Les twee is: laat je emoties niet de overhand krijgen. Je mag best blij zijn met winst en mopperen als de marktomstandigheden tegen zitten, echter, wie zijn beleggingsbeslissingen door angst laat beÔnvloeden belegt met te veel van zijn vrije vermogen of belegt te risicovol.
 
Je zou kunnen zeggen dat aan het begin van deze eeuw afscheid is genomen van het analoge tijdperk. In 2002 werd de optiebeurs geautomatiseerd en vanaf dat moment was het beeld van naar elkaar schreeuwende handelaren, Ďopen outcryí, verdwenen. Daarmee werd de handel een stuk efficiŽnter, wat goed bleek voor beleggers. Tegenwoordig zijn het vooral compu≠ters die de handel onderhouden, daar komt geen mens meer aan te pas. Geautomatiseerde systemen romen iedere oneffenheid in de koersvorming af, daar kom je als belegger van vlees en bloed niet meer tussen.
 
Hoe nu verder?In januari 2018 start ik met ĎBureau Tielkemeijerí, voor financiŽle educatie. Hiermee help ik vermogende Nederlanders om hun financiŽle zaken te structureren. Denk hierbij aan beleggen, maar ook aan het begeleiden bij financiŽle planning en vermogensoverdracht. Tevens kan ik bij calamiteiten als back up fungeren, voor de niet financieel onderlegde partner. Kortweg: ik LEER mijn cliŽnten om hun financiŽle zaken op orde te krijgen. Als je dat leuk vindt kan je me blijven volgen via Twitter of LinkedIn.Wat voor type belegger je ook bent, er is nog genoeg te doen op de beurs. Ik hoop dat je daarmee succes zult hebben, misschien heb ik daaraan kunnen bijdragen met mijn columns. Bedankt voor het lezen en misschien tot ziens.
 
Hans TielkemeijerDirecteur Darion Wealth Management
 
Telefoon 0031 Ė 10 20 40 560,Jos Sieverding: 0034 606 350 035Reageren op dit artikel?hans.tielkemeijer@darionwm.com
 
De informatie in deze column is bedoeld voor educatieve doeleinden en geen professioneel beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.