Valencia moderniseert straatnaamborden


VALENCIA – Om de leesbaarheid van lange straatnamen te vergroten, heeft de gemeente Valencia besloten de straatnaamborden te moderniseren.Aan elke straatnaam worden nu ook de naam van de wijk en de bedrijfskleuren van de gemeente toegevoegd. Volgende week worden de borden van drie straten vernieuwd. Andere borden worden pas vervangen als de huidige zich in slechte staat bevinden. Het lettertype op de nieuwe borden is aangepast, de wijk waarin de straat ligt wordt ook vermeld en er komt extra ruimte vrij voor eventuele uitleg bij bijzondere straatnamen. De kleuren zijn aangepast aan de nieuwe huisstijl van de gemeente. De keuze is gevallen op een nachtblauw als achtergrond met een contrasterend geel voor de gemeentelijke uitingen en een witte schreefloze letter.

Nieuw toeristentreintje in Altea


ALTEA – Voor 14.000 euro per jaar gaat de gemeente Altea een toeristentreintje exploiteren dat gedurende vier jaar toeristen door de stad zal rijden.Degene die de openbare aanbesteding wint kan de exploitatie van de trein doen voor vier jaar. Een periode die in geen geval verlengd zal worden. De aankondiging van de aanbesteding werd gedaan in het officiële staatsblad van de provincie (BOP). Bedrijven die interesse hebben kunnen hun voorstellen gedurende dertig dagen indienen.

Voor het eerst in tien jaar tijd wordt er weer een hotel gebouwd in Benidorm


BENIDORM – Na ruim een decennium van een door de sector zelfopgelegde bouwopschorting heeft de gemeente Benidorm groen licht gegeven voor de bouw van het eerste hotel in tien jaar tijd in de toeristische kustplaats.Het hotel met vier sterren zal 200 bedden toevoegen aan het bestaande aanbod in de gemeente. Het komt direct aan zee te liggen bij Playa de Poniente en tegenover het Parque de Elche op een plot waar nu nog Villa San Pedro ligt. Het hotel hoort bij de Catalaanse hotelketen H10, die tot nu toe nog niet aanwezig is aan de Costa Blanca. Het emble­matische chalet dat moet wijken voor de bouw van het nieuwe hotel was eigendom van de familie die het historische hotel Bilbaíno bezat. Hun woning wordt nu vervangen voor een gebouw van acht verdiepingen plus de verdiepingen onder straatniveau. Wanneer de werkzaamheden van start zullen gaan is nog niet be­kend. Wel zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de villa al gestart. Volgens de wethouder stedelijke zaken, Lourdes Caselles kan het bedrijf beginnen wanneer het wil, omdat het over alle benodigde vergunningen om het project te starten beschikt. De hotelketen H10 heeft hotels in talloze Spaanse kustplaatsen, in Mexico en het Caribisch gebied, maar tot nu toe nog niet aan de Costa Blanca. Er komen ruim honderd kamers met een exclusief ontwerp dat anders zal zijn dan wat er tot nu toe in Benidorm te vinden is. Het interieur wordt vormgegeven door binnenhuisarchitect Lázaro Rosa-Violán. Hij was ook verantwoordelijk voor het interieur van Only You in Madrid, diverse vestigingen van de keten Room Mate en andere hotels van H10 in onder andere Madrid, Barcelona en Lissabon.

Extra beveiliging op de stranden van Alicante


ALICANTE – De gemeente Alicante zet tot half september 24 agenten in om de veiligheid op de vijf stranden in de stad te bewaken.De extra beveiliging is afgelopen vrijdag van start gegaan. De agenten zullen te voet, op de fiets of op quads hun patrouilles uitvoeren. Dit gebeurt vanaf 15 juni elke dag tussen 10 en 20 uur, zo heeft de wethouder die instaat voor de stranden, José Ramón González gemeld. Het gaat om de stranden El Postiguet, l'Albufereta/l'Almadrava, Saladar/Urbanova, San Juanen Tabarca. Volgens González is het 'zeer noodzakelijk' om de veiligheid op alle stranden te garanderen. Men wil diefstal, zakkenrollerij en vechtpartijen voorkomen en controleren of iedereen zich wel aan de regels houdt. Naast de politieagenten en de kustwacht zullen ook dit jaar weer strandwachten dagelijks hun opwachting maken tussen 10 en 20 uur. In totaal zullen 46 mensen zich bezighouden met het in de gaten houden en bewaken van de kust.

Stadsreinigingsdienst Vila Joiosa wijst hondenbezitters op schadelijke effecten urine


VILA JOIOSA – Hondenurine is schadelijk voor straatmeubilair en gebouwen, aldus stelt de stadsreini­gingsdienst van Vila Joiosa die daarom een campagne start om hondenbezitters hiervan bewust te maken.Men wil dat de baasjes respectvoller omgaan met lantaarnpalen, bankjes, gevels, prullenbakken en stoplichten en zich bewust worden van de achteruitgang die de urine van hun hond daarin mede veroorzaakt. De campagne wordt uitgerold via verschillende media. Er zijn 200 wimpels met tekst uitgerold in het centrum van de stad en er gaat een radiocampagne van start. Via dierenar­tsen en dierenklinieken worden 1.000 flesjes met folders met uitleg uitgedeeld. Hierin kunnen hondenbezitters lezen over dat ze met een mengsel van water en witte azijn de urinesporen van hun viervoeter kunnen uitwissen. Nog beter is om honden helemaal niet meer tegen lantaarnpalen, banken, stoplichten en prullenbakken te laten plassen.

Een gin uit de regio Valencia bij de beste ter wereld


VALENCIA – Slechts drie jaar sinds de productie startte van de eerste Malabusca Gin is de drank die gemaakt wordt in de streek Baix Vinalopó uitgeroepen tot 'een van de beste ter wereld'. Vijftig experts vormden de jury van de San Francisco World Spirits Competition.Een wedstrijd die wordt beschouwd als het wereldkampioenschap onder de alcoholische dranken vanwege het niveau en het wereldwijde effect van een benoeming. Malabusca heeft het aanbod afkomstig uit landen met een veel langere gintraditie zoals Engeland, Frankrijk of de Verenigde Staten volgens deze experts overtroffen. Gin is op dit moment 'hét modedrankje' bij uitstek en is alomtegenwoordig in elke club, discotheek of viering van wat dan ook. De gin is ontstaan in Elche en Santa Pola in de provincie Alicante dankzij vier gepassioneerde gastronomie- en horecamensen Oscar Ondoño, Jose Francisco Navarro, Santiago Hernández en Cesar Ramirez. Hun avontuur begon in 2015 toen ze bespraken dat er nog geen sterke drank bestond die wat gastronomische waarde hetzelfde kan betekenen als wijn. De mannen gingen in de leer en na talloze uren van opleiding en proeven hadden ze de ideale formule gevonden waarmee ze nu de wereld van de gin veroveren. Volgens het juryrapport kan de Malabusca Gin worden gedefinieerd als den London Dry Gin met een 'gemarkeerde balsamico-persoonlijkheid waarachter tonen van citrus verstopt zitten die samen met kruiden het geheel vervolma­ken'. De specifieke smaak van de gin en de hoge kwaliteit heeft het warenhuis El Corte Inglés ertoe laten besluiten de gin in de prestigieuze Club del Gourmet te plaatsen.