Carrefour ook in winkelcentrum Ondara


ONDARA – Carrefour is bezig zich stevig te vestigen in de Marina Alta. Eind januari ging een nieuwe vestiging van deze van oorsprong Franse keten open in Denia en nu is Carrefour bezig een vestiging op te zetten in het winkelcentrum Portal de la Marina.Beide hypermarkten zijn het gevolg van het feit dat Carrefour vorig jaar Eroski overnam in de Marina Alta. In het winkelcentrum van Ondara vervangt Carrefour dan ook de winkel van Eroski. De contracten van de 52 werknemers die in dienst waren van Eroski zullen door Carrefour worden overgenomen en er zullen nog eens 47 werknemers worden aangetrokken. Carrefour belooft daarbij mensen aan te nemen uit Ondara en vooral hen die moeilijk aan een baan komen. Ook belooft men verse producten te gaan verkopen die uit de buurt komen, zoals vis uit de visafslag in Denia.

Easyjet gaat van Alicante naar Amsterdam vliegen


ALICANTE – De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet kondigde afgelopen week een drietal nieuwe routes aan. Eentje daarvan is zeer interessant want het betreft een vlucht van Alicante naar Amsterdam. EasyJet gaat vanaf 13 mei tweemaal per week tussen Amsterdam en Alicante vliegen, op dinsdag en zaterdag. Wie er vroeg bij is, kan deze vluchten voor 19,95 euro per traject op de kop tikken.

El Campello richt zich op surftoerisme


EL CAMPELLO – De gemeente El Campello richt haar aandacht op de surfers die deze gemeente uitkiezen om hun geliefde sport te beoefenen.Er zijn momenteel twee surfclubs in El Campello, eentje aan het strand van CarrerlaMar en eentje aan de Playa Muchavista. De gemeente liet afgelopen week op beide plaatsen informatieborden plaatsen voor surfers. Op de borden zijn een aantal normen en regels weergegeven en ook handige tips voor de surfer.

Restauratieplannen voor oude uitkijktoren


VILLAJOYOSA – De gemeente Villajoyosa is begonnen aan de voorbereidingen voor de restauratie van de Torre del Charco, een zestiende-eeuwse uitkijktoren die aan de kust staat in het zuidelijke deel van de gemeente.De toren verkeert in een relatief goede staat maar de basis en de bovenste rand moeten versterkt worden om te voorkomen dat beginnende barsten groter worden. De toren is echter privébezit en dus moest de gemeente eerst met de eigenaars tot een overeenkomst komen. Dat is gelukt en de eigenaars gaan de restauratie zelfs betalen. De Torre del Charco is één van de twaalf gebouwen die op de lijst van beschermde monumenten staat in Villajoyosa.

Fietsfeest in Rojales


ROJALES – In Rojales wordt op zondag 26 februari de dag van de fiets gehouden.Mensen die ervan houden om in gezelschap een stuk te fietsen kunnen zich opgeven op het gemeentehuis of het toeristische informatiekantoor. Op de dag van het evenement kunnen de rugnummers vanaf negen uur opgehaald worden in Malecón del Soto en om half elf is de start. Achteraf zijn er prijzen voor de mooist gedecoreerde fiets, de mooiste klassieke fiets en de meest originele fiets. De fietstocht is ongeveer vijftien kilometer lang en leidt door de omgeving van Rojales.

Ook in januari veel reizigers op vliegveld


ALICANTE – 2018 was een absoluut topjaar voor het vliegveld Alicante-Elche en het lijkt moeilijk de behaalde cijfers te overtreffen.Maar in januari is het vliegveld alweer begonnen met resultaten die veel hoger liggen dan vorig jaar. In wat normaal één van de rustigste maanden van het jaar is, deden 684.967 reizigers het vliegveld van Alicante-Elche aan, 15,5 procent meer dan in januari vorig jaar. Nederlanders en Belgen leverden een aanzienlijke bijdrage aan dit resultaat. De Nederlanders kwamen in januari na de Britten en de Spanjaarden zelfs op de derde plaats, de Belgen na de Duitsers op de vijfde plaats.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6