In de toekomst meer bussen naar vliegveld


ALICANTE – De Valenciaanse overheid is bezig met een totale hervorming van het openbare vervoer over korte en middellange afstand in de zuidelijke helft van de provincie Alicante.Op het voorgestelde plan, dat vorige week bekend werd gemaakt, staan onder meer een grotere frequentie van de bussen van de stad Alicante naar het vliegveld, een directe bus van Guardamar naar het vliegveld, een bus van Guardamar naar Pilar de la Horadada en betere verbindingen tussen Torrevieja, Elche en Alicante. Het aantal bussen dat dagelijks tussen het vliegveld en de provinciehoofdstad open neer rijdt, zou in dit nieuwe schema in de winter oplopen tot 48 en in de zomer tot 53. Ook zou er een connectie komen naar het toekomstige station van de hogesnelheidstrein tussen Elche en Crevillente. Als het voorstel goedgekeurd wordt, hoeft het volgens de Valenciaanse overheid niet al te lang te duren voor het nieuwe schema ingaat.

24-uurskaart voor Tram


ALICANTE – Het bedrijf dat de Tram en de smalspoortrein van Alicante exploiteert, FGV, presenteerde afgelopen week een nieuwe 24-uurskaart.Met deze kaart, die sinds 2 april te koop is, kan een reiziger gedurende 24 uur onbeperkt gebruik maken van de tram en smalspoortrein in de provincie. De kaart kost 12,20 euro en is vooral bedoeld voor toeristen, die bijvoorbeeld van of naar Calp of Benidorm willen reizen en in Alicante eventueel ook nog gebruik kunnen maken van de Tram. Zij kunnen net zo vaak overstappen als ze willen. FGV introduceert in de loop van april ook een nieuwe tienrittenkaart voor jongeren tot dertig jaar, die vijftien procent kor­ting op tien losse ritten oplevert.

Schilderijlijst om foto’s van mooie plekjes


DENIA – In Denia heeft een lokale artieste samen met de gemeente een leuk plan ontwikkeld om de mensen vaker stil te laten staan bij de mooie plekjes die Denia te bieden heeft.Op twee plaatsen zijn grote schilderijlijsten neergezet onder het motto ‘Denia, una obra de arte’. Door de een lijst kijkend heeft men een mooi uitzicht op het kasteel, de Montgó en een stuk van de haven en door de andere lijst kijkt men naar de Cova Tallada. De bedenkster, Arminda García, is bezig nog meer mooie plekjes uit te zoeken om lijsten neer te zetten.

Filmopnamen op de Montgó


DENIA – De Indiase filmmaatschappij DVV Entertainments voerde vorige week gedurende drie dagen filmopnamen uit in het natuurpark Montgó. De filmproducent had vooraf toestemming gevraagd voor de opnamen, omdat het een beschermd gebied betreft. De opnamen zijn voor de Indiase film ‘Bharat ane nenu’ van regisseur Siva Koratala, die komende zomer in ‘Bollywood’ in première moet gaan. Tijdens de opnamen moest de weg naar de vuurtoren van Cabo de San Antonio enige tijd worden afgesloten voor verkeer.

Opvallend veel Scandinavisch toerisme in Alicante


ALICANTE – Er komen de laatste tijd opvallend veel Scandinavische toeristen naar de stad Alicante.Dat blijkt uit cijfers van het Patronato Municipal de Turismo, dat heeft berekend dat van alle hotelovernachtingen in 2017, twintig procent voor rekening kwamen van toeristen uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland. De vijf landen samen leverden voor de eerste keer meer toeristen dan Groot-Brittannië. In totaal overnachtten vorig jaar 170.364 Scandinaviërs in hotels in Alicante. Het Scandinavische succes is in grote mate toe te schrijven aan de groeiende hoeveelheid vluchten die er uit de vijf genoemde landen op Alicante worden uitgevoerd. Vooral vanuit Noorwegen zijn er steeds meer directe vluchten maar ook het aantal Zweden en Finnen steeg flink ten opzichte van voorgaande jaren, omdat ze nu gemakkelijker naar Alicante kunnen vliegen.

Werkloosheid in maart gedaald


SPANJE – Het Ministerie van Werkgelegenheid maakte afgelopen maandag de jongste werkloosheidscijfers bekend.Daaruit bleek dat de werkloosheid in Spanje in de maand maart met 47.697 mensen is gedaald. Dat betekent een daling van 1,4 procent. Het aantal werklozen op 31 maart komt daarmee uit op 3.422.551. Hoewel de daling iets lager is dan in maart van vorig jaar is het wel de zesde achtereenvolgende maand waarin de werkloosheid daalt. Het cijfer van 3,4 miljoen op 31 maart is bovendien het laagste in negen jaar. De daling is vooral veroor­zaakt door de dienstensector. In verband met de Pasen contracteerden veel horecagelegenheden extra personeel.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7