Alicante investeert in voetgangersgebied


ALICANTE – De gemeente Alicante gaat op korte termijn 1,7 miljoen investeren in het creëren van meer voetgangersgebied in het centrum.De Calle Bailén en de Avenida de la Constitución, gelegen tussen de Rambla en de Calle Castaños, zullen de eerste straten zijn die worden aangepakt. Ook de Calle Castaños zelf, waarvan een deel al voetgangersgebied is, zal tot aan de Plaza Gabriel Miró worden vrijgemaakt van autoverkeer. Uiteindelijk zou het project ook moeten worden uitgebreid naar de calle san Francisco en zelfs de Avenida Maissonave. Al deze straten zijn populair bij bewoners en bezoekers vanwege terrasjes en winkels en volgens de gemeente is het niet alleen goed voor het toerisme maar ook voor de bewo­ners als deze straten autovrij gemaakt worden. De gemeente neemt buitenlandse steden maar ook Benidorm als voorbeeld. Daar heeft het weren van de auto uit veel straten in het centrum tot positieve resultaten geleid.

Uitbreiding busdiensten Altea in zomermaanden


ALTEA – In Altea is het in de zomermaanden gemakkelijker om zich met de bus te verplaatsen. Een bestaande busdienst worden aangepast, er is een tijdelijke nieuwe bus en er zijn ook speciale toeristische bussen. Ten eerste is er de buslijn 28, die vanaf 17 juli en tot 31 augustus wordt verlengd tot aan Campomanes en dan dus van Campomanes naar Altea naar Cap Blanc en weer terug gaat. Vervolgens is er buslijn 40 die van Altea naar la Nucía en Polop gaat. En ten derde is er de bus die alleen in de zomer van het strand van Altea naar het hoogste punt van het oude centrum gaat en weer terug. Die bus werd vorige zomer voor de eerste keer ingezet en dat wordt nu herhaald.

Akkoord met internetplatforms over legalisatie appartementen


ALICANTE – Het Valenciaans toeristisch agentschap liet afgelopen weten dat het met vier websites tot een ak­koord is gekomen dat deze internetplatforms vanaf nu alleen geregistreerde en dus legale appartementen te huur aanbieden.Het gaat om de sites Booking, Muchosol, Only-apartments en Fotoalquiler. Volgens het agentschap betekent het dat ongeveer 30.000 appartementen in de Comunidad Valenciana daarmee gelegaliseerd worden. 17.000 daarvan bevinden zich in de provincie Alicante. De Valenciaanse overheid heeft rechtszaken lopen tegen zes andere internetplatforms, die tot op heden doorgaan met het publiceren van niet registreerde appartementen en vakantiewoningen, zoals Airbnb en Homeaway. Ze is niet van plan de strijd tegen deze platforms op te geven, ook omdat uit recente onderzoeken blijkt dat een steeds groter percentage van de toeristen, 17 procent volgens nieuwe gegevens, gebruik maakt van ver­blijfsaccommodatie die niet geregistreerd staat als dusdanig.

Sensoren om verontreiniging


op te vangenEL CAMPELLO – De gemeente El Campello maakte afgelopen week be­kend dat zes sensoren zijn geplaatst die moeten controleren of de lucht die afkomstig is van de omstreden afvalverwerkingsinstallatie Les Canyades in het noorden van deze gemeente, giftige stoffen bevat.Twee van de sensoren zijn op het terrein van de installatie zelf geplaatst, twee in de omgeving ervan en twee in de urbanisaties waar de meeste overlast wordt gemeld. De gemeente diende bij de Valenciaanse overheid, die verantwoordelijk is voor de installatie, een verzoek in voor de sensoren en daaraan is nu gehoor gegeven. De vuilverwerkingsinstallatie zorgt al sinds de opening in 2009 voor veel stankoverlast voor de inwoners van de urbanisaties in het noorden van El Campello.

Foodtrucks en muziek aan Playa de San Juan


ALICANTE – Tot 16 juli is aan de Playa de San Juan in Alicante de zogenaamde ‘Sol Market’ opgebouwd.Op een terrein van drieduizend m2 staan twaalf foodtrucks en worden elke avond concerten gegeven. Ook zijn er workshops en activiteiten voor kinderen. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de Sol Market een weekje neerstrijkt in Playa de San Juan en vorig jaar trok dat veel publiek.

Drie strandtenten ge-sloten wegens ontbreken vergunningen


TORREVIEJA – De gemeente Torrevieja gaf afgelopen week opdracht tot het sluiten van drie populaire strandtenten, die zich bevinden tussen Cala Pinteras en Punta Prima.Hoewel deze ‘chiringuitos’ al jaren in de zomer open waren, kwam de gemeente onlangs tot de conclusie dat ze geen vergunning hebben om op het strand hun waren te verkopen. Het departement Urbanismo stelt een onderzoek in. Het is in de laatste twee jaar niet de eerste keer dat de gemeente Torrevieja vriend en vijand verbaast door in drukke tijden populaire horecazaken te sluiten. Dat leidde al een paar keer tot grote ophef.ALICANTE – Aan de Costa Blanca komt het met enige regelmaat voor dat zeeschildpadden, walvissen en dolfijnen op de stranden aanspoelen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6