Weg van l’Alfás naar La Nucía meest lawaaierige traject van Spanje


ALICANTE – Elders in deze krant kunt u lezen dat Elche tot de Spaanse steden behoort met het meeste lawaai. Maar de weg die voor het meeste geluidsoverlast zorgt in heel Spanje is de CV-763 tussen l’Alfás del Pi en La Nucía.Deze weg loopt dwars door l’Alfás del Pi en vervolgens langs urbanisaties die de laatste decennia flink zijn gegroeid. De weg is dan ook heel druk en volgens een onderzoek van het landelijk Ministerie van Milieu hebben langs deze weg op elke vierkante meter negen (!) mensen last van het lawaai dat de weg veroorzaakt. Opvallend in de lijst die het Ministerie afgelopen week publi­ceerde, is verder dat de eerste zeven wegen met de meeste geluidsoverlast in de provincie Alicante liggen. Bovendien liggen acht van de tien wegen met het meeste lawaai in heel Spanje, in de provincie Alicante. Op de tweede plaats in de lijst komt de CV-900 tussen Orihuela en Callosa de Segura. Deze weg veroorzaakt ’s avonds en ’s nachts zelfs nog meer lawaai dan de genoemde weg tussen l’Alfás en la Nucía. Overdag is hij echter tweede. Op de derde plaats komt de CV-935 tussen Almoradí en Los Montesinos, op de vierde de CV-95 tussen Torrevieja en Orihuela en op de vijfde de CV-945 in Los Montesinos. Op de zesde plaats van de lawaaierige wegen komt de CV-91 tussen Orihuela en Guardamar, op de zevende de CV-70 tussen Benidorm en La Nucía en op de tiende plaats de CV-920 tussen Jacarilla en Rojales. Experts van de Universiteit Miguel Hernández zijn ondertussen bezig een lijst op te stellen van adviezen die ertoe zouden moeten leiden dat de wegen minder geluidsoverlast veroorzaken. Zo kan men geluidsabsorberend asfalt gebruiken, een verbod instellen op vrachtverkeer over deze regionale wegen of schermen neerzetten die het lawaai tegenhouden.

Koudegolf


ALICANTE – Waar grote delen van Europa al vorige week last kregen van een koudegolf hebben de lagere temperaturen deze week ook Spanje bereikt.In het noorden van het land begon het afgelopen weekend al te sneeuwen en de temperaturen daalden elke dag een paar graden. Dit ging gepaard met een stevige, koude wind. In de loop van deze week krijgt ook de Costa Blanca het koud en in het binnenland van de provincie Alicante wordt zelfs nachtvorst en kans op een sneeuwbui voorspeld.

Buitenlandse toeristen besteedden gemiddeld 1023 euro


COSTA BLANCA – Een buitenlandse toerist die de Costa Blanca in 2016 aandeed, gaf gemiddeld 1023 euro uit aan het hele pakket van overnachting, eten, drinken, excursies etc.Dat is vier procent meer dan vorig jaar en het is een bedrag dat de toeristische sector tot tevredenheid stemt. Het bedrag dat gemiddeld per dag werd uitgegeven, was 138 euro en dat bedrag steeg met 6,5 procent ten opzichte van 2015. In totaal brachten in 2016 75,3 miljoen buitenlanders een bezoek aan Spanje, 7,2 miljoen meer dan in 2015. Zes miljoen van hen bezochten de provincie Alicante en drie miljoen Benidorm.

Volvo Ocean Race op 22 oktober van start


ALICANTE – De komende editie van de Volvo Ocean Race, de bekendste zeilrace om de wereld, zal op 22 oktober van start gaan in de haven van Alicante.Alicante is net als de vorige drie edities de startplaats van deze zeilrace voor teams. Het zogenaamde ‘Race Village’ zal op 11 oktober haar deuren openen in het ‘Volvo-gedeelte’ van de haven. Bezoekers kunnen vanaf de kade de deelnemende boten zien, een simulatie meemaken, stands van de sponsors bezoeken en optredens bijwonen. In de voorgaande edities trok het Race Village vele tienduizenden bezoekers.

Tweedaagse golfwedstrijd in de regio Alicante


ALICANTE - Zaterdag 18 februari en zondag 19 februari a.s. wordt op Alenda Golf het Alicante Dutch Open 2017 gespeeld. Deelname aan deze uitdagende tweedaagse strokeplay-wedstrijd staat open voor Nederlandstalige spelers met minimaal handicap 24. Op dit moment zijn nog een paar plaatsen vrij voor deelname aan deze uitdagende tweedaagse golfwedstrijd in de regio Alicante. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.alicantedutchopen.nl

Verkeer langs Poniente-strand beperkt


BENIDORM – Sinds afgelopen maandag, 16 januari, is het toegestane verkeer langs het Poniente-strand beperkt.De gemeente speelt al langere tijd met de gedacht om van het Poniente-strand voetgangersgebied te maken omdat de drukke weg die langs dit strand loopt, een doorn in het oog is van de ondernemers die terrassen en winkels hebben aan deze straat en omdat de toeristen erom vragen. Sinds deze week mogen alleen bewoners die kunnen aantonen dat ze aan de Avenida de la Armada Española moeten zijn, bezorgers en ambulances, politie en brandweer over deze weg rijden. Niet geauthoriseerd verkeer kan een boete verwachten als ze deze straat toch gebruikt. Het verkeer wordt omgeleid via de Via Parque.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6