Weekblad “de week” op vakantie


Beste lezers, wat gaat de tijd toch snel onder die heerlijke Spaanse zon want het is weer vakantietijd voor het team van “de week”! Net als elk jaar zult u uw favoriete weekblad gedurende 3 weken - donderdag 8, 15 en 22 augustus - moeten missen...DONDERDAG 29 AUGUSTUS LIGT ‘DE WEEK’ WEER OVERAL VOOR U KLAAR!Een welverdiende vakantie, al zeggen we het zelf, want het is weer een druk jaar geweest waarin wederom veel bedrijven voor hun advertentiecampagnes “de week” en voor de App kozen. Met een wekelijkse oplage van 15.000 exemplaren en een verspreidingsgebied dat loopt van Denia t/m de regio Torrevieja is “de week” alweer 16 jaar hét toonaangevende weekblad aan de Costa Blanca en dat maakt adverteren in “de week” zo aantrekkelijk. Uitgeefster Barbara Martens wil langs deze weg haar team & adverteerders bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking en natuurlijk de duizenden lezers van “de week” voor alle positieve reacties. Gracias y hasta pronto!!!

Extra trams om naar vuurwerkshow te gaan


ALTEA – Ferrocarrils de la Generalidad Valenciana (FGV) zet op zaterdag 10 augustus extra trams in op lijn 9 om het zoveel mensen mogelijk te maken om naar de grote vuurwerkshow ‘Castell de l’Olla’ in Altea te gaan kijken.Zowel uit de richting Benidorm als uit de richting Calp worden extra treinen ingezet en tussen Denia en Calp extra bussen. Het station La Olla bevindt zich dichtbij de plek waar het vuurwerk wordt afgestoken dus reizen met de trein is een prima optie om het vuurwerk te bekijken, aangezien het heel gecompliceerd is om parkeerplaatsen in de buurt te vinden en er elk jaar een verkeersopstopping ontstaat. Op de website www.tramalicante.es kunt u de dienst­regeling raadplegen.

Medusapp alarmeert over kwallen


COMUNIDAD VALENCIANA – Vorig jaar ontwikkelden studenten van de polytechnische universiteit van Valencia en de universiteit van Alicante de applicatie voor de mobiele telefoon Medusapp. Deze applicatie, die dit jaar is uitgebreid en verbeterd, maakt het elke gebruiker mogelijk een waarneming van kwallen te melden. De gebruiker kan bovendien bekijken of er in de laatste dagen in het water waar men wil gaan baden kwallen zijn gesignaleerd. Het is ook mogelijk foto’s van kwallen en van kwallenbeten te uploaden. De app Medusapp bevat ook een deel met tips over de handelswijze na een kwallenbeet.

Costa Blanca goedkoopste vakantiebestemming


COSTA BLANCA – De kust van de provincie Alicante is de goedkoopste vakantiebestemming van het vasteland van Spanje.Dat blijkt uit een onderzoek van het agentschap SpainHolidays dat vijftien van de bekendste vakantiebestemmingen in Spanje vergeleek. Er werd onderzoek verricht naar de prijs van een week vakantie en de kosten van taxi’s, bussen, autohuur, restaurants, supermarkten en uitgaansgelegenheden werden naast elkaar gelegd, ervan uitgaande dat het hotel of het appartement al betaald is. Een buitenlandse toerist aan de Costa Blanca geeft gemiddeld niet meer dan 95 euro per dag uit, terwijl dat bedrag bijvoorbeeld aan de Costa del Sol 123 euro, op de Balearen 138 euro, in Barcelona 172 euro en in Madrid zelfs 224 euro is.

Verwachtingen verdeeld over gratis AP-7


ALICANTE – Vele jaren is er door de bewoners van met name de noordelijke helft van de provincie Alicante naar uitgezien en het moment lijkt nu eindelijk nabij te komen: als alles gaat zoals het er nu naar uitziet, wordt de snelweg AP-7 tussen Tarragona en Alicante vanaf 1 januari 2020 gratis.De verandering van tolsnelweg in gratis snelweg zal grote gevolgen met zich meebrengen voor de kuststreek en de verwachtingen over deze veranderingen lopen uiteen van heel positief tot minder enthousiast. De autoriteiten en inwoners in plaatsen als Altea en Benissa, die tot op heden dagelijks te maken hebben met een enorme hoeveelheid verkeer die via de N-332 dwars door de dorpskern rijdt, kijken met smart uit naar 1 januari. Zij verwachten dat, als de snelweg gratis wordt, veel verkeer voor de snelweg zal kiezen in plaats van de N-332 met al haar stoplichten en opstoppingen. Deze gemeenten hopen dat de inwoners dan weer zonder file van de ene naar de andere kant van de gemeente kunnen rijden en ze verwachten dat dat gunstig is voor de lokale economie. In Gata de Gorgos zijn ze vooral blij dat het vrachtverkeer dat uit de steengroeve komt, niet meer door het centrum zal rijden en dat de N-332 die dwars door het centrum loopt, weer zonder moeite kan worden overgestoken door voetgangers. De inwoners van de hele regio zijn vooral tevreden omdat een tochtje naar Valencia vanaf 1 januari veel minder geld gaat kosten, omdat de tol vervalt. Er zijn echter ook mensen die kritische geluiden laten horen. Het hotelpatronaat Hosbec is bang dat de AP-7 heel erg druk zal worden als er geen tol meer hoeft te worden betaald en dat het voor toeristen daardoor moeilijker wordt om snel hun plaats van bestemming te bereiken. De AP-7 is dé aanlooproute van de meeste toeristen die met de auto uit Frankrijk, Duitsland, België en Nederland komen en als deze er veel langer over doen omdat ook al het vrachtverkeer op de snelweg rijdt, is dat niet positief, aldus Hosbec. Dit hotelpatronaat heeft dan ook voorgesteld of de AP-7 alleen gratis kan worden voor inwoners van de plaatsen waar ze doorheen leidt. Maar hoewel het nog vijf maanden duurt voor de maatregel ingaat en er nog van alles kan gebeuren in die tijd, lijkt het Ministerie van Openbare Werken zijn plannen niet meer te gaan veranderen.

Calp stelt limiet aan torenflats


CALP – Hoewel Calp hard op weg is om een tweede Benidorm te worden, wil de gemeente toch paal en perk stellen aan de torenflats die er in de toekomst worden gebouwd.Er zijn in de afgelopen jaren weer diverse nieuwe hoge appartementengebouwen en hotels verrezen en er ligt op dit moment een plan klaar voor een gebouw van 29 verdiepingen ter hoogte van het zoutmeer. Dit gebouw zou het hoogste van Calp moeten worden. Maar de nieuwe burgemeester van Calp, Ana Sala, maakte afgelopen week bekend dat de gemeente de afgifte van bouw­licenties voor projecten aan de eerste en tweede lijn minimaal een jaar gaat bevriezen. Er zijn nog maar enkele onbebouwde percelen over en de gemeente wil goed bekijken wat men daar gaat toestaan. Er is sprake van dat er voor het einde van het jaar een nieuwe gemeenteverordening komt waarin staat dat nieuwe gebouwen aan de eerste lijn van de kust niet hoger mogen zijn dan 15 verdiepingen. De gebouwen op de tweede lijn zouden wel wat hoger mogen zijn. Volgens Sala is Calp gebouwd volgens de regels van een gemeenteverordening die dertig jaar geleden werd goedgekeurd en die sindsdien niet is aangepast. ‘Maar nu is de kijk op bouwen veranderd en dus is het verstandig te stoppen en naar de bewoners te luisteren’, aldus de nieuwe burgemeester.

1 - 2 - 3 - 4 - 5