Daders dierenmishandeling gezocht


ELCHE – De dierenbeschermings­vereniging Huellas Salvados en de lokale politie van Elche zijn op zoek naar de persoon die vorige week een crèmekleurige hond van het ras Mastín Español achterliet bij een afvalcon­tainer.Het dier, dat normaal gesproken ongeveer zestig kilo had moeten wegen, werd uitgehongerd en uitgedroogd aangetroffen. Het woog slechts 18 kilo. De vrijwilligers van Huellas Salvados deden er ondertussen alles aan om het leven van de hond te redden. Ragnar, zoals hij door de vrijwilligers is gedoopt, werd meteen naar de dieren­arts gebracht en behandeld. Er werden röntgenfoto’s gemaakt, een biopsie uitgevoerd en een bloedtest gedaan. Ondanks alle goede zorgen overleed Ragnar afgelopen maandag omdat hij te zwak was. Het trieste geval heeft op de sociale media zoveel aandacht gekregen dat de vereniging genoeg geld heeft ontvangen voor het betalen van de gemaakte kosten. Wel wordt alle medewerking van het publiek gevraagd om erachter te kunnen komen van wie de Mastín was en wie deze zware dierenmishandeling op zijn geweten heeft.

Man overleden bij werkzaamheden aan brug Mascarat


ALTEA – Tussen Altea en Calp kwam afgelopen zaterdagmorgen een 41-jarige man om het leven, die aan het werk was op één van de bruggen in de kloof van Mascarat. De man viel meer dan twintig meter naar beneden. De brandweer moest eraan te pas komen om het lichaam van de man te bergen. Zijn leven kon echter niet meer gered worden.

Verkeer op N-332 flink afgenomen


ALICANTE – Door het afschaffen van de tol op de AP-7 tussen Tarragona en Alicante is het verkeer op die snelweg aanzienlijk toegenomen.In de eerste zes weken sinds de maatregel in ging, steeg het gemiddelde aantal motorvoertuigen per dag tussen Valencia en Alicante van 12.783 naar 28.055, meer dan het dubbele dus. Andere wegen merken juist een vermindering van het aantal voertuigen. Zo is het verkeer over de snelweg A-70 van Alicante naar Valencia via Alcoy met dertig procent verminderd en is vooral het verkeer op de N-332 flink afgenomen. Tussen Benidorm en La Vila Joiosa liep het aantal motorvoertuigen zelfs met 61 procent terug als het vergeleken wordt met dezelfde periode van 2019. Het Ministerie van Verkeer heeft berekend dat de inwoners van de Comunidad Valenciana jaarlijks driehonderd miljoen euro besparen door het gratis worden van de AP-7.

Drinkwater voor 2020 gegarandeerd


MARINABAIXA – Het waterconsortium van de Marina Baixa maakte afgelopen week bekend dat het drinkwater van deze streek voor het jaar 2020 gegarandeerd is. Door de overvloedige regen van deze winter zitten de stuwmeren zo goed als vol. Het stuwmeer van Guadalest bevindt zich op honderd procent van zijn capaciteit en dat van Amadorio bij La Vila Joiosa op 99,58 procent. Samen hebben de twee stuwmeren een waterreserve van 25 hm3. Ook ondergrondse bronnen en waterreserves hebben zich door de veelvuldige regen weer gevuld. De bronnen van de Algar en van Polop bevinden zich weer op honderd procent van hun capaciteit terwijl de bron van Beniardá zich op 85 procent bevindt.

Verrassingen in deCopa del Rey


SPANJE – Het toernooi om de Spaanse voetbalbeker – de zogenaamde Copa del Rey – levert dit seizoen de ene na de andere verrassing op.Waar Atlético Madrid drie weken geleden al werd uitgeschakeld door de derde divisieclub Cultural Leonesa en Sevilla in de achtste finales werd verslagen door tweede divisieclub Mirandés, beten afgelopen week ook Real Madrid, FC Barcelona en Valencia in het stof. Het toernooi was inmiddels gevorderd tot de kwartfinales en Real Madrid moest het in eigen huis opnemen tegen Real Sociedad. In een spectaculaire wedstrijd, waarin vooral voormalig eredivisiespelers Martin Odegaard en Alexander Isak een hoofdrol hadden, won de Baskische club met 3-4. FC Barcelona ging op bezoek in Bilbao en wist geen enkele goal te scoren. Athletic won met 1-0. Ook de twee andere kwartfinales verliepen verrassend. Granada won met 2-1 van Valencia en Mirandés zette de zegetocht voor door Villareal te verslaan. Het verrassende verloop wordt vooral veroorzaakt door het feit dat de bekerwedstrijden voor het eerst sinds 14 jaar bestaan uit een enkele ontmoeting en niet uit een uit- en thuiswedstrijd. Dit zou de kleine clubs meer kans geven om te stunten. Vanaf de halve finales zijn er wel weer twee wedstrijden. Die halve finales worden op 12 en 13 februari en 4 en 5 maart gespeeld tussen Real Sociedad en Mirandés en tussen Athletic Bilbao en Granada.

Niet meer met de auto naar Castillo Santa Bárbara


ALICANTE – Vanaf aanstaande zomer zal het niet meer mogelijk zijn om met de eigen auto het castillo Santa Bárbara in Alicante bezoeken.Op de smalle kronkelende weg naar boven ontstaan met name in de zomer vaak verkeersproblemen omdat er veel grote tou­ringcars naar boven rijden en er niet genoeg parkeerruimte is. Daarom heeft de gemeente besloten dat vanaf juni alleen vooraf aangemelde bussen, taxi’s én de lijnbussen van de gemeente zelf nog naar boven mogen. De toerist heeft vanaf dan dus drie mogelijkheden het kasteel te bezoeken: met de lift vanaf de Playa de Postiguet, te voet de tocht naar boven maken of de bus van de gemeente vanaf de Plaza del Mar nemen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5