Hoge waardering Tripadvisor voor hotel Benidorm


BENIDORM – Eén van de grootste en bekendste toeristische websites ter wereld, Tripadvisor, maakte onlangs haar jaarlijkse ‘Travellers choice’ lijstjes be­kend.Hierop staan de hotels, restaurants en attracties die het afgelopen jaar de hoogste waardering hebben gekregen van bezoekers en gebruikers. Het hotel 'Magic Natura, Animal, Water Park & Polynesian Lodge Resort’ kwam uit de bus als het beste hotel van Spanje in de categorie ‘reizen met kinderen’. Bovendien staat het hotel op de twaalfde plaats in deze categorie als naar hotels over de hele wereld wordt gekeken. Het hotel Magic Natura maakt deel uit van het dierenpark Terra Natura in Benidorm. Magic Natura was niet de enige overnach­tingsaccommodatie in de provincie die in de prijzen viel. Pension Cases Noves in Guadalest kreeg de onderscheiding voor beste pension van Spanje, Casa Lanjarón in San Miguel de Salinas werd tweede in diezelfde categorie en La Escondida in Penáguila tiende. Hotel Abaco in Altea werd tiende in de categorie meest romantische hotel van Spanje.

Tentoonstelling Geke Japing in l’Alfás del Pi


L’ALFÁS DEL PI – In de Casa de Cultura van L’Alfás del Pi is van 2 tot 18 februari aanstaande een expositie van schilderijen en beelden van Geke Japing te zien. Geke Japing is een Nederlandse artieste die al sinds haar jonge jaren creatief bezig is. Ze laat zich bij haar schilderijen inspireren door de veranderingen in het zonnestelsel en veranderingen in de natuur. De ope­ning is op 2 februari om 20.00 uur. De Casa de Cultura is van 08.00 tot 22.00 uur geopend.

Stemmen voor nieuwe versie Monopoly


SPANJE – Monopoly, één van de be­kendste bordspelen ter wereld, is bezig om voor Spanje een nieuwe versie te fabriceren. Om ook jonge mensen en­thousiast te maken voor dit ooit zo popu­laire spel, heeft de firma die het spel in Spanje produceert, Hasbro, een verkiezing opgezet waarin de Spaanse bevolking kan kiezen welke steden voor zullen komen in de volgende editie van het spel.Het startschot voor deze verkiezing werd onlangs gegeven op de toeristische Fitur in Madrid en sindsdien zijn al vele honderdduizenden stemmen uitgebracht. Opvallend daarbij is dat drie steden uit de provincie Alicante het goed doen: Alicante, Elche én Elda staan op dit moment bij de twintig steden waarop het meest gestemd is. Vooral de zevende plaats op de ranglijst van Elda, een gemeente met 55.000 inwoners in het binnenland van de provincie Alicante, is opvallend. De stad Alicante stond na twee weken twaalfde en Elche zeventiende. Het zou leuk zijn straks een versie van Monopoly te hebben waar men bijvoorbeeld de Explanada kan kopen of een hotel kan neerzetten op de Avenida Maissonave. U kunt nog tot begin maart stemmen via votamonopolyespaña.com. Er is in het nieuwe spel plaats voor 22 gemeenten: twintig steden met meer dan 50.000 inwoners en twee plaatsen die minder dan 50.000 inwoners hebben. Dus u kunt ook op bijvoorbeeld Altea, l’Alfás del Pi of Santa Pola stemmen hoewel die weinig kans maken, want door onbekende redenen heeft de kleine plaats Pedroso in La Rioja al meer dan vierhonderdvijftigduizend stemmen verzameld, meer dan welke grote stad dan ook.

Nieuwe terminal moet probleem van los gestorte ladingen oplossen


ALICANTE – In de haven van Alicante is er al enige tijd een discussie over los gestorte producten. De vrachtschepen die lading komen lossen of de vrachtwagens die lading komen afleveren, ver­voeren regelmatig zogenaamde graneles, materialen zoals zand, grind of granen die bij het overhevelen en behandelen enorme stofwolken achterlaten. Omwonenden en vooral ook de ouders van nabije scholen klagen erover dat zowel kinderen als volwassenen last hebben van astma en bronchitis door de grote hoeveelheid stofdeel­tjes in de lucht. Voordat er in de gemeenteraad van Alicante een crisis uitbrak en de partijen Guanyar en Compromis uit de regering stapten, werd het besluit genomen om het ontvangen en overhevelen van los gestorte ladingen te verbieden totdat er maatregelen waren genomen. De licenties van dit deel van de haven bleken bovendien ook niet in orde. Het verbod zorgt echter voor werkloosheid van haven­arbeiders en er is de haven veel aan gelegen de licentie terug te krijgen. De haven­autoriteiten hebben nu echter een andere maatregel aangekondigd. Afgelopen vrij­dag werd bekend gemaakt dat er een nieuwe terminal zal worden aangelegd voor los gestorte ladingen en dat de behandeling en overheveling van de ladingen in een afgesloten ruimte zal plaatsvinden. Op die manier wordt de luchtveront­reiniging sterk verminderd. Het project wordt gefinancierd door privé-investeerders en de haven hoopt na het toepassen van de nieuwe maatregel weer schepen met los gestorte ladingen te kunnen ontvangen. De bouw van de nieuwe terminal zal echter pas na de zomer een aanvang nemen.

Open huis in Gallery Sjengarden


L’ALFÁS DEL PI – Ter ere van de nieuwste expositie organiseert Gallery Sjengarden in l’Alfás del Pi op 4 februari aanstaande een open deurenmiddag.Onder het genot van een hapje en een drankje kan de bezoeker genieten van een groot aantal interessante beelden en schilderijen, zowel in de gallery zelf als in de tuin. U bent van harte welkom vanaf 16.30 uur. U vindt Gallery Sjengarden in de calle Serra Nevada 6, in Urbanización El Cautivador.

Record aantal ondernemers op nieuwjaarsreceptie NBCCB


COSTA?BLANCA - Meer dan 110 bezoekers bestaande uit leden, sponsoren en genodigden o.a. de Belgische consul mevrouw Anneke Mussche en de Nederlandse consul de heer Eric Durieux waren aanwezig bij Hotel Kaktus in Albir om gezamenlijk een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.Uit Madrid was het nieuwe hoofd Economische Zaken van de Ambassade, de heer Bart Vrolijk, naar de Costa Blanca gereisd om kennis te maken met de leden en het bestuur. Hij was bijzonder onder de indruk wat de “NBCCB” liet zien. Tevens waren er twee afgevaardigden van de zakenclub uit Valencia aanwezig; de voorzitter Harry van Heugten en Rick Leerentveld. Voorzitter Dick Wolff memoreerde in zijn speech dat 2017 een goed jaar was door de aanmeldingen van nieuwe leden en het feit dat er meer Belgische leden zich hebben aangesloten. De laatste tijd is er door het be­stuur veel tijd geïnvesteerd om hiervoor interesse op te wekken wat nu zijn vruchten afwerpt. Hierdoor krijgt de naam “Nederlandstalige Business Club” steeds meer inhoud. De avond in Hotel Kaktus in Albir was goed verzorgd. Mede door de muzikale omlijsting van het duo Mat Nuberg gesponsord door “Alex BinckBank” was het een bijzonder gezellige avond met een uitstekende sfeer. Ook werden bestaande sponsors door middel van een passend geschenk in het zonnetje gezet, een jaarlijks terugkerend event. Heel bijzonder was dat er op deze avond maar liefst 6 nieuwe Belgische en Nederlandse leden zich spontaan aanmeldden. Er kwamen twee nieuwe grote sponsors uit het eigen “NBCCB” ledenbestand om de “NBCCB” te gaan versterken met hun bijdrage. Tevens zei een bestaande sponsor toe om de bijdrage te gaan verdubbelen. Ter afsluiting zei de voorzitter Dick Wolff dat met dit resultaat en het vooruitzicht dat in 2019 het “10-jarig” bestaan gevierd wordt; hij samen met het bestuur de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet ziet. Info: bezoek de website www.nbccostablanca.com“Netwerken en business to business blijft hoog in het vaandel staan van de NBCCB”

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6