Expositie van Angela Toeter in Altea la Vella


COSTA?BLANCA - Kunstenares Angela Toeter Inden, geboren in Haarlem en reeds 20 jaar wonende in Javea, is opgeleid op de Kunstacademie Rotterdam.Ze schildert veel met acryl en sepia, maar werkt ook als aquarelliste. Zij heeft de afgelopen jaren veel tentoongesteld, zoals bij de Bijenkorf in Rotterdam, de Amerikaanse Ambassade in Duitsland en vele exposities in Nederland. Vanaf februari t/m april exposeert Angela in Altea la Vella bij restaurant Melitón gelegen aan de Ctra. de Callosa 52 in Altea la Vella. (Parking aanwezig).

Gregoriaanse zangUniek muzikaal project aan de Costa Blanca


COSTA?BLANCA - Dat Gregoriaanse muziek nog steeds tot de verbeelding spreekt is opmerkelijk aangezien deze muziek al bijna 1300 jaar oud is.Nochtans verschijnen er nog regelmatig nieuwe opnames die een groter publiek bereiken. Gregoriaanse muziek is de basis van alle westerse muziek: van klassiek tot modern! Op 8 februari aanstaande start een reeks van 4 lessen om de basistechnieken van de Gregoriaanse zang aan te leren onder professionele begeleiding van dirigent-cantor Guy Verhelst. De lessen zullen plaats vinden in de omgeving van Altea of Calpe. Waar precies wordt later bepaald. Data: 8, 10, 13 en 15 februari 2018. Van 11.00u tot 13.00u. Heren van alle natio­naliteiten zijn welkom. (sorry dames, voorlopig alleen heren) Geïnteresseerden die meer informatie wensen gelieve contact op te nemen met Guy: (0034) 606 251 983.

4x4 rit omgeving San Vicente del Raspeig


COSTA?BLANCA - Op zondag 11 februari a.s. organiseert 4 X 4 ESPAÑA weer een off road tocht. We starten om 10.30 uur.Omschrijving rit: Op zondag 11 februari a.s. organiseert 4X4 España weer een 4x4 Off Road “San Vicente - San Vicente“ tocht in de buurt van San Vicente del Raspeig. Het is deze keer een zo goed als nieuwe tocht in de mooie Comunidad Valenciana.De start is in San Vicente del Raspeig met koffie en inschrijven. Het is weer een zeer mooie rit met een paar erg leuke Off Road stukken. We steken deze keer zelfs een klein riviertje over. De rit is deze keer geschikt voor 4x4 aangedreven voertuigen met hoge en/of lage gearing met een redelijke bodemvrijheid. Type rit: We rijden vanuit San Vicente naar Tibi via slinger-achtige Off Road wegen met mooie uit­kijkpunten. Na ca. 25 km komt u vlak voor Cabezo de Albabor alwaar het koffiepunt is gesitueerd. Hier kunnen we genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met koek, soep of fris midden in de natuur. Lengte en tijdsduur rit: De tocht is 51 km lang en duurt ongeveer 3 tot 4 uur en gaat over een paar verharde en onverharde (binnen)wegen. Deze tocht mag een beginnende en ook gevorderde "Off Road rijder" en een echte natuurliefhebber niet missen. Met deze rit komt u op de mooiste plekjes waar u nog nooit geweest bent. We eindigen even buiten San Vicente in El Moralet alwaar een heerlijke maaltijd met een paar drankjes op ons wacht. Dit genieten kost u inclusief de drankjes en fooi € 15,-. Inschrijven rit en waar?: Inschrijven voor deze mooie rit kan t.e.m. vrijdag 9 februari tot 17.00 uur en alleen onder de rubriek "Inschrijven" op onze website en voor meer informatie kunt u bellen met onze 4x4 Secretaris Wim Werkman +34 680 590 945. En voor alleen technische informatie over de rit met George Leenders 966 924 270.

Spaanse politie onderschept vissersboot met 12 ton hasj aan boord


CÁDIZ – De Spaanse politie heeft een vissersboot met ongeveer 12 ton hasj onderschept in het zuiden van het land.De boot was onderweg van Marokko naar de regio Cádiz. Het onderzoek begon nadat de politie had vernomen dat een trawler Marokko met enkele tonnen drugs zou verlaten om naar Spanje te varen. Spaanse autoriteiten hebben toestemming gevraagd om het schip te onderscheppen bij het naderen van de Spaanse kust. Agenten ontdekten binnen 12 ton hasj en arresteerden 13 personen met Marokkaanse nationaliteit. De drugs werden in beslag genomen en de verdachten werden ter beschikking van de rechter gesteld. Vorige week meldde het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken nog dat 70 procent van de inbeslagname van drugs in Europa door de Spaanse politie is gedaan. In totaal zou een recordhoeveelheid van 477 ton drugs zijn vernietigd.

43 procent van appartementen Delfin Tower al verkocht


BENIDORM – Afgelopen week werd de eerste steen gelegd van wat de nieuwste wolkenkrabber van Benidorm moet worden: de Delfin Tower aan het zuidelijkste deel van het Ponientestrand, ook wel La Cala genoemd.Het gebouw wordt 22 verdiepingen hoog en de bouw gaat naar schatting twee jaar duren. De projectontwikkelaar is echter al druk bezig met de verkoop van de appartementen en dat gaat heel voorspoedig: 43 procent van de appartementen en garageplaatsen is al verkocht. Het complex gaat bestaan uit 44 appartementen, 44 bergruimten, 67 garageplaatsen, een groot buitenzwembad, een overdekt zwembad, een fitnessruimte, paddelbaan en drieduizend m2 tuin. Het complex wordt volgens de nieuwste technologie op het gebied van energiebesparing gebouwd en moet, als alles volgens planning gaat, het eerste appartementengebouw worden met het milieucertificaat ‘LEED oro’. De appartementen gaan voor grote bedragen van de hand: in de eerste week van januari werd het duurste appartement verkocht. Het gaat om een appartement op de zestiende verdieping waarvoor bijna 2,1 miljoen euro is betaald, het duurste ooit in Benidorm.

Benidorm wil verkeer bussen reguleren


BENIDORM – De gemeente Benidorm belegde afgelopen week een vergadering met vertegenwoordigers van hotels en transportondernemingen om tot een betere regulering van het busverkeer in de stad te komen.In het centrum van de stad zijn er vaak opstoppingen die veroorzaakt worden door het grote aantal bussen dat toeristen voor de deur van hun hotel afzet of oppikt. Volgens een studie van de gemeenten zijn er straten die dagelijks wel 150 van die bussen te verwerken krijgen, vooral de calle Ruzafa en Avenida de los Almendros. De gemeente vraagt samenwerking van de hotels. Deze zouden kunnen aangeven op welk tijdstip de bus verwacht wordt zodat afgestemd kan worden dat niet diverse bussen op hetzelfde moment door de smalle straten gaan. Ook zou kunnen worden bekeken of er geen beter punt is om de toeristen op te pikken, zodat het verkeer minder geblokkeerd wordt. De gemeente beseft dat ze niet de zeggenschap heeft de bussen te verbieden maar hoopt samen tot een plan te komen dat grote opstoppingen voorkomt.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6