Radar op gevaarlijk verkeerspunt


TORREVIEJA – De Dirección General de Tráfico (DGT) plaatste afgelopen week een radar op de N-332 ter hoogte van kilometer 54.Dit punt staat bekend als een ‘zwart’ verkeerspunt, omdat er zoveel ongelukken gebeuren. DGT hoopt dat het aantal ongelukken minder wordt als de automobilist door de radar wordt gestimuleerd om langzamer te rijden. De automobilisten reageerden met verbazing op het plaatsen van de radar want meestal is het verkeer op dit punt zo druk dat het nauwelijks mogelijk is om harder te rijden dan is toegestaan. In 2014 werd bovendien de middenstreep een doorgetrokken lijn zodat over een afstand van acht kilometer inhalen niet meer is toegestaan. De ongelukken worden volgens de weggebruikers eerder veroorzaakt door de opstoppingen en verkeersdichtheid dan door snelheid.

Nu ook wereldtitel voor Lidia Valentín


SPANJE – De Spaanse gewichthefster Lidia Valentín leverde afgelopen maandag een unieke prestatie door na Olympisch en Europees kampioen ook wereldkampioen te worden.Valentín komt uit in de categorie tot 75 kilo en ze wist maar liefst 258 kilo te heffen. De 32-jarige atlete uit León kon haar tranen niet bedwingen toen ze op de hoogste trede van het podium in Californië mocht plaatsnemen en dat is niet vreemd want nooit eerder werd een Spaanse gewichtheffer (m/v) wereldkampioen. Voor Valentín is het de kroon op een toch al indrukwekkende carrière met Olympisch goud in Londen (2012), Olympisch brons in Rio (2016) en Europese titels in 2014, 2015 en 2017.

Costa Blanca profiteert van Catalaanse crisis


COSTA BLANCA – De Comunidad Valenciana en dan vooral de Costa Blanca profiteert aanmerkelijk van de crisissituatie die er in Catalonië gaande is. Volgens cijfers die afgelopen week bekend werden gemaakt door het Nationaal Statistisch Instituut (INE) kreeg de toeristische sector in Catalonië in oktober te maken met dalende cijfers.Sommige buitenlandse toeristen lieten, uit angst voor de licht ontplofbare situatie, Barcelona en de kusten van noordoost-Spanje links liggen en kozen voor andere bestemmingen. Als ze naar een stad wilden, kozen ze vaak Madrid en als ze naar de kust wilden, kozen ze voor de Comunidad Valenciana. De cijfers laten zien dat het aantal buitenlandse toeristen dat Catalonië aandeed in oktober met 4,6 procent daalde, terwijl het aantal in Madrid en de Comunidad Valenciana met respectievelijk 7,1 en 6,5 procent steeg. Catalonië was de enige deelstaat waarin het aantal buitenlandse toeristen daalde ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. In de meeste andere deelstaten steeg het aantal buitenlandse toeristen tussen de één en drie procent maar Madrid en de Comunidad Valenciana springen er dus uit. Volgens het INE zet de tendens dat een deel van de buitenlandse toeristen Catalonië links laat liggen, zich ook in november door maar in deze maand, waarin minder mensen strandtoerisme zoeken, zouden de toeristen vooral naar andere steden zijn gegaan zoals Madrid, Bilbao, Sevilla en Valencia.

Ortega Cano moet deel schuld betalen


BENIDORM – De voormalig stierenvechter en ‘bekende Spanjaard’ José Ortega Cano is door de rechtbank in Alicante veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 2300 euro.Ortega Cano werd aangeklaagd omdat hij diverse facturen niet zou hebben betaald aan leveranciers van zijn restaurant in Benidorm. De voormalig stierenvechter opende in 2015 het restaurant El Belador maar een jaar later deed hij het beheer over aan het bedrijf Zerca Servicios. Drie maanden later werd het restaurant gesloten omdat de huur niet betaald was. Ook zouden er achterstallige betalingen zijn voor een waarde van meer dan twintigduizend euro. Zerca Servicios eiste dat bedrag van Ortega Cano en de firma van de stierenvechter voldeed een deel. Maar er moest een rechtbank aan te pas komen om het geschil tussen beide partijen op te lossen. De rechter besloot uiteindelijk dat het in 2016 gesloten contract duidelijk aangaf dat Ortega Cano voor alle kosten moest opdraaien en dus sprak hij zich uit ten faveure van Zerca Servicios. Ortega Cano is dus een restaurant, een hoop geld én een illusie armer.

Callosa wil wasplaats restaureren


CALLOSA D’EN SARRIÀ – In Callosa is men begonnen met het schoonmaken van de oude wasplaats, een week nadat het dak van deze achttiende-eeuwse bezienswaardigheid instortte.Nadat eenmaal al het puin was verwijderd, kon de schade worden opgemaakt en bekeken hoe en wanneer de wasplaats kan worden gerestaureerd. Callosa roept daarvoor wel de hulp in bij provinciale en regionale overheid. Inmiddels is ook onderzocht hoe het kon gebeuren dat het dak van de oude wasplaats instortte. Dat zou komen door vocht in de steunmuur in de Calle La Font, waarop de wasplaats gedeeltelijk rustte. Toen die muur inzakte, trad er een domino-effect op en kwam het dak van de wasplaats ook naar beneden. Gelukkig gebeurde dat midden in de nacht en raakte er niemand gewond. Ook het oude wasbekken liep geen schade op.

Lezing InternistDr. Ferro bij NVCB


La Nucia - Dr. José Ferro is internist bij het HCB en zal een lezing houden over zijn werkzaamheden waarin hij ieder probleem of aandoening van de patiënt beoordeelt en dan, in samenwerking met andere specialisten, indien nodig, de patiënt brede en veelomvattende aandacht geeft. Tijdens deze lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. U bent hiervoor van harte welkom op donderdag 14 december a.s. om 13.00 uur bij NVCB, Carrer Lisboa 5, La Nucia, Urbanization Bello Horizonte I. Verder informatie: annapost@outlook.com of bel naar 642 601 542 Annemieke Post.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7