Dinner, dans en live muziek in Cuidad Patricia


BENIDORM - Wie zin heeft in een mooi avondje uit met een knipoog naar de kerst mag deze avond in Ciudad Patricia beslist niet missen.Op vrijdagavond 8 december aanstaande kunt u vanaf 18.00 uur genieten van een feestelijk 3-gangen menu waarna u zich om 20.00 uur begeeft naar de lounge. Daar kunt u vervolgens in een van de heerlijke banken of fauteuils onder het genot van een glas wijn of een kopje koffie gaan luisteren naar prachtige Amerikaanse gospelmuziek die het koor JOYFUL Gospel Costablanca onder leiding van Ruth & Aureo ten gehore zal brengen. Uiteraard staat dit optreden ook in het teken van de kerst. Als kers op de taart zal de Nederlandse groep JOY! het koor aanvullen met hun prachtige samenzang en solo’s. De groep is de afgelopen jaren al vaker te gast geweest in Ciudad Patricia en op diverse andere locaties aan de Costa Blanca. Zij werken samen met bekende artiesten in binnen- en buitenland; in Nederland werkten ze met o.a. de Ladies of Soul, Shirma Rouse, Bergit Lewis, Hadewych Minis, het Metropole orkest en vele anderen. Vanaf 21.15 uur zullen ze u meevoeren op gezellige muziek waarop u ook een dansje kunt maken als u dat zou willen. Kortom mee zingen en mee swingen is bijzonder gewenst. Voor het 3-gangenmenu inclusief wijn of een ander drankje en brood en tevens inclusief ticket voor de muziekavond betaalt u slechts 17,50€ per persoon. Reserveren kan via: info@restauranteciudadpatricia.com of via tel. 616 884 468. Wilt u alleen bij de muziekavond aanwezig zijn, dan kan dat ook; de tickets hiervoor zijn 6€ en zijn dezelfde avond aan de receptiebalie van Ciudad Patricia, Calle Rumania 26, Benidorm te verkrijgen. Wij hopen u te mogen begroeten op deze feestelijke avond.

Nog steeds de absolute topper! “De Hollandsche Middag”


Guardamar del Segura - Op woensdagmiddag 13 december aanstaadne om 12.30 uur, organiseert “Holland Events in Spain“ al weer de vierde “Hollandsche Middag” van het 8e winterseizoen.Na een gezellige en zeer drukbezochte “Fiesta Holanda” te Catral , rekent de organisatie ook op deze middag weer op veel belangstelling. Tijdens de laatste Hollandsche Middag was het zelfs zo extreem druk dat er tafels en stoelen moesten worden bijgeplaatst. Op het kleine maar gezellige Hollandse marktje kunt U weer terecht voor allerlei Nederlandse producten zoals Kaas, Kibbeling, haring, saté, broodje warme bal, broodje worst, Oudhollandse drop en nog veel veel meer. Ja, zelfs voor uw Hollandse boodschappen. Een kraam met allerlei leuke spulletjes van de bekende winkelketen “ACTION” en enkele mooie non-foodkramen maken het marktje compleet. Dit seizoen is restaurante Marjal gestart met de “Marjal Event Special“ Deze schotel met frites, sla en vlees voor slechts € 5.00 kunt U op het terras gebruiken, zodat U niets van de muzikale gezelligheid hoeft te missen. DJ en entertainer “Alegria” heeft weer veel nieuwe Nederlandse hits ingeslagen. Natuurlijk zal op deze middag de Kerstsfeer ook al aanwezig zijn. Meezingen, dansje maken ? Alles kan ! Nog nooit geweest ? Eén keer moet de eerste keer zijn. De toegang is geheel gratis. Tip: Kom wel op tijd ! Het team van “Holland Events in Spain” ontvangt U graag op het gezellige terras van “Restaurante Marjal” ( naast camping Marjal ) Dit gratis evenement is eenvoudig te bereiken via de N332, km 73,4 Guardamar del Segura. Kijk voor verdere info op www.hollandeventsinspain.nl en zie de advertentie in weekblad DE WEEK.

Inwoners van Senija stemmen over ‘Bou Embolat’


SENIJA – De inwoners van kunnen sinds afgelopen week en tot 14 december stemmen over het al dan niet verbieden van het feestonderdeel ‘Bou Embolat’.Net zoals in veel andere plaatsen in de Marina Alta is ‘Bou Embolat’, waarbij een stier brandende fakkels op zijn horens gebonden krijgt’, een populair onderdeel van de patroonsfeesten van Senija. In het afgelopen jaar verboden de gemeenten Jávea, Ondara, Benitachell en Xalò dit omstreden onderdeel al en in Pedreguer werd erover gestemd. Daar verzamelden de tegenstanders negen stemmen meer dan de voorstanders van Bou Embolat en dus is het evenement ook daar afgeschaft. Senija heeft ongeveer 600 inwoners. Zij kunnen stemmen in het gemeentehuis. De gemeente maakt daarbij wel duidelijk dat de stierenrennen níet zullen worden afgeschaft, alleen het onderdeel met vuur, mits de bewoners daartoe beslissen.

Schoolkinderen helpen met schoonmaken kust


JÁVEA – Om gedaan te krijgen dat inwoners en toeristen minder afval achterlaten in de natuur, op stranden en in zee, is de beste manier het opvoeden van de jeugd. Met dat gegeven in het achterhoofd organiseerden de nautische club van Jávea en de stichtingen Ecomar en Oceanogràfic afgelopen week een schoonmaakactie in samenwerking met de lagere school El Port in Jávea.Leerlingen van het vijfde en zesde lesjaar werden meeegenomen naar de haven, de pier, de golfbrekers en de boulevard om afval te rapen en dit afval gescheiden in zakken te verzamelen. In totaal verzamelden de kinderen 150 kilo afval, waarvan een groot deel bestond uit plastic, glas, papier en organisch afval. De medewerkers van het Oceanográfico lieten de kinderen diverse dieren zien die vlak bij de kust in zee leven zoals kwallen en inktvissen en de kinderen kregen bijgebracht dat het door de mensen achterlaten afval deze dieren veel schade berokkent, in de hoop dat het bewust maken van de jeugd zorgt voor een veranderend gedrag in de toekomst.Ook in la Vila Joiosa vond afgelopen week een schoonmaakactie plaats. In dit geval was het een samenwerkingsactie van de gemeente, de nautische club, de duikers- en de kayakvereniging die tot een schoonmaakdag leidden. De zeebodem van het stuk tussen de nautische club en het belangrijkste strand van La Vila werd ontdaan van vele kilo’s plastic, glas en blik en vooral ook veel vissersmateriaal, zoals hangels, haken en stukjes lood. In totaal werd een halve bouwcontainer gevuld met afval.

Franciscanerklooster wordt hotel


BENISSA – Het zeventiende-eeuwse Franciscanerklooster in Benissa zal op korte termijn worden omgevormd tot hotel. De laatste Franciscaner monniken verlieten het klooster in augustus en daarna was er even sprake van dat het zou worden gebruikt voor een goed doel.Maar dat contact kwam niet van de grond vanwege de hoge restauratiekosten van het klooster. Afgelopen week werd daarom besloten dat het gebouw zal worden verhuurd aan een bedrijf in Benissa dat hotels en logementen exploiteert. Het klooster uit 1612, dat meer dan vierhonderd jaar als zodanig werd gebruikt, zal worden veranderd in een ‘hotel con encanto’, een sfeervol hotel waarin de oude sfeer bewaard blijft. Op die manier kan het behoud van het kloostergebouw gewaarborgd worden. De bij het klooster horende kerk blijft wel in handen van de Franciscaner orde.

Spanje in shock na groepsverkrachting in Pamplona


PAMPLONA – Een groepsverkrachting in Pamplona afgelopen augustus krijgt in Spanje veel media-aandacht. Inmiddels bemoeit het publiek zich ook met de zaak en honderden demonstranten vroegen vorige week bij het gerechtsgebouw in de Noord-Spaanse stad voor berechting van de beschuldigden, niet van het slachtoffer.Tijdens het jaarlijkse stadsfeest San Fermín in Pamplona, dat beroemd is om de stierenrennen die dan elke ochtend plaatsvinden, werden in 2016 twintig mannen opgepakt. Vijf van hen werden beschuldigd van een groepsverkrachting van een jonge vrouw in het portiek van een appartementsgebouw. De mannen afkomstig uit Sevilla filmden de verkrachting en zouden er op Whatsapp nog over hebben opgeschept. Inmiddels lijkt het slachtoffer zich echter te moeten verdedigen. Dat blijkt uit de be-wijsstukken die de verdediging gebruikt. Een privé-detective zou hebben achterhaald dat de vrouw enkele dagen na het incident op een feestje wat had gedronken. De verdediging stuurde hiermee aan op de suggestie dat de vrouw wel erg luchthartig door het leven ging, wat niet zou kunnen na een dergelijke verkrachting. Bovendien pleiten de vijf onschuldig voor de groepsverkrachting. De vrouw zou hebben ingestemd met de seksuele daden. Volgens de advocaat bewijzen de videobeelden niet dat de vrouw wel of geen toestemming gaf. Nu vinden velen dit een schande en gebruiken het mantra 'Ik geloof je', in de nasleep van #metoo. De demonstranten willen meer respect afdwingen voor slachtoffers van seksueel geweld.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7