4 X 4 España organiseert een off the road tocht


COSTA?BLANCA - Op zondag 10 december a.s. organiseert 4X4 Espan?a weer een 4x4 Off Road “Benidorm-Benimantell“ tocht in de buurt van Benidorm. We starten om 10.00 uur . Dit is deze keer een nieuwe tocht. We starten in La Nuci?a met koffie en inschrijven. Dit is weer een zeer mooie rit met een paar pittige Off Road stukjes. Deze rit is deze keer alleen geschikt voor 4x4 aangedreven wagens met lage gearing en een redelijke bodemvrijheid.We rijden eerst 29 Km langs geweldige slinger-achtige binnenwegen met mooie uitkijkpunten. Na dit stuk asfalt komt het zeer ruige werk met een stuk Off Road van totaal 20 Km en voor de drivers die het ietsje minder ruig willen en minder lastige takken, hebben wij een kleine by-pass gemaakt en is het Off Road stuk 15 Km. Halverwege de tocht kunnen we genieten van een heerlijk bakje koffie, thee of fris midden in de natuur.De zware tocht duurt ongeveer 5 uur is 65 km en de iets minder zware tocht 60 km lang en gaan over een paar verharde en onverharde (binnen)wegen. Deze tocht mag een beginnende en ook gevorderde "Off Road rijder" en een echte natuurliefhebber niet missen. In deze rit komt u op de mooiste plekjes waar u nog nooit geweest bent. We eindigen in Polop alwaar een heerlijke maaltijd met een paar drankjes op ons wacht. Dit genieten kost u inclusief de drankjes en fooi € 15,-.Wij geven nu ook de beginnende Off Road rijder onder goede begeleiding de kans om zijn voertuig eens goed uit te proberen en kennis te maken met onze gezellige Off Road Club 4x4 Espan?a. Ons Roadbook met GPS file leidt u naar mooie punten alwaar u ruimschoots de gelegenheid krijgt om mooie plaatjes te schieten. Dus vergeet vooral uw fototoestel niet mee te nemen.Deze tocht is in principe voor iedereen met een 4x4 voertuig met lage gearing goed te doen en als zodanig beoordelen wij hem als een AB-route, dus niet geschikt voor 4 wiel aangedreven SUV voertuigen, het lange Off Road gedeelte is niet een takken-vrije route, maar wees niet bang voor een paar takjes langs de weg die over uw lak vegen, u kunt het er weer uitpoetsen.Deze rit is voor jaar-leden gratis en dag-deelnemers (dag-leden) betalen € 25,- voor 2 personen en dat is inclusief Roadbook met GPX file, koffie, thee, frisdrank met koek.Inschrijven voor deze mooie rit kan tot vrijdag 8 december en alleen onder de rubriek "Inschrijven" op onze website en voor meer informatie kunt u bellen met onze 4x4 Roadmaster George Leenders 966 924 270. En lid worden van onze gezellige vereniging kan ook op "Word Lid"Het bestuur wil iedereen erop wijzen dat uw papieren van de auto in orde moeten zijn, Suma, verzekering etc. ook als uw auto Nederlandse of Belgische nummerplaten heeft.

Gold Rush Javea &?BenidormHét bekende adres voor al uw goud, sieraden en merkhorloges


JAVEA / BENIDORM - Gold Rush Javea /Benidorm is bezig aan zijn achtste zakelijk jaar en heeft in korte tijd al een uitstekende naam opgebouwd als het gaat om service, prijs en discretie. Zij worden genoemd als beste in- en verkooppunt van goud aan de gehele kust.Klanten vanuit de gehele Costa komen naar de moderne winkel in Javea aan het Arenal strand of in Benidorm en de ‘bezoek aan huis’ dienst zonder enige verplichting blijkt een schot in de roos. Vanaf het begin was het de bedoeling mensen attent te maken op het feit dat gouden sieraden en voorwerpen vaak ongebruikt in huis liggen, kapot of gedateerd. Het is simpelweg veel geld waard dus doe er uw voordeel mee. Inruil is ook mogelijk, of bijvoorbeeld een sieraad op maat gemaakt door onze eigen goudsmid. Gold Rush Javea heeft ervoor gezorgd dat de verkoop van uw goud eenvoudig en transparant verloopt en er geen taboe meer op rust. Tevens inkoop en verkoop van bijzondere horloges zoals Rolex, Cartier enz, maar ook hebben wij een afdeling nieuwe en gebruikte sieraden ver onder de verkoopsprijs, waaronder in grote keuze aan verlovingsringen met diamanten. Heeft u nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord. U vindt Gold Rush Javea aan de Avenida de la Libertad, nummer 11 Blok 5, Local 2 in Javea en in de Calle Ibiza 16 in Benidorm. Tel: 965 770 968 of mobiel: 617 503 144.En let op:?voor de kerstdagen hebben wiij een grote voorraad.U kunt uw oud goud / sieraden inruilen voor cash voor kerst!Kom eens langs in een van onze winkels, of wij komen bij u thuis.

Grafroof in Redován


REDOVÁN – De politie van Redován is op zoek naar de daders van een ernstige grafroof, afgelopen week op de gemeentelijke begraafplaats.De man die belast is met het onderhoud van de begraafplaats ontdekte vorige week woensdagochtend dat het slot van negen verschillende pantheons geforceerd was en dat de religieuze beelden uit die pantheons gestolen waren. Vreemd genoeg was er niets anders verdwenen en was er ook niets kapot gemaakt, alleen de beelden waren verdwenen. De politie denkt dat deze beelden te koop aan zullen worden geboden door de daders en zal extra opletten. Het gaat om beelden van de Maagd María en een aantal heiligen.

Water besparen bij straatschoonmaak


ORIHUELA – De gemeenten in met name de zuidelijke helft van de provincie Alicante beginnen al serieuze maatregelen te nemen om het watergebruik te verminderen, aangezien de herfst tot op heden veel te weinig regen heeft opgeleverd en de waterreserves tot een minimum zijn gedaald.Dat dat rampzalig is voor de akkerbouw heeft u al diverse malen in deze krant kunnen lezen maar ook in ander gebruik van water begint er schaarste te ontstaan. De gemeente Orihuela heeft daarom besloten te korten op de straatschoonmaak met water. In plaats van een dagelijkse nachtelijke schoonmaakbeurt zal alleen daar met de hogedrukspuit worden schoongemaakt waar het nodig is. De straten van het centrum zullen wel nog steeds worden schoongemaakt met de zogenaamde hidroschoonmaakmachines die veel minder water verbruiken dan de traditionele manier van straten schoon spuiten.

Reuzenficus laat tak vallen


ALICANTE – In Alicante moest de Plaza Gabriel Miró vorige week woensdag enkele uren worden afgesloten voor publiek toen een tak van één van de enorme ficusbomen op het plein afknapte en op de grond viel. Het ging om een meters lange en loodzware tak die gemakkelijk tot ongelukken had kunnen leiden. De gemeente reageerde direct door een dag later alle vier de reuzenficussen op het plein te controleren. De gevallen tak bleek afgestorven te zijn en er werden van de andere honderdjarige bomen ook dode stukken gesnoeid. De gemeente liet weten dat de reuzenficussen in de hele stad elk jaar in november en december nagekeken worden en dat dat een week eerder al gebeurd was in het Parque Canalejas en het Portal de Elche. De Plaza Gabriel Miró was anders deze week aan de beurt gekomen maar de enorme tak die vorige week viel, was de tuinmannen een week voor geweest. Volgens het verantwoordelijke departement zijn alle pleinen en parken met ficussen nu weer veilig.

Chauffeur schoolbus met drugs achter het stuur


SANTA POLA – De lokale politie van Santa Pola heeft een aanklacht ingediend tegen de chauffeur van een schoolbus in deze plaats.De agenten van de lokale politie voerden vorige week een routinecontrole uit ter bestrijding van alcohol en drugs in het verkeer. Omdat er in de laatste jaren steeds vaker ongelukken voorkomen die veroorzaakt worden omdat de chauffeur drugs heeft gebruikt, vraagt de Dirección General de Tráfico de laatste maanden de hulp in bij de lokale politiekorpsen om extra controles te houden. De agenten hebben een bijscholing gehad om de drugstest te doen en die brachten ze vorige week dus ook in de praktijk. Een chauffeur van een schoolbus testte negatief op alcohol en zou een jaar geleden nog gewoon zijn werk hebben kunnen voortzetten maar nu werd hij aan de nieuwe test onderworpen. Die wees uit dat hij cocaïne had gebruikt. De bus werd aan de kant van de weg gezet en er moest een nieuwe bus geregeld worden voor het schoolvervoer. De chauffeur moet voor de rechter verschijnen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7