Klimroute Redován wordt verlengd


REDOVÁN – De gemeente Redován telt sinds afgelopen zomer de langste ‘Via Ferrata’ van de Comunidad Valenciana.Dit is een klimroute waarbij de sporter over de rotsen klautert en met behulp van me­talen trappen, lijnen en hangbruggen een afstand van ongeveer 700 meter aflegt. De excursie is al sinds de opening een groot succes maar de gemeente Redován is nu van plan de route nog langer te maken, zodat het de langste van heel Spanje wordt. Bovendien worden enkele stukken van het huidige traject veiliger gemaakt. De gemeente heeft gemerkt dat liefhebbers van rotsklimmen en bergbeklimmen Redován tegenwoordig weten te vinden en men wil die aantrekkingskracht vergroten.

Technologiemarathon in Torrevieja


TORREVIEJA – Op 24 en 25 november wordt in Torrevieja de tweede editie van het technologie-evenement ‘Hackea tu destino’ georganiseerd.In het Centro Cultural Virgen del Carmen komen studenten en jongeren die handig zijn met informatica en techniek bijeen om tijdens een marathon van 36 uur applicaties voor de mobiele telefoon te bedenken, die nuttig zijn voor het toerisme. Tijdens de eerste editie vorig jaar had het evenement 72 deelnemers en kwamen er zinvolle initiatieven uit voort. Dit jaar hebben zich ook bedrijven geďnteresseerd getoond in het evenement: zij zullen de deelnemers vragen om oplossingen te bedenken voor vraagstukken die ze hebben. De bedenkers van de beste ideeën krijgen een geldprijs. Opgeven kan nog tot en met 22 november via www.hackeatudestino.org.

Collectieve claim tegen


producenten NolotilSPANJE – Een beëdigd vertaalster uit Jávea heeft een collectieve claim ingediend tegen fabrikanten en distributeurs van het geneesmiddel Nolotil, nadat een week eerder de Agencia Espańola de Medicamentos y Productos Sanitarios (Aemps, Spaans agentschap voor medicijnen en gezondheidsproducten) het advies publiceerde dat Spaanse doktoren en farmaceutici geen medicijnen met de werkzame stof metamizol meer moeten voorschrijven aan toeristen.De pijnstiller Nolotil is het bekendste medicijn dat metamizol bevat. Het wordt door heel veel artsen voorgeschreven. Hoewel het agentschap ‘niet heeft kunnen bewijzen noch heeft kunnen ontkrachten dat Britten een grotere kans hebben om gezondheids­problemen te krijgen na het gebruik van Nolotil’ is men toch geschrokken van een aantal gevallen dat zich voordeed in de Marina Alta en waarbij de genoemde vertaalster betrokken was. Door de genetische samenstelling van de Britten zouden deze meer kans hebben bij langdurig gebruik van metamizol dat hun witte bloedlichaampjes vernietigd worden en dat er in het lichaam ontstekingen optreden. De vertaalster zegt dat meer dan tweehonderd personen te maken hebben gehad met deze pro­blemen en ze heeft dus een collectieve claim van vijfhonderd miljoen euro als schadevergoeding ingediend.

Kerstmarkt bij Finca la Vuelta op zaterdag 1 en zondag 2 december


Na het grote succes van vorig jaar organiseren Plaza Diferente en Finca la Vuelta ook dit jaar weer een sfeervolle kerstmarkt Bij Restaurante Finca La Vuelta in Formentera del Segura.Dit jaar zal de kerstmarkt nóg ruimer van opzet zijn doordat ook het terrein van Casa La Vuelta (nieuwe Bed and Breakfast gelegen direct naast Finca La Vuelta) erbij betrokken zal worden. Talloze kraampjes presenteren zich op de diverse terrassen en tuinen met originele kerstgeschenken, decoratie, kleding en heerlijk eten en drinken. Gedurende de dag zullen er meerdere live optredens zijn en is het volop genieten in de verschillende sfeervolle ruimtes die worden gecreëerd om u alvast helemaal in de kerststemming te brengen. Vanaf 13.00 serveren we in het restaurant een heerlijke 3 gangen kerstlunch voor slechts € 14,95 met geweldige live muziek van virtuoos Suzanne Hofmans ­en­ ­­­’s avonds vanaf 18.00 kunt u genieten van ons welbekende 4 gangen “pre kerstmenu” voor slechts € 19,95 begeleidt door Motown en Soulzanger Melvin (leadzanger van de formatie Timeless!)Schrijft u het alvast in uw agenda? 1 en 2 december gezellig “kerstshoppen” bij Finca La Vuelta!Vanaf 10.00 tot 20.00 Plaza Diferente en Finca la Vuelta heten u graag van harte welkom. Finca La Vuelta / Casa La Vuelta - Colada de los Palacios 59 - Formentera del Segura (tussen Rojales en San Fulgencio) Tel.:?0034 966727559 www.restaurantelavuelta.com

Groep extreem-rechtsen slaat Algerijnse jongens in elkaar


DENIA – De stad Denia werd vorige week opgeschrikt door een vechtpartij waarbij een groep van vijftien personen, die in donkere kleding gestoken waren en maskers op hadden een groepje van zeven Algerijnse minderjarigen aanviel.De Algerijnen zaten in een parkje vlakbij het opvangcentrum in Les Rotes waarin ze tijdelijk gehuisvest zijn. Omdat er in het park openbare WiFi is, verblijven ze daar vaak. Opeens verscheen een groep in het donker geklede personen die hen zonder aanleiding aanviel. De Algerijnen vluchtten weg en de grote groep aanvallers volgde twee van hen naar het pleintje Grup de Mariners waar ze hen begonnen te slaan en te schoppen. Omwonenden hoorden het gejoel en kwamen naar buiten. Zij wisten de mannen tegen te houden en ze belden de politie. Een 14-jarige Algerijnse jongen was er het ergst aan toe, hij moest in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen. Volgens de omwonenden zien ze de Algerijnen vaak maar hebben ze nooit last van hen. Het is de eerste keer dat er racistisch getint geweld voorkomt in Denia. De politie stelt een onderzoek in maar zegt vermoedens te hebben over de identiteit van de daders.

Kinderen niet naar school na stortbui


TORREVIEJA – De enorme stortbui die er in het zuiden van de provincie Alicante in de vroege maandagochtend uit de lucht viel, bezorgde de schoolkinderen een overwachte vrije dag.In de nacht van zondag op maandag viel er in Torrevieja maar ­liefst 100 mm uit de lucht en meer dan de helft daarvan viel tussen zes en zeven uur ‘s ochtends. Het gevolg was dat veel straten onderliepen en er geen verkeer mogelijk was op belangrijkste verkeersaders als de Avenida Cortes Valencianas, de Rambla Juan Mateo en zelfs op delen van de CV-95. De gemeente nam dan ook om half acht de beslissing om alle klassen voor die dag te schrappen. Voor veel kinderen en ook docenten was het namelijk onmogelijk om hun school te bereiken. In omliggende plaatsen viel veel minder regen. Ook in vrijwel alle gemeenten in de Marina Alta, in Callosa D’En Sarriŕ, La Vila Joiosa, Tárbena en Elche werden maandag de klassen uit voorzorg gecanceld omdat er noodweer was voorspeld.Cala de Finestrat kreeg enkele dagen eerder voor de tweede keer binnen korte tijd te maken met grote overstromingen als gevolg van een regenbui. Afgelopen donderdag stroomde het regenwater met grote kracht door de natuurlijke waterafvoer die naar het strand van la Cala leidt en zette daar alles onder water. Auto’s dobberden, winkels en restaurants liepen onder water en de zone was gedurende enkele uren onbegaanbaar.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6