Kerstconcert in Los Montesinos


LOS?MONTESINOS - Kerstmis nadert met rasse schreden, een periode waarin volop genoten kan worden van mooie en toepasselijke muziek.Het klassieke koor Andante brengt u in de juiste sfeer door middel van een concert, waarin naast Engelse carols, ook Spaanse en Duitse kerstliederen ten gehore zullen worden gebracht.Op 1 december a.s. in de kerk van Los Montesinos, aanvang 20.15 uur en op 9 december wordt er gezongen in de mooie kerk van Benijófar; het concert begint om 19.30 uur.Voor beide concerten is de toegang gratis; er wordt echter aan het eind ervan een bijdrage ten behoeve van liefdadige doeleinden gevraagd.

Spanje wil alternatieve medicijnen bannen uit gezondheidscentra


MADRID – De Spaanse regering wil alternatieve medicijnen, zoals acupunctuur en homeopathie uit gezondheidscentra gaan weren.Het voorstel werd onthuld door de ministers van Wetenschap en Zorg. 'Potentiële schadelijke effecten' van de praktijken zullen met de verwijdering ervan worden voorkomen wanneer ze worden gebruikt als alternatief of aanvulling van een behandeling die is gebaseerd op 'bewijs en wetenschappelijke regels', zo stond te lezen in een verklaring van de ministers. Niet duidelijk werd ingegaan op wat onder alternatieve medicijnen wordt verstaan, maar wel werden de voorbeelden 'acupunctuur en homeopathie' aangehaald. 'Veel mensen geloven nog steeds dat sommige behandelingen werken, ondanks dat daar geen enkel beschikbaar wetenschappelijk bewijs voor is'. De regering bant de alternatieve geneesmiddelen uit gezondheidscentra omdat daar alle behandelingen gegeven moeten worden door erkende medische professionals. Daarnaast wil de regering voorkomen dat alternatieve geneeskunde wordt onderwezen bij universiteiten door allianties aan te gaan met decanen of regionale autoriteiten om een einde te maken aan de toekenning van diploma's op dit gebied. De kwestie kwam in de aandacht nadat wetenschappers en professionals in de gezondheidszorg de alarmbel luidden na enkele sterfgevallen. Hieronder de dood van de 21-jarige Mario Rodriguez die overleed na het stopzetten van zijn behandeling in het ziekenhuis voor leukemie ten gunste van een natuurgeneeskundige die beweerde de kanker te kunnen genezen met vitamines. 'Pap, ik heb een fout gemaakt', zo zou hij tegen zijn vader Julian Rodriguez hebben gezegd op zijn sterfbed.

Fiesta Holanda


Catral/Crevillente - Op dinsdagmiddag 27 november 2018 organiseert Holland Events in Spain de derde Fiesta Holanda van het 9e winterseizoen, het grootste maandelijkse middagevent aan de Costa Blanca.De informele sfeer, de gezellige markt met de vele Nederlandse producten en de gezellige muziek zijn de vaste ingrediënten van deze middagen. Op de markt kunt u nu ook al allerlei kerstspulletjes kopen. En bij zo’n gezellige middag hoort natuurlijk een Hollandse snack, een verse haring of een portie kibbeling. Gewoon lekker even buurten met vrienden en bekenden, en een dansje wagen. Het feest gaat altijd door. Bij slecht weer verplaatsen we het naar het grote restaurant. U kunt ook de Marjal-Event-Special (plateservice) bestellen voor slechts € 5,-De toegang is uiteraard weer geheel gratis. (ook geen lidmaatschap) U bent welkom tussen 12.00 uur tot 16.30 uur. De grote Marjal Plaza is eenvoudig te bereiken via de AP-7, afslag 730 (Catral/Crevillente) en dan: de witte bordjes camping volgen. Gratis parkeren op de grote parking.

Benidorm zingt!


BENIDORM - Op vrijdag 30 november aanstaande wordt er weer een samenzang gehouden in de kerkzaal van “Het Anker”, Avda. Doctor Severo ­Ochoa 10.In deze zangdienst zullen bekende en makkelijk mee te zingen geestelijke liederen worden gezongen. De dienst begint om 11.00 uur na de inloopochtend en duurt ongeveer 30 minuten. Eenieder is van harte welkom, we kijken uit naar uw komst. Kun je nog zingen, zing dan mee.

Aantal fietsers in Valencia met 30%toegenomen


VALENCIA - Met de aanleg van een netwerk van fietspaden in en rond het centrum van Valencia is volgens fiets­organisaties het aantal fietsers in de stad met zeker 30 procent toegenomen.Het is anderhalf jaar geleden dat de stad Valencia het netwerk van fietspaden aanlegde. Meer dan 4.000 fietsers per dag maken hier nu gebruik van, zo blijkt uit informatie van de gemeente. Naast het centrum wordt het meest gebruik gemaakt van de fietspaden naar en rond de gebouwen van de universiteit. Door Calle Colón fietsen op werkdagen in oktober 4.152 personen. Dat is een record. Een jaar geleden waren dat er nog 3.307.


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6