Kerstmarkt in Het Anker


BENIDORM - Op zaterdag 25 november is er weer de jaarlijkse kerstmarkt in kerkgebouw het Anker in Benidorm. Er zijn verschillende kramen met mooie kerstkleding, sieraden, snuisterijen en zilverwerk, boeken, kaarten, kerstkaarten en andere kerstartikelen. Uiteraard staat voor de bezoekers koffie en thee klaar met gevulde speculaaskoek en banketstaaf. Dit alles zowel binnen als op het gezellige terras bij de kerk. De kerstmarkt is te bezoeken van 10 tot 13 uur. De locatie is Avda Doctor Severo Ochoa 10, schuin tegenover Benidorm Palace. Iedereen die alvast wat kerstsfeer wil opsnuiven, hartelijk welkom.

Meeste hotels Benidorm blijven open deze winter


BENIDORM November is tot op heden opnieuw een uitstekende maand voor het toerisme in Benidorm. Door de lokale feesten en het Britse Fancy Dress feest, waren in de eerste helft van de maand veel hotels vol. In de tweede helft van november zakt traditiegetrouw het bezettingspercentage van de hotels maar toch denken deze winter maar weinig hotels erover om hun deuren enkele maanden te sluiten. Volgens recente berichten van het hotelpatronaat Hosbec blijft 87,6 procent van de hotels open. De maand januari is de periode dat de meeste hotels tijdelijk sluiten om uit te rusten of op te knappen.

Run op consumentenbonnen in Orihuela


ORIHUELA In de gemeente Orihuela is gestart met een nieuwe consumentenbonnenactie, om de inwoners te bewegen bij de winkels in de eigen gemeente hun inkopen te doen.De actie is een enorm succes want de bonnen die sinds 17 november beschikbaar waren via internet waren in enkele uren uitverkocht. De bonnen die mensen die niet zo goed zijn met de computer in persoon bij de gemeente konden kopen, vonden ook gretig aftrek. Er stond afgelopen maandag een lange rij voor het gemeentehuis. In totaal werd in enkele dagen tijd voor 342.482 euro aan bonnen gekocht, die het dubbele waard worden als men ze besteed bij deelnemende winkels. Mensen die deze keer achter het net hebben gevist, krijgen in december nog een kans, als een tweede hoeveelheid bonnen beschikbaar wordt gesteld via www.orihuelabonoconsumo.es. Om aanspraak te kunnen maken op de bonnen moet men ingeschreven staan in het bevolkingsregister van Orihuela.