Motorrijder verongelukt


ELCHE – Op de N-340 tussen Elche en Alicante verongelukte vorige week woensdag een 25-jarige motorrijder. De motor kwam in botsing met een personenauto en de bestuurder van de motor was op slag dood.De 84-jarige vrouw die de auto bestuurde moest met verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis van Elche maar haar leven loopt geen gevaar. In Elche werd met grote verslagenheid gereageerd op het bericht. De 25-jarige Enrique Cardona was de kleinzoon van één van de populairste en beste voetballers die voetbalclub Elche ooit had, José Enrique Cardona. De familie was daardoor heel bekend in de stad.

Gayà en Benzema missen WK voetbal


PEDREGUER – José Luis Gayà heeft de Spaanse voetbalselectie, die deze week aan het WK in Qatar begint, nog voor het toernooi begon moeten verlaten.De 27-jarige verdediger uit Pedreguer was één van de weinige voetballers uit de provincie Alicante die aanwezig zou zijn op het WK maar een ernstig verzwikte enkel in de laatste week zorgde ervoor dat de droom van Gayà in duigen viel. De blessure zou hem minstens tien dagen aan de kant houden en coach Luis Enrique besloot dat hij dan liever een fitte speler mee zou nemen naar Qatar. José Luis Gayà, die aanvoerder is van FC Valencia, maakte veel kans om als verdediger te worden opgesteld in het Spaanse elftal maar hij is inmiddels weer thuis. Hij is vervangen door de 19-jarige Alejandro Balde van FC Barcelona.Ook het Franse elftal kreeg op de laatste dagen voor het begin van het toernooi een kater te verwerken. De Franse spits van Real Madrid – onlangs nog gekozen tot voetballer van het jaar -, Karim Benzema, moest afhaken met een dijbeenblessure.

Fatale steekpartij


BENIDORM – Een steekpartij tussen twee huisgenoten in een appartement in Rincón de Loix in Benidorm had afgelopen week tot gevolg dat een 68-jarige Ierse man om het leven kwam en een 62-jarige Britse man met verwondingen in het ziekenhuis moest worden opgenomen.De politie ontving donderdagochtend een telefoontje dat er een vechtpartij was een appartement in Rincón de Loix. Toen de agenten aankwamen, troffen ze een gewonde man aan voor het appartement en in het appartement een andere man, die er veel slechter aan toe was. Een groot mes stak uit zijn borst. Beide mannen werden naar het ziekenhuis van La Vila Joiosa gebracht maar voor de oudste man kwam hulp te laat. De andere man zal worden gearresteerd als hij uit het ziekenhuis ontslagen wordt. De politie heeft inmiddels resten van drugs in het appartement gevonden. De twee mannen woonden met een derde man, die naar zijn werk was, samen in Rincón de Loix.

Stemmen over naam nieuwe strand Altea


ALTEA – De gemeente Altea geeft de burger de gelegenheid mee te denken over de naam die het nieuwe strand moet krijgen. De afgelopen twee jaar werd gewerkt aan het stuk kust waar vroeger het gratis parkeerterrein lag en in de plaats daarvan is een nieuw strand ontstaan.De werkzaamheden worden deze maand afgerond. Net zoals al gebeurde bij de Playa d’Espigó mogen de burgers via een daarvoor opgezette website hun mening geven over de naam van het nieuwe strand. De gemeente draagt twee namen aan waaruit gekozen kan worden. De eerste naam is de Playa El Bol, een naam die volgens de gemeentelijke historici sinds de achttiende eeuw werd gebruikt om aan de kust van dit deel van Altea te refereren maar die langzamerhand in onbruik is geraakt. De tweede naam is de Playa El Sardinal. Dit woord verwijst naar de vangst van sardines, een beroep dat in Altea diverse eeuwen vlak voor de kust werd uitgevoerd en dat pas in de jaren ’70 van de vorige eeuw in belang afnam. De kleine bootjes waarmee de vissers sardines gingen vangen, lagen altijd op de schuin aflopende kust aan de Calle Sant Pere en daar waar nu het nieuwe strand is aangelegd. De stemperiode is van 21 tot 24 november en mensen die willen stemmen, kunnen dat doen via alteaparticipa.es. Op 25 november zal de naam met de meeste stemmen bekend worden gemaakt.

Bende opgerold die gestolen auto’s verkocht in Marokko


ALICANTE – De Guardia Civil van Sant Joan d’Alacant wist onlangs een bende op te rollen die zich bezighield met het verkopen van gestolen luxe auto’s in Marokko. Er werden zes mensen gearresteerd in Mutxamel en Aigües.De bende stal de auto’s in landen als Italië en Polen, en bracht ze vervolgens naar Spanje om ze hier te voorzien van een nieuwe nummerplaat. Daarna ging de reis naar Marokko waar de auto’s werden verkocht. De arrestanten zijn drie mannen drie vrouwen van tussen de 21 en 35 jaar. Ze sprongen in het oog door het leven dat ze leidden: ze huurden een drie villa’s – twee in Mutxamel en eentje in Aigües - met een huur van tussen de 2000 en 2500 euro per maand, reden in steeds wisselende dure auto’s en droegen dure kleding en flonkerende horloges.

Kerstmarkt bij Club Los Holandeses


ALFAZ?DEL?PI Zaterdag 10 december organiseert ¨Club Los Holandeses¨ de jaarlijks terug kerende kerstmarkt van 10.30 tot 14.00 uur.Hier staan weer vele leuke kramen met kerst- en kadoartikelen En natuurlijk hebben wij heerlijke oliebollen, appelflappen, erwtensoep en veel meer lekkers. Wilt u ook een kraam á € 5,- op deze markt bel dan met 966 875 342. Ons clubgebouw is uiteraard geheel in kerstsfeer aangekleed. Club Los Holandeses ligt in Barranco Hondo, Plaza Justus 1, L´Alfàs del Pi.Zie ook de bewegwijzering vanuit La Nucía en L´Alfàs del Pi. Wilt u bij ons parkeren volg de aanwijzing op de borden. Website: www.holandeses.nlTot ziens op zaterdag 10 december bij ¨Club Los Holandeses”.