Nachtbus naar vliegveld ook in laagseizoen gehandhaafd


ALICANTE – De nachtbus naar het vliegveld, die in augustus in het leven werd geroepen, blijkt dermate goed te zijn ontvangen dat deze dienstregeling het hele jaar zal worden voortgezet.In eerste instantie was het de bedoeling dat de bus enkele maanden zou rijden, tot en met de Volvo Ocean Race, om te zien of er veel vraag was naar de nachtelijke busritten. De bus die van Alicante naar het vliegveld rijdt en omgekeerd is lijn C6. Deze gaat tussen 06.20 en 00.20 uur elke twintig minuten en tussen 00.20 en 06.20 uur elk uur. Vooral voor reizigers die met charters ’s avonds laat of ’s morgens heel vroeg aankomen, is de nieuwe dienst­regeling een uitkomst. Ook luchthavenpersoneel maakt gebruik van de nachtelijke bussen.

Verkeersrestricties aan Levante-boulevard


BENIDORM – De gemeente Benidorm liet vorige week verkeersrestricties ingaan die gevolgen hebben voor de boulevard langs het Levantestrand. De restrcities gelden voor de avenida de Alcoy, de weg langs het Levante-strand, tussen de Avenida Bilbao en de Avenida de Europa. Om ervoor te zorgen dat het verkeer een uitweg heeft richting Avenida del Mediterráneo, is de rijrichting in de Avenidas Mallorca en Murcia veranderd. De maatregel is genomen om het verkeer over het drukste deel van de boulevard te verminderen.

Bankrovers geďdentificeerd


ELCHE – De wijk Altabix in de stad Elche werd vorige week woensdag opgeschrikt door een poging tot bankroof. Woensdagochtend vroeg liet een bende een geldautomaat op de Plaza de Castilla ontploffen.De politie vermoedde meteen dat het om een georganiseerde bende ging en ze raadpleegde de veiligheidsbeelden van winkels aan hetzelfde plein. Ook werden omwonenden, die door de harde klap wakker waren geworden, gehoord. Uiteindelijk wist de politie drie daders te identificeren. Hun identiteit wordt nu afgezet tegen gegevens van andere politiekorpsen over een bende die op landelijke schaal geldautomaten tot ontplof­fing brengt. Het pand waarin de bank gevestigd is, liep enige schade op maar die bleef beperkt tot de begane grond. Er is niet bekend gemaakt hoe groot de buit van de bankrovers was.

Schipbreukeling bereikt Jávea in reddingsboot


JÁVEA – In de haven van Jávea kwam afgelopen woensdag een Duitse zeiler aan land in een klein reddingsbootje. De man was volledig uitgeput en had last van uitdrogingsverschijnselen.Pas toen hij in het restaurant van de nautische club iets gedronken en gegeten had, kon hij zijn verhaal doen. De man was enkele dagen voordien vanuit Torrevieja weg gezeild in het zeiljacht van zijn overleden vader. Hij voer naar Ibiza en hield daar een tussenstop. Vervolgens wilde hij terug naar het Spaanse vasteland maar halverwege voer de boot in het donker tegen een scherp voorwerp en begon water te maken. De Duitser, een ervaren zeiler, maakte de reddingsboot klaar met wat benzine, drinkwater, koekjes en persoonlijke documenten. De uit zee opstekende berg Montgó diende vervolgens als zijn oriëntatiepunt maar snel kon hij niet varen, want als hij de motor van het reddingsbootje te hard zette, maakte het bootje water. Op een gegeven moment passeerde een vrachtschip maar hoewel de man lichtpijlen afschoot, voer het schip verder. Uiteindelijk had de man tien uur nodig om in Jávea aan land te komen; uitgeput maar levend en wel.

Dodelijk verkeersongeluk in Denia


DENIA – Bij een verkeersongeluk in Denia waarbij drie personenauto’s betrokken waren, kwam afgelopen weekend een 55-jarige vrouw om het leven. Ook raakten er vier mensen gewond.Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag om 14.30 uur op de CV-725 tussen Denia en Ondara. Een Mercedes waarin twee vrouwen zaten, kwam door onbekende oorzaken op de verkeerde weghelft terecht. De eerste tegemoetkomende auto kon de Mercedes net ontwijken maar de tweede auto knalde frontaal op de onverwachte tegenligger. Eén van de inzittenden van deze auto kwam daarbij om het leven, de andere raakte gewond. Van de inzittenden van de Mercedes raakte de 47-jarige bestuurster zwaar gewond, haar passagier licht gewond.

Xylella-bacterie breidt zich uit


ALICANTE – De gevreesde Xylella fastidiosa-bacterie, die sinds enkele maanden amandelbomen in het binnenland van de provincie Alicante aanvalt, heeft zich verspreid naar meer gemeenten.Bovenop de gemeenten waar de bacterie deze zomer al werd waargenomen - Alcalalí, Balones, Benifato, Benimantell, Bolulla, Callosa d'En Sarriŕ, Castell de Guadalest, Confrides, Polop en Tárbena – is nu een achttal nieuwe gemeenten gekomen: Beniardŕ, Benichembla, Benissa, Castell de Castells, Facheca, Famorca, Murla en Xalň. De aangetaste bomen worden verwijderd en de bomen in de omgeving van de aangetaste boom behandeld maar de Valenciaanse deelregering beseft dat het om een zich snel verspreidende plaag gaat die met name in het binnenland van de Marina Baixa flink huishoudt onder de amandelbomen. Naar effectievere bestrijdingsmethoden wordt nog gezocht.

1 - 2 - 3 - 4 - 5