Ecopark brandt al twee weken


BENISSA – Het blijkt voor de brandweer onmogelijk om de brand die al meer dan twee weken in het ecopark van Benissa woedt, te blussen.De brandweer heeft het op allerlei manieren geprobeerd maar er is in het afvalstation zoveel brandbaar materiaal aanwezig dat elke handeling de brand weer doet oplaaien. Vooral de grote hoeveelheid snoeiresten en ander plant­aardig afval heeft gezorgd voor een brand die niet te blussen valt. Uiteindelijk besloot de brandweer daarom zich te concentreren op het controleren van de brand, zodat deze zich niet buiten de grenzen van het ecopark verspreidt en te wachten tot er geen brandbaar materiaal meer over is en de vlammen vanzelf doven.

Rectificatie


Per abuis werd een verkeerd telefoonnummer bij de advertentie van El Rincon del vino y la fondue (p. 37) vermeld. Hierbij het juiste nummer: 0034 687 756 607. Onze excuses hiervoor.

Crescendo International Choir is het nieuwe seizoen enthousiast gestart.


Crescendo International Choir is gestart met de repetities voor de in de herfst geplande concerten. Het eerst concert zal plaatsvinden op zaterdag 20 oktober na de avondmis in de Sagrado Corazon Iglesia in de Plaza Oriente in Torrevieja.Een vrijwillige bijdrage zal zeer op prijs worden gesteld. Alle bijdragen gaan naar diverse plaatselijke goede doelen.Het koor, samengesteld uit sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen, zingt een gevarieerd programma. Van spiri­tuals tot musical en van pop tot klassiek. Tijdens het eerst komende concert in Torrevieja zullen o.a. spirituele liederen te horen zijn, zoals : Deep Peace, Gloria en Hallelujah, als ook populaire liederen zoals Scarborough Fair, Let it be en Thank you for the Music. Crescendo heeft zangeressen en zangers van vele nationaliteiten onder haar leden: Engelsen, Nederlanders, Finnen, Duitsers, Denen, Amerikanen en staat onder leiding van een zeer getalenteerde Spaanse dirigente en wordt begeleid door een Spaanse pianist. Er wordt o.a. gezongen in het Spaans, Engels en Nederlands. Het koor repeteert sinds 1 september op woensdagmiddag van 16.30 uur tot 18.45 uur in restaurant/ bar El Paraiso, Urb. Jardin del Mar III, 1ª (vlakbij Shoppingcenter Habaneras) in Torrevieja. Nieuwe leden zijn van harte welkom! Crescendo International Choir staat gere­gistreerd als een charitatieve organisatie en heeft al vele giften kunnen doen in heel Spanje en met name in de provincie Alicante. Voor meer informatie kijk op onze website: www.crescendo-choir.com of Jack van Dam 694 448 277.

Theater Jávea schiet niet op


JÁVEA – De gemeente Jávea heeft besloten dat ze het contract met de bouwfirma die het nieuwe theater moet bouwen, gaat verbreken.De firma Joca had deze klus een jaar geleden toegewezen gekregen voor een bedrag van 2,4 miljoen euro. Maar de gemeente is allesbehalve tevreden met de voortgang. Negen maanden na het begin van de werkzaamheden is er nog altijd geen steen gelegd. De firma begon met het graven van een gat waarin de grondvesten van het theater moesten worden gebouwd. Maar al snel kwam de firma tot de conclusie dat ze meer geld nodig had dan de afgesproken 2,4 miljoen euro en dat het nodig was om de geplande structuur te verstevigen om het gebouw aardbe­vingbestendig te maken. Sindsdien werd er niets meer gedaan. De gemeente is niet van plan meer te betalen dan wat afgesproken was en bekijkt nu of een nieuwe prijs­vraag wordt uitgeschreven of dat men verder zal gaan met de firma die als tweede eindigde in de eerste aanbeste­ding. Het was de bedoeling dat het theater in 2019 klaar zou zijn maar dat gaat hoogstwaarschijnlijk nu niet lukken.

Sergio García schrijft geschiedenis


SPANJE – Het was afgelopen weekend een bijzonder moment voor de Spaanse golfer Sergio García.Samen met een groep van elf andere Europese topgolfers wist hij de Ryder Cup op zijn naam te schrijven, door de Amerikanen met 17,5-10,5 te verslaan. In het Europese team zaten twee Spanjaarden: de debutant Jon Rahm en de ervaren Sergio García. En het was deze laatste die twee belangrijke mijlpalen behaalde: met de punten die hij afgelopen weekend won, heeft García nu in zijn hele carrière 25,5 punten voor de Ryder cup gewonnen. Dat is geen enkele golfer in de geschiedenis ooit gelukt en García overtrof de legendarische Nick Faldo, die tot zondag het record in handen had. De tweede mijlpaal was dat de 38-jarige Garcia zijn illustere, overleden landgenoot Severiano Ballesteros passeerde als speler die de meeste wedstrijden voor het Europese Rydercupteam heeft gespeeld. Ballesteros kwam tot 37 wedstrij­­den, Garcia heeft er nu 38 gespeeld.

Vier lege immigrantenbootjes aangetroffen


TORREVIEJA – Aan de kust van de gemeente Torrevieja werden vorige week twee lege bootjes aangetroffen die volgens de autoriteiten waarschijnlijk door illegale immigranten zijn gebruikt om ongezien aan land te komen.Het eerste bootje, een zwarte opblaasbare boot, werd gevonden in de buurt van de aanlegsteiger van La Mata. In de buurt lagen diverse zwemvesten maar er was niemand meer te zien. Een dag later werd een wit vaartuigje gevonden in het kanaal van la Mata. Er waren waterflessen en persoonlijke eigendommen aan boord maar ook hier waren de inzittenden verdwenen. De Guardia Civil is op zoek naar de mensen die op deze manier ongezien in Spanje aan land zijn gegaan.Enkele dagen later werden nog twee immigrantenbootjes aangetroffen. Het eerste bootje werd gevonden in een baai van de Sierra Helada, tussen Albir en Benidorm. In totaal werden zes personen gevonden die ongezien weg probeerden te komen maar de politie vermoedt dat het bootje meer opvarenden moet hebben gehad. Zaterdag werden in Torrevieja vijf mannen aangehouden die korte tijd eerder waren aangekomen in een bootje dat aan de kust van Pilar de la Horadada werd aangetroffen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5