Steeds meer dolfijnen in Denia


DENIA – Een paar jaar geleden was het nieuws als voor de kust van Denia of Jávea een paar dolfijnen werden gezien.Tegenwoordig gebeurt dat zó vaak dat de verschijning van een dolfijn niet meer in de krant komt. Soms worden de dolfijnen zelfs vanaf het strand waargenomen en vrijwel dagelijks vanaf het observatiepunt in Les Rotes en vanaf de Cabo de San Antonio. Ook vissersboten en pleziervaartuigen melden vrijwel dagelijks dat ze dolfijnen hebben gezien en de gemeente Denia is begonnen die waarnemingen op te nemen in een dagboek. Mensen die dolfijnen waarnemen voor de kust van Denia wordt gevraagd dit te melden aan de departementen Milieu of Visserij, die zich bezighouden met het dagboek. Deze departementen zijn nu ook bezig een serie regels op te stellen voor boten, zodat deze de groeiende hoeveelheid dolfijnen niet hinderen bij het varen. De Cabo de San Antonio en de Cabo de la Nau zijn, omdat het zulke uitstekende kapen zijn, oriëntatiepunten voor dolfijnen en walvissen op hun trektochten door de Middellandse zee.

Finestrat beschermt hellingen Puig Campana


FINESTRAT – In een bijeenkomst van de gemeenteraad van Finestrat is een motie aangenomen waarin een stuk terrein van 860.000m2 waar dertien jaar geleden een bestemmingsplan voor was goedgekeurd, te ‘herkwalificeren’.Het bestemmingsplan voor een groot aantal huizen wordt afgeblazen en het terrein wordt als onbebouwbaar in de boeken opgenomen. Het gaat om grond op de hellingen van de Puig Campana in de Partida Antón.

Bus naar Granadella volgend jaar niet meer gratis


JÁVEA – De gemeente Jávea is tevreden over de proef die in de afgelopen maanden juli en augustus werd gedaan met het afsluiten voor auto’s van de Cala Granadella.Deze baai vulde zich in voorgaande zomers altijd met vele honderden auto’s die allen via een smalle toegangsweg naar de baai toekwamen. De gemeente besloot om een slagboom te installeren op enkele kilometers van de baai en alleen de eerste uren auto’s toe te laten, tot de parkeerplaats aan het strand – met plaats voor 170 auto’s – vol was en daarna geen auto’s meer toe te laten. Er werd een gratis bus ingezet die de tocht op en neer maakte. De strandgangers bleken er na de eerste verrassing geen probleem mee te hebben en in totaal maakten ongeveer vijftienduizend strandgangers gebruik van de bus. De gemeente heeft berekend dat deze maatregel de gemeentekas 43.000 euro heeft gekost en is van plan om de maatregel komende zomer aan te passen. De bus zal dan weer in juli en augustus worden ingezet maar er zal een klein tarief, van misschien 1,50 euro, worden gevraagd voor de busrit naar het strand.

Politieke crisis in Alicante


ALICANTE – De al enige tijd rammelende coalitie die sinds 2,5 jaar de stad Alicante regeert, is afgelopen week nog veel meer gaan rammelen toen bekend werd dat burgemeester Echávarri en twee van zijn meest nabije medewerkers op 6 oktober voor de rechter moeten verschijnen.Ze zijn door de oppositiepartijen PP en Ciudadanos aangeklaagd wegens onregelmatigheden bij het uitschrijven van contracten voor promotiecampagnes voor de lokale middenstand. Het gaat om een zaak die al in het voorjaar aan het licht kwam en die tot gevolg had dat Echávarri het departement Handel overdroeg aan een collega. De aanklagers willen echter dat Echávarri voor de rechter uitlegt waarom contracten voor in totaal 180.000 euro werden opgedeeld in kleine partjes en ze leggen hem wederrechtelijke toe-eigening en vervalsing van documenten ten laste. De aanklacht heeft ertoe geleid dat de twee partijen met wie de PSOE van Echávarri in Alicante een coalitie vormt de zaak hebben aangegrepen om het aftreden van Echávarri te eisen. Deze weigert echter op te stappen en dus dreigt coalitiepartij Compromis uit de regering te stappen. Dat zou precies zijn wat oppositiepartij PP wil. Deze partij regeerde Alicante van 1995 tot 2015 maar twee van de PP-burgemeesters waren betrokken bij corruptieschandalen. Dat zorgde ervoor dat de partij bij de verkiezingen van 2015 de meerderheid verloor. Als de huidige coalitie uit elkaar zou vallen en er een minderheidsregering ontstaat, kan het zijn dat PP machtig genoeg wordt om een motie van wantrouwen in te dienen en de regering weer in eigen handen te nemen.

Dani in Granada goedkoopste supermarkt van Spanje


SPANJE - De supermarkt Dani in Granada is de goedkoopste van Spanje, zo blijkt uit een onderzoek van de OCU, de Spaanse consumentenbond.Een andere conclusie uit dit onderzoek is dat je ruim 3.000 euro op jaarbasis kunt besparen als je in plaats van bij de duurste supermarkt je boodschappen doet bij de goedkoopste supermarkt. Het gaat hier om Madrid. Daar is het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste supermarkt het grootst. Dit verschil is gemiddeld door het hele land heen 909 euro bij aankoop van dezelfde producten. Dat is een daling van 2,5% ten opzichte van vorig jaar. Een gemiddeld huishouden spendeert jaarlijks 4.773 euro bij supermarkten. Als je in Alcobendas je spullen koopt bij de duurste supermarkt betaal je voor dezelfde boodschappen 7.329 euro per jaar. Dit is slechts 2.850 euro bij de goedkoopste supermarkt. In San Sebastián is die kloof el 1.502 euro. In Santa Cruz de Tenerife kun je 1.410 euro besparen afhankelijk waar je je boodschappen doet. Dit zijn meteen de Spaanse steden waar de verschillen tussen de duurste en goedkoopste supermarkt het grootst zijn. In Granada ben je gemiddeld 4.051 euro per jaar kwijt met dezelfde boodschappen. Deze stad is daarmee volgens de OCU het goedkoopst. Voor het onderzoek werden in totaal 164.000 prijzen voor 233 producten vergeleken bij 1.137 winkels. Het ging om verse producten, verpakte producten en huismerk-producten. De goedkoopste is de Dani in de Melchor Almagro straat in Granada. De duurste supermarkten op de lijst zijn drie Sánchez Romero supermarkten in Madrid, gevolgd door Sorli Discau in Barcelona. De goedkoopste nationale supermarktketen is Alcampo, gevolgd door Mercadona, Carrefour, Simply Market, Maxi Dia, Dia Market, Carrefour Market, Lidl, Eroski en Dia Plaza. De duurste ketens zijn die van El Corte Inglés gevolgd door Supercor en Carrefour Express onder andere.

Alhambra voert nieuw kaartverkoopsysteem in


GRANADA – Het Alhambra in Granada heeft per 1 oktober een nieuw kaartverkoopsysteem. Hiermee hoopt men een einde te maken aan de ellenlange wachtrijen die op de meeste dagen van het jaar de realiteit waren voor duizenden bezoekers.Iedereen die het unieke Moorse erfgoed in de Andalusische stad nu wil bezoeken, kan daarvoor online een kaart kopen. Dat kan van drie maanden voor de dag van bezoek tot twee uur voor aanvang van het bezoek. Eerder kon je ook kaarten online bestellen, maar die moest je dan bij het loket nog afhalen. Ook waren er nog losse kaarten te koop bij het loket als niet alle kaarten al waren uitverkocht. Dit zorgde voor enorm lange rijen vanaf de vroege ochtend. Bovendien was het oude systeem nogal fraudegevoelig en werden gekochte kaarten ook vaak doorverkocht voor hogere prijzen. De kaarten in het nieuwe systeem zijn via een unieke code gelinkt aan DNI of paspoort van de bezoeker. Bij verschillende gebouwen moet de toegangskaart opnieuw gescand worden zodat men weet welke bezoeker op welk moment waar is. Daardoor is volgens de leiding van het Alhambra de veiligheid beter gegarandeerd. Wie vergeet de kaarten thuis af te drukken krijgt daartoe nog de mogelijkheid op twee plekken bij het Alhambra zelf. Het huidige systeem dat in 2007 werd ingevoerd, blijft nog tot 1 januari 2017 werken om dan voorgoed te verdwijnen. Het Alhambra staat al jarenlang slechts een maximaal aantal bezoekers per dag toe. De Nazarí paleizen, waar ook de beroemde leeuwenfontein te vinden is, hebben zelfs een maximum van 300 bezoekers per half uur. Voor de andere gebouwen geldt een maximum van 8.600 bezoe­kers en in het laagseizoen is dat 6.000. Dan is het Alhambra twee uur minder lang geopend. In 2016 bezochten 2.615.188 mensen het Moorse gebouwencomplex.

1 - 2 - 3 - 4 - 5