Slechts 12% van jongeren tot dertig jaar woont niet meer bij ouders


COMUNIDAD VALENCIANA – De stijging van de huizenprijzen en de huren maakt het jongeren in de Comunidad Valenciana nóg lastiger om betaalbare woonruimte te vinden en het ouderlijk huis te verlaten.De Comunidad Valenciana is in heel Spanje de op één na laatste autonome deelstaat als het gaat om het aantal jonge mensen van tussen de twintig en dertig jaar die op zichzelf wonen. Alleen op de Canarische eilanden is het nog slechter gesteld. Slechts 11,8 procent van alle mensen van tussen de twintig en dertig in de provincies Castellón, Valencia en Alicante is erin geslaagd het ouderlijk huis te verlaten en zelf of met een partner of met vrienden een huishouden op te zetten. Het percentage is in de afgelopen drie jaar alleen maar verder gedaald, van 19 naar 11,8 procent. De pandemie, de inflatie, de jongerenwerkeloosheid en vooral de stijgende huizenprijzen maken het zelfs voor jongeren met een baan vrijwel onmogelijk om een betaalbare woning te vinden. Dit probleem is het grootst in toeristische gebieden omdat de prijzen daar worden opgedreven door de grote vraag van buitenlandse kopers. In de provincie Alicante betekent het dat meer dan 160.000 mensen van tussen de twintig en dertig nog altijd bij de ouders thuis wonen.

Drie bootjes met immigranten onderschept


ALICANTE – Voor de kust van de provincie Alicante werden afgelopen weekend drie bootjes met illegale immigranten uit Noord-Afrika onderschept.Het eerste bootje probeerde zaterdagochtend ongezien aan te leggen aan de Playa de la Fossa in Calp. Er waren twaalf mensen aan boord, waarvan één zwangere vrouw en vijf minderjarige kinderen. ’s Middags werd een bootje onderschept dat zich op 45 zeemijl van Alicante bevond. Hier waren vijftien mannen aan boord. Een derde bootje werd onderschept toen het zich vlakbij de kust van la Vila Joiosa bevond. Ook hier waren uitsluitend mannen aan boord. Ze bevonden zich allen in relatief goede gezondheid en zijn overgebracht naar een tijdelijk opvangcentrum.

‘Tussendoortje’-route in Alicante


ALICANTE – De gemeente Alicante organiseert van 9 september tot 2 oktober de eerste editie van de zogenaamde ‘ruta del tentempie’, wat zoveel wil zeggen als de route van het tussendoortje.De 27 deelnemende restaurants en bars bieden aan hun klanten een drankje met een origineel klein gerecht aan voor een prijs die tussen de 5 en 8 euro ligt. De klanten kunnen stemmen op de gerechten die ze het smakelijkst of meest origineel vinden. Op de website profesionalesdesalaybar.com vindt u een kaart met alle deelnemende horecagelegenheden.

Festival van oude muziek


LA VILA JOIOSA – In La Vila Joiosa wordt van 17 september tot 9 oktober de achtste editie van het festival van oude muziek ‘La Villa del Joy’ gehouden.De editie van 2022 is groter dan die van afgelopen jaren en bestaat uit vier concerten van hoog niveau, die worden uitgevoerd in de zestiende-eeuwse parochiekerk in het oude centrum. Het festival wordt op 17 september geopend door sopraan Elia Casanova en de renaissancegroep Lucentum XVI. Op 24 september is het de beurt aan de Frans-Italiaanse groep Gli Incogniti. Op 1 oktober de internationaal bekende contratenor Xavier Sabata en het barokorkest Vespres d’Arnadi en de afsluiting op 8 oktober wordt uitgevoerd door het Al Firedaus Ensemble. Kaarten voor de vier concerten afzonderlijk of voor een abonnement kunnen worden gekocht via www.entrapolis.com.

Seminar met gastspreker Durk Veenstra (bekend van RTLZ) 5 oktober 15.30, SH Villa Gadea, Altea, Alicante


Hugo Investing (vroegere BinckBank Spanje) nodigt u uit voor een bijzonder seminar op 5 oktober 15.30 uur met Durk Veenstra. Als beurscommentator bij RTLZ is hij bijna dagelijks in het nieuws.Tijdens dit gratis seminar in het prachtige 5-sterren hotel SH Villa Gadea in Altea presenteert hij zijn visie op de financiële markten, vertelt over de waan-van-de-dag bij de productie van het nieuws, over de pandemie, de oorlog, de Centrale Banken en de mensen die aan de knoppen draaien.Deelname is kostenloos, maar reserveren is noodzakelijk. Meer informatie en reserveren online via QR code of via https://hugoinvesting.com/nl/durk-veenstra-in-dutch/ of per email/telefoon.Wie is Hugo?Hugo is een volledige gereguleerde effectenmakelaar onder toezicht van de ‘Spaanse AFM’, CNMV waar u alle financiele producten kunt kopen. Bij Hugo geniet u van private banking service tegen brokerage prijzen, een bijzondere combinatie. Hugo’s klanten hebben een Saxo Bank rekening, een zeer stabiele en veilige bank, die geen leningen, hypotheken of andere kreditverstrekkingen verleent.www.hugoinvesting.cominfo@hugoinvesting.com+ 34 951 56 56 56+ 31 20 499 07 62Facebook.com/hugoinvestingnederlandsYoutube.com/hugoinvestingspanjeportugal

Fatale val van dak


LA NUCÍA – In de gemeente La Nucía kwam vorige week woensdag een 50-jarige man om het leven bij een vak van een dak dat hij aan het repareren was.De man was ingehuurd om het dak van een magazijn te repareren en hij bevond zich op vijf meter hoogte toen hij door een dakraampje naar beneden viel. De hulpdiensten werden gebeld en de man werd naar het ziekenhuis van La Vila Joiosa gebracht maar hij overleed kort na aankomst. Het ging om een man met de Colombiaanse nationaliteit die door zijn werkgever niet was ingeschreven bij de Seguridad Social. De werkgever, een bouwfirma, zal daarom worden aangeklaagd.