Iker Casillas ontspant in Alicante


ALICANTE – De voormalige doelman van Real Madrid en het Spaanse elftal, Iker Casillas, bracht vorige week een bezoek aan Alicante.Als we afgaan op de foto’s die hij op sociale media plaatste, had hij het erg naar zijn zin aan de Playa de San Juan waar hij gezien werd op terrasjes en waar hij poseerde bij het seniorenmonument aan het einde van de boulevard. Gekleed in T-shirt, korte broek en met een pet en zonnebril waren er niet veel mensen die Casillas herkenden, het kon elke willekeurige toerist zijn. Zodoende kon hij ongestoord van zijn vakantie genieten.

Herfstmarkt bij club Los Holandeses


ALFAZ?DEL?PI - Op zaterdag 21 oktober aanstaande is er weer een gezellige herfstmarkt bij ¨Club Los Holandeses¨ van 10.30 tot 14.00 uur.De kosten voor een kraam zijn slechts € 5,-. Voor een kraam kunt u bellen naar 966 875 342. I.v.m. de voedsel- en Warenautoriteiten is het niet toegestaan op onze markt zelf eten klaar te maken voor de verkoop. ¨Club Los Holandeses¨ ligt in Barranco Hondo, Plaza Justus 1, L´Alfàs del Pi. Zie ook de bewegwijzering vanuit La Nucía en L´Alfàs del Pi. Wilt u bij ons parkeren volg de aanwijzing op de borden. Website: www.holandeses.nl Tot ziens op zaterdag 15 oktober bij ¨Club Los Holandeses”.

De wekelijkse kunstmarkt in Jávea gaat verder


XABIA - Een promenade met een geweldig uitzicht op de haven en de bergen, gezellige terrasjes direkt aan zee en een kleine, maar selecte kunst- en kunstnijverheidsmarkt - als dat je een goede combinatie lijkt, waarom bezoek je dan niet op een zondagochtend de haven van Jávea? Elke zondag van 11.00 tot 14.00 uur zetten 10 tot 15 ambachtslieden er hun kraampjes op, die allemaal iets anders aanbieden en alles wat er te koop is, is met de hand gemaakt door de deelnemers.Als je denkt strandmarkten hetzelfde zijn, ben je vast niet naar die in de haven van Jávea geweest. Daar selecteert de kunstenaarsvereniging AMATA zorgvuldig de deelnemers - en dat zie je eraan af! Alles wat er uitgestald wordt, is met de hand gemaakt door degene die je te woord staat, mensen die er de voorkeur aan geven hun tijd te besteden aan het maken van mooie dingen (en waarvan ze hopen dat anderen ze ook mooi zullen vinden!). Ze gebruiken natuurlijke of gerecyclede materialen, een paar gereedschappen of een eenvoudige machine en kunnen vaak op bestelling iets maken – in een andere kleur, met een naam of in een speciaal formaat.De markt is opgezet op de boulevard van de haven van Jávea (het staat aangegeven op Google Maps: zet "Jávea kunstmarkt" in de zoekmachine). Last minute wijzigingen (bijvoorbeeld vanwege slecht weer) worden op Facebook gepubliceerd: fairartesaniajavea en op https://www.puebloartesano.es/javeaverano kun je foto's zien van de kraampjes die komende zondag worden verwacht