Alicantijnse judoka wint brons op WK


ALICANTE – De Alicantijnse judoka Maria Bernabéu won afgelopen weekend de bronzen medaille op de wereldkampioenschappen judo in Budapest. Bernabéu kwam uit in de klasse tot zeventig kilo, een klasse waarin ze twee jaar geleden op het WK de zilveren medaille behaalde. Op de Olympische Spelen, vorig jaar in Rio werd de 29-jarige judoka vijfde. Het was de enige medaille die Spanje behaalde op het WK Judo.

Nazomer gospelconcert in Ciudad Patricia


BENIDORM - Op vrijdagavond 22 september zal in het resort Ciudad Patricia te Benidorm een kooruitvoering worden gegeven door JOYFUL Gospel Costablanca en Gospelformatie JOY! uit Nederland.Het optreden vind plaats in de zaal waar het koor wekelijks samenkomt om te werken aan bestaand en nieuw repertoire.Tijdens het Internationale Korenfestival in l’Alfaz del Pi wat altijd in mei van elk jaar plaatsvindt, was het koor weer aanwezig net als vorig jaar en wederom was het een groot succes. Voor hen die ze nog nooit hebben gehoord is dit de kans om er bij te zijn. Bovendien zullen de zangers van Gospelformatie JOY! uit Nederland het koor aanvullen. Deze professionals waren al diverse malen eerder bij uitvoeringen aan de Costa Blanca, waaronder ook in Ciudad Patricia. De toegangsprijs voor deze voorstelling bedraagt 9 euro en u kunt uw tickets afhalen bij Optica Novaluz, Av.País Valencià, 14 (d.i. de hoofdstraat) in l’Alfaz del Pi óf reserveren via: info@joygospel.nlOp de avond zelf kunt u de kaartjes afhalen en betalen voorafgaande aan het optreden vanaf 19.15uur. Er zal ook kaartverkoop zijn aan de deur maar vol=vol. De avond start om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.15uur. Adres: Ciudad Patricia, Calle Rumania 26, 03503 Benidorm. Uiteraard kunt u na het concert nog heerlijk nagenieten in de bar, lounge of het terras van het resort onder het genot van een glas wijn of kop koffie en als u dat leuk vindt, een praatje met een van de koorleden maken.

Verkeersongelukken in Santa Pola en Torrevieja


TORREVIEJA/SANTA POLA – Twee ernstige verkeers­ongelukken afgelopen week op de wegen van de zuidelijke helft van de provincie Alicante. Een chauffeur van een lijnbus verloor afgelopen donderdag de controle over het stuur in Torrevieja.De bus reed tegen het kaartjesloket van het busstation en schepte daarbij een vrouw die voor dat loket stond te wachten. De vrouw moest met ernstige verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Er wordt nog onderzocht hoe het kwam dat de chauffeur bij aankomst bij het station van Torrevieja er niet in slaagde te remmen en zodoende de bocht niet kon houden. Het kaartjeskantoor raakte ernstig beschadigd.In Santa Pola gebeurde er zondagochtend vroeg een ernstig ongeluk. Een personenauto reed om 04.30 uur met grote snelheid over de Avenida Santiago Bernabeu en kon daarbij een jongen die over straat liep niet ontwijken. Hij verloor de controle over het stuur en reed nog twee jongens aan. Een zeventienjarige jongen kwam daarbij om het leven, de twee andere slachtoffers van vijftien en zeventien jaar werden met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De auto kwam tot stilstand maar de bestuurder probeerde te voet te vluchten. Hij werd echter even later aangehouden door agenten, die hem een alcoholtest lieten afleggen. De bestuurder, een jonge man, had te veel gedronken. Hem zal dood door schuld ten laste worden gelegd.

Trump ontvangt Spaanse premier in het Witte Huis


MADRID – Het allereerste één-op-één-gesprek tussen Mariano Rajoy en de Amerikaanse president zal op 26 september aanstaande plaatsvinden.Dit werd bekend gemaakt door een woordvoerder van de Spaanse regering. De Spaanse premier ontmoet Donald Trump dan in het Witte Huis in Washington D.C. De regeringsleiders hebben elkaar al ontmoet bij de G20-top in Hamburg en tijdens een NATO-top in Brussel. Rajoy ontving in augustus nog een telefoontje van Trump die hem condoleerde na de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils op 17 augustus. Hierbij kwamen 16 personen om het leven en raakten bijna 130 personen gewond. Het allereerste gesprek per telefoon was in februari. Hierin verzekerde Trump aan Rajoy dat de Verenigde Staten bij de NATO betrokken zal blijven ondanks de daarvoor geuitte kritiek over de Transatlantische militaire alliantie. Rajoy bracht eerder een bezoek aan het Witte Huis toen Barack Obama nog president was van Amerika. Dat was in januari 2014. Obama bezocht daarop Spanje in juli 2016.

Zestienjarig meisje stuit op scheepswrak uit negentiende eeuw


DENIA – De gemeente Denia maakte afgelopen week bekend dat een zestienjarige Franse toeriste eind juli op de zeebodem voor de kust van Les Marines een bijzondere vondst heeft gedaan. Het meisje en haar veertienjarige broer brachten een groot deel van hun vakantie in Denia door met snorkelen. Op een dag merkte het meisje op de zeebodem een groot houten skelet op en ze riep haar broertje en ook haar vader. Het drietal maakte foto’s en video’s en de vader seinde de gemeentearcheoloog van Denia in. Deze bestudeerde de zaak verder en maakt nu bekend dat het meisje het scheepswrak heeft gevonden van de boot ‘Zéphir’. Deze boot ging in 1810 in het Franse Cherbourg te water en ze verging in 1813 voor de kust van Denia tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog, na een gevecht met een Engels schip. Het grootste deel van de honderd opvarenden verdronk. Waarschijnlijk is het wrak zichtbaar geworden door golfstromen die zand hebben verplaatst. De gemeente hield de vondst een maand stil omdat men niet wilde dat in demaand augustus toeristen de plek van de vondst zouden verstoren om naar ‘schatten’ te zoeken.

Zeilboot op Levantestrand vastgelopen


BENIDORM – De toeristen die afgelopen donderdagochtend op het Levantestrand van Benidorm aankwamen, zagen tot een verbazing dat er een gekantelde zeilboot vlakbij het strand lag.Deze boot was er rond middernacht vastgelopen, nadat het anker was losgeraakt. De opvarenden, een jong Brits stel, was bezig met een zeiltocht toen ze in zwaar weer terecht kwamen. Ze besloten dichter naar de kust te gaan, naar een beschut gedeelte te varen, en daar het anker te laten zakken. Een harde windvlaag brak de ankerketting echter en de zeilboot ging met een grote vaart richting strand, waar hij vastliep. Daar slaagden de jonge Britten erin van de boot te springen. De volgende dag moest er een takelwagen aan te pas komen om de zeilboot van het strand weg te krijgen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6