Grote dinosaurussen-tentoonstelling in Valencia


VALENCIA – Van 11 september tot 17 oktober zal er in de stad Valencia een grote dinosaurussententoonstelling te zien zijn.Op een groot perceel aan de Avenida Pío Baroja, tegenover de dierentuin Bioparc, zullen meer dan honderd nagebouwde dinosaurussen op ware grootte worden neergezet. De prehistorische dieren zijn levensecht nagebootst en bewegen zelfs. De expositie kent een entree van 7 euro voor kinderen en 9 euro voor volwassenen. Ze is op werkdagen van 17.00 tot 21.00 geopend en zaterdag en zondag van 11.00 tot 21.00 uur. Meer informatie en kaartjes kunt u verkrijgen op www.dinosaurios-expo.es/

Werkloosheid in meeste delen van Alicante gedaald


ALICANTE – Hoewel de situatie in veel sectoren nog steeds onzeker is en veel bedrijven ongerust naar de laatste coronagegevens kijken, is er ook in een toeristisch gebied als de provincie Alicante wel sprake van economisch herstel.Volgens de laatste officiële cijfers van het bevolkingsonderzoek van de deelstaat Valencia (EPA) was aan het einde van het tweede kwartaal van 2021 in zes van de negen streken van de provincie Alicante de werkeloosheid lager dan twaalf maanden eerder. Ook het percentage van de beroepsbevolking dat officieel aan het werk is, steeg behoorlijk het afgelopen jaar. Op 1 juli 2020 was 59,1 procent van de bevolking van 16 tot 65 jaar in de deelstaat Valencia aan het werk. Op 1 maart 2021 was dat 60,4 procent en op 1 juli 2021 62 procent. Vooral de streken Marina Alta, Marina Baixa en Vega Baixa gaven in het tweede kwartaal van 2021 een daling van het aantal werkzoekenden te zien, als gevolg van het aantrekken van het toerisme en het versoepelen van restricties.

NASA waarschuwt voor aanzienlijke stijging zeespiegel


ALICANTE – Volgens een recent rapport van de Nasa moet een aantal kustplaatsen in de provincie Alicante zich op den duur wel degelijk zorgen gaan maken over de stijging van de zeespiegel.Volgens het rapport zal het niveau van de Middellandse zee voor de kust van Alicante in het jaar 2050 met 19 centimeter gestegen zijn. In het jaar 2100 zal dat 58 centimeter zijn en in 2150 een meter. Als deze voorspellingen uitkomen, krijgen kustzones van de gemeenten Denia, El Campello, Elche en Guardamar als eerste problemen. Aan de Playa el Pinet in Elche en diverse stranden aan de noordkant van Denia zijn nu al regelmatig problemen met water dat tot aan de voordeur van de huizen komt. Die problemen zullen dus alleen maar erger worden. Overigens is de situatie in Alicante nog gunstig ten opzichte van andere kustzones. Voor de kust van Mallorca zou het water in 2100 met 66 cm zijn gestegen, in Valencia met 71 en in Catalonië en Cadiz met zelfs 75 cm.

Hotels beter bezet dan verwacht


COSTA BLANCA – De hotels aan de Costa Blanca waren in de maanden juli en augustus beter bezet dan vooraf werd verwacht.Dat meldt een woordvoerder van het departement Toerisme van de deelstaat Valencia. De gemiddelde hotelbezetting lag tussen de twintig en dertig procent hoger dan in de zomer van 2020 en tien tot twintig procent hoger dan wat aan het begin van de zomer werd verwacht. Volgens Herick Campos wist de deelstaat Valencia en met name de Costa Blanca de toerist ervan te overtuigen dat reizen naar deze regio veilig was en hebben de hotels, appartementen, bars en restaurants er alles aan gedaan om die veiligheid ook bij grotere drukte te waarborgen. Zowel Spanjaarden uit andere streken als buitenlanders zagen de Costa Blanca als veilige reisbestemmingen en dat komt door de inspanning van zowel ondernemers als autoriteiten, aldus Campos.

Aantal coronapatiënten op IC stijgt weer


ALICANTE – Hoewel de aantallen nog altijd veel lager zijn dan in de afgelopen wintermaanden, is het aantal patiënten dat met corona in de ziekenhuizen van de provincie Alicante ligt, de laatste weken toch weer langzaam maar zeker gestegen.Afgelopen maandag lagen er 188 coronapatiënten in de ziekenhuizen van de provincie en 51 van hen lagen op de IC. Dat laatste cijfer steeg alleen in het afgelopen weekend al met vier. Hoewel het grootste deel van de bevolking nu ingeënt is tegen corona, kregen vooral de kustgemeenten in de provincie Alicante de afgelopen twee maanden te maken met een grote toestroom van toeristen en werden veiligheidsmaatregelen in veel gevallen verminderd. Daarom is het niet te verwonderen dat het aantal besmettingen opliep. De cijfers blijven, volgens de verantwoordelijke autoriteiten, op dit moment echter binnen de verwachte aantallen.

Hét leukste golf toernooi in de regio: De Rojalescup 2021


ROJALES - We moeten 2 jaar terug in de tijd voor het laatste Rojalescup golftoernooi. Slechte weersomstandigheden en COVID waren de grote spelbrekers, maar dit jaar hoopt de organisatie dat hét leukste golf toernooi aan de Costa Blanca door kan gaan.Op zaterdag 25 september 2021 wordt er op Golf & Countryclub La Marquesa Golf, de jaarlijkse Rojalescup georganiseerd. De organisatie is in handen van De Nederlandse Golfclub Costa Blanca. Dit Stableford toernooi staat open voor alle Nederlandstalige golfers met een maximale handicap van 36.0 en zal in 2 handicapcategorieën gespeeld worden. De locatie voor deze sportieve strijd is La Marquesa Golf in Rojales. Deze prachtige en gezellige golfbaan is gelegen in het hart van Rojales en biedt uitdaging en variatie en is mede dankzij de recente vernieuwde holes en ingrijpende renovatie, de uitgelezen plek om te strijden voor de felbegeerde wisselbeker en de prachtige prijzen die er te winnen zijn, waaronder 2 reischeques, een elektrische trolley en veel meer andere prijzen. Ook een zeer goed gevulde ‘sorteo’ zal onderdeel uitmaken tijdens de prijsuitreiking. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar een Shotgun om 09:00 uur en zal er na afloop van de wedstrijd een lunchbuffet zijn met gezellige livemuziek. Iedereen die de uitdaging wil aangaan met Nederlandse en Belgische golfers, wordt uitgenodigd zich in te schrijven. De Rojalescup staat open voor spelers die voldoen aan de volgende voorwaarden: 1. Uw inschrijving is uiterlijk 18 september 2021 ontvangen via de website: www.denederlandsegolfclub.nl 2. De speler heeft een geldige WHS handicap, waarbij de maximale handicap zal worden vastgesteld op 36.0. 3. De speler heeft het verschuldigde inschrijfgeld voldaan voor aanvang van de wedstrijd. Het spelersveld is beperkt tot 88 deelnemers, dus reageer snel om teleurstelling te voorkomen. Uw deelname is bevestigd als de betaling binnen is. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet! Met sportieve groet, Het Rojalescup team.