Low festival breekt eigen record


BENIDORM – Het Low festival, dat afgelopen weekend voor de negende keer in Benidorm, plaatsvond, trok dit jaar meer bezoe­kers dan ooit. Tussen vrijdag en zondag werd het popfestival bezocht door 83.000 mensen, ongeveer vijfduizend meer dan vorig jaar. Zij beluisterden 101 concerten en zorgden ervoor dat de overnachtingsaccommodaties in Benidorm hun drukste weekend van het jaar hadden. Het grootste deel van de hotels was volgeboekt. Het Low festival is in negen jaar tijd uitgegroeid tot één van de populairste popfestivals van Spanje.

La Nucía gaat forse boetes uitdelen voor achterlaten snoeiresten


LA NUCÍA – De gemeente La Nucía keurde afgelopen week een verandering in de gemeenteverordening goed die inhoudt dat er forse boetes kunnen worden uitgedeeld aan bedrijven en inwo­ners uit andere gemeenten die snoeiresten achterlaten in de gemeentelijke containers.La Nucía is één van de weinige gemeenten die al jaren speciale containers heeft voor het inzamelen van snoeiresten. Maar deze containers zijn bedoeld voor de inwoners van La Nucía zelf. Het kan niet zo zijn, aldus de gemeente, dat deze containers elke dag tot aan de nok toe gevuld worden met resten uit andere gemeenten en met resten die er door personeel van tuiniersbedrijven in worden achtergelaten. De boetes die zullen worden uitgedeeld bij overtreding kunnen oplopen tot achthonderd euro.

Ook Elche wil Ikea-vestiging


ELCHE – Nu de onderhandelingen tussen Ikea en de gemeente Alicante op een dood punt uit lijken te zijn gekomen, proberen andere gemeenten de Zweedse firma over te halen om met hen in zee te gaan.Elders op deze pagina’s kunt u lezen dat El Campello met Ikea om de tafel gaat zitten. Elche stelde onlangs ook al een terrein voor aan Ikea maar dat werd door de meubelgigant afgewezen. Het ging om en terrein bij het IFA-beursgebouw dat volgens Ikea te klein was. Elche zegt nu op zoek te gaan naar een terrein dat wel aan de eisen van Ikea voldoet want ze ziet de komst van de multinational naar de palmenstad als een uitstekende mogelijkheid om werkgelegenheid te creëren.

Busot presenteert spel voor toeristen


BUSOT – De gemeente Busot presenteert op 9 augustus aanstaande om 18.30 uur de splinternieuwe app die ze voor de toerist heeft gemaakt en die ertoe moet leiden dat toeristen langer in Busot blijven en hun bezoek niet alleen beperken tot de druipsteengrotten Cuevas de Canelobre. Het spel ‘El Tesoro de Busot’ is een gratis app die op smartphones kan worden gedownload. Met het spel wordt de bezoeker op een speelse manier geïnformeerd over attracties en geschiedenis maar hij gaat ook op een soort van speurtocht en kan diverse niveaus behalen, waarbij beloningen horen. Die beloningen zijn bijvoorbeeld kortingen op bestedingen in winkels, bars en restaurants in de gemeente. De app is het eerste deel van een ambitieus plan om de toerist naar Busot te lokken. Dit plan wordt in een later stadium uitgebreid met virtuele reisgidsen in diverse talen. De gemeente Busot is al enkele jaren bezig projecten te ontwikkelen die ertoe moeten leiden dat de duizenden toeristen die de grotten bezoeken, ook het dorp in rijden.

Ikea om de tafel met gemeente El Campello


EL CAMPELLO – Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het geduld van de Zweedse meubelgigant Ikea waar het onderhandelingen met de gemeente Alicante betreft.Ikea probeert op het terrein Rabasa in Alicante al tien jaar een vestiging van haar concern te openen maar steeds is er iets wat roet in het eten gooit: geen toestemming voor het bestemmingsplan, twijfels over de toegangswegen, weerstand van de middenstand etc etc. In 2017 is men dan ook nog geen stap verder dan in 2007. Ondanks het feit dat er inmiddels al een nieuwe Ikea geopend is in het Valenciaanse Alfafar en er ook al lange tijd een vestiging is in Murcia denkt de Zweedse multinational nog steeds dat een vestiging van het meubelwarenhuis in de provincie Alicante een goed idee zou zijn. De vele duizenden Europese residenten met hun tweede huizen zijn namelijk uitstekende potentiële klanten. Daarom kijkt de directie van Ikea momenteel om zich heen naar andere gemeenten in de buurt van Alicante die de komst van Ikea wel zouden zien zitten. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat er contact is geweest tussen Ikea en de gemeente El Campello en dat deze twee partijen na de zomer om de tafel gaan zitten. Het terrein dat El Campello voorstelt ligt ten noorden van het centrum tussen de N-332 en de snelweg A-70. Hier was een aantal jaren geleden een universiteitscampus gepland maar dat pro­ject kwam niet van de grond. Het is een locatie die goed bereikbaar is, want een oprit naar de snelweg ligt er vlak naast. Toch zegt burgemeester Soler dat ook het project van Ikea in El Campello niet zo heel snel gerealiseerd kan worden want men heeft te maken met grondeigenaars, vergunningen en administratieve haken en ogen. Het is maar de vraag of Ikea het geduld heeft om opnieuw aan zo’n langdurig verhaal te beginnen.

Synthetische drugs in beslag genomen


ALICANTE – De nationale politie nam deze week in Spanje in totaal 33 kilo synthetische drugs in beslag die in postpakketten vanuit China naar Alicante waren ge­stuurd. De drugs was onderweg naar vijf Britse personen, die van plan waren de drugs vervolgens via internet te verkopen. De politie is nog bezig deze mensen op te sporen, de pakketten werden gestuurd naar postbussen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5