Duikers redden schildpad


JÁVEA – Duikers van de duikclub in Jávea haalden afgelopen zondag een gewonde zeeschildpad uit het water aan de Cap Prim.Het betrof een zogenaamde onechte karetschildpad (Caretta caretta) die een vislijn om één van zijn zwemvliezen gewikkeld had zitten. De duikers brachten het dier aan land en knipten de vislijn los, die diep in de huid zat. Vervolgens werd het opgehaald door personeel van het Oceanográfico in Valencia, waar de wonden zijn verzorgd. Als het dier volledig is hersteld, zal het aan één van de vele stranden in de Comunidad Valenciana worden vrijgelaten. Het komt steeds vaker voor dat zeedieren gewond raken door afval dat in zee belandt.

Werkloosheid daalt minder dan verwacht


ALICANTE – De werkloosheid in de provincie Alicante is in de afgelopen maanden minder gedaald dan werd gehoopt en verwacht.Het officieel geregistreerd staande aantal werklozen in de provincie lag op 1 juli 2019 slechts 400 lager dan op 1 januari van dit jaar, terwijl bijvoorbeeld in 2018 het verschil tussen beide data 25.200 personen was en in de jaren tussen 2012 en 2017 altijd boven de tienduizend uitkwam. Met één uitzondering: in 2016 steeg de werkloosheid met 400 personen. Drie jaar later is er dus weer een slecht jaar, dat volgens de gegevens van de vakbond UGT, op twee manieren verklaard kan worden. Door het toerisme zijn er enorme schommelingen in het aantal beschikbare arbeids­plaatsen en begeven zich ook mensen op de arbeidsmarkt die, als hun contract afloopt, zich niet inschrijven als werkzoekende of zelfs vertrekken uit Alicante. Zo kan het zijn dat het aantal wer­kende mensen in de provincie Alicante in de laatste drie maanden is gestegen met 31.400, terwijl het aantal werkzoekende mensen maar gedaald is met 14.200. Het werkloosheidspercentage in de provincie lag op 1 juli op 14,7 procent. Dat is hoger dan het percentage in de hele Comunidad Valenciana (14,3) en ook hoger dan het Spaans gemiddelde (14,0). Het meest positieve cijfer dat er uit de gegevens te halen valt, is dat er op 1 juli in Alicante 3.300 werklozen minder waren dan op dezelfde datum van het vorig jaar.

Topatletiek in La Nucía


LA NUCÍA – Om alvast in uw agenda te zetten: op 31 augustus en 1 september vindt op de sportvelden van La Nucía het Spaans nationaal kampioenschap atletiek plaats. In de afgelopen jaren werd in La Nucía een atletiekbaan neergelegd die kan wedijveren met de beste die er in Spanje te vinden zijn en het wekt dan ook geen verbazing dat de Spaanse Atletiek Federatie La Nucía heeft uitgekozen. Aan het kampioenschap, dat rechtstreeks via Teledeporte zal worden uitgezonden op de Spaanse televisie, doen ruim zevenhonderd atleten uit het hele land mee. De entreeprijzen lopen uiteen van 4 euro voor de ochtendsessies tot 12 euro voor de avondsessies. Kaarten zijn te koop via de website eventbrite.es en aan de kassa van het sportcomplex.

Filmopnames in Benidorm


BENIDORM – Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat film-, televisie- of reclamemakers Benidorm uitkiezen als toneel voor hun visuele creaties.Het is zelfs zo dat er soms meerdere ploegen tegelijk aan het werk zijn om te filmen in de bekendste toeristenstad van Spanje. Zo werd afgelopen week bekend dat de Spaanse regisseuse Isabel Croixet in het najaar gaat beginnen met de opnamen van de film ‘It snows in Benidorm’. Deze film wordt geproduceerd door Pedro en Agustín Almodóvar en ze gaat over hoe de Engelsen in Benidorm in hun eigen wereld leven, parallel aan de Spaanse inwoners. Rond dezelfde tijd beginnen ook de opnamen van de komische televisieserie ‘Benidorm’, die zal worden uitgezonden door Antena 3. Voor de serie worden momenteel castings uitgevoerd maar de opnamen zullen ook in de herfst beginnen. Het is de bedoeling dat de serie op ‘prime time’ op de Spaanse televisie wordt uitgezonden. Vorig jaar was dat ook al het geval met de door TVE uitgezonden serie ‘La Fugitva’, die ook in Benidorm was opgenomen.

Fataal verkeersongeluk


SAN JUAN DE ALICANTE – Op de snelweg A-70, ter hoogte van San Juan de Alicante, kwam afgelopen donderdag een 48-jarige man om het leven bij een verkeersongeluk.Bij het ongeluk botste een auto op een motor. De berijder van de motor kwam daarbij om het leven, terwijl de 71-jarige bestuurder van de auto met verwondingen naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Man verdronken aan strand Santa Pola


SANTA POLA – In de Cala Santiago Bernabeu, in de gemeente Santa Pola, kwam afgelopen donderdagavond een 70-jarige man om het leven toen hij in zee aan het baden was. De man werd door omstanders bewusteloos uit het water gehaald. Toen de hulpdiensten ter plaatse aankwamen, werd geprobeerd de man te reanimeren maar zonder succes.

1 - 2 - 3 - 4 - 5