Drie mensen gearresteerd voor vervalsing


ORIHUELA – De nationale politie arresteerde afgelopen week in Orihuela drie personen die verdacht worden van vervalsing van documenten en het bevorderen van illegale immigratie.Een Marokkaans echtpaar dat in Orihuela woont en een verblijfsvergunning heeft in Spanje liet zich vorig jaar vijfduizend euro betalen door een Marokkaanse vrouw die in Marokko woonachtig was en graag de oversteek naar Europa wilde maken. Ze regelden dat de vrouw het paspoort en de verblijfsvergunning van de vrouw uit Orihuela ontving en daarmee naar Algeciras kon reizen. Zo kon ze de EU binnenkomen en de papieren weer teruggeven aan de eigenaresse. De douane ontdekte later dat er iets mis was met de papieren en stelde een onderzoek in. Zowel het echtpaar als de illegale im­migrante werden gearresteerd.

Nieuwe regulering elektrische steps en segways op 1 augustus van start


BENIDORM – De gemeente Benidorm keurde afgelopen maandag de nieuwe wetgeving rondom het gebruik van elektrische voertuigen voor persoonlijk gebruik goed.Zoals al maanden geleden aangekondigd maar nog niet in de praktijk gebracht, moeten gebruikers van elektrische steps en segways vanaf 1 augustus gebruik maken van het fietspad en zijn ze niet meer welkom op het trottoir. Bovendien moeten gebruikers een helm dragen en over een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering beschikken. Bedrijven die tochtjes op segways organiseren, mogen geen groepen vormen die groter zijn dan tien personen en ze mogen alleen parkeren op plekken die daarvoor zijn bedoeld. De gemeente ziet zich genoodzaakt deze regels in te stellen omdat het aantal elektrische steps en segways de laatste jaren sterk is gegroeid en de voetgangers zeer hindert. Hoewel er de eerste weken geen boetes zullen worden uitgedeeld, is het wel de bedoeling dat er in de nabije toekomst geldstraffen van tussen de 100 en 500 euro komen voor overtredingen van de nieuwe regels.

Kunstwandeling door Polopos


POLOPOS - Wie kijkt er niet naar het succesvolle programma Het Spaanse dorp Polopos. Mocht u in de buurt zijn op zaterdag 3 augustus a.s. dan orga­niseert Casa 3 een kunstwandeling door Polopos van 18:00 tot 23:00 uur!30 Kunstenaars exposeren in 7 pop-up galeries in het dorp. Bekijk schilderijen in een ruïne, beeldhouwwerken in een bouwplaats, luister naar poëzie en muziek in het wijnmuseum, ontmoet nationale en internationale kunstenaars en steun hen door de kunst die je mooi vindt ook te kopen. Er is voor ieder wat wils en met zoveel mooie dingen om verliefd op te worden, is er geen enkele reden om zonder leuke aankoop naar huis te gaan. Entree is gratis.

Marihuanaplantages onder zwembad


CALP – De Guardia Civil arresteerde vorige week in Calp een 38-jarige Nederlander nadat men onder het zwembad dat bij het chalet hoorde waar deze man verbleef, twee marihuanaplantages had aangetroffen.De Nederlander bleek in eigen land te worden gezocht in verband met een ontvoe­ringszaak, drugshandel en een roofoverval. De agenten ontdekten tot hun grote verbazing dat er onder het zwembad een geavanceerde installatie was aangelegd, met een elektriciteitsverslindende klimaatsysteem dat de marihuanaplanten snel deed groeien. De Nederlander wordt dan ook behalve het ongeoorloofd kweken van honderden hennepplanten het oplichten van de elektriciteitsfirma ten laste gelegd. Door het manipuleren van de elektriciteitsmeters verbruikte hij voor minstens 30.000 euro zonder deze te betalen.

Ploegenklassement schrale troost voor Movistar


SPANJE – Het was de afgelopen drie weken geen bijster succesvolle Tour de France voor het Spaanse wielrennen.Ten eerste deden er maar dertien Spanjaarden mee aan de Franse wielerwedstrijd, het laagste aantal in jaren. Ten tweede wist geen enkele van die Spanjaarden een etappe te winnen en ten derde was de indruk die de enige Spaanse ploeg, Movistar, maakte, niet erg over­tuigend. Hoewel Movistar net als vorig jaar, het ploegenklassement won en er maar liefst drie Movistarrenners in de top tien van het eindklassement eindigden, zal niemand bij Movistar tevreden zijn. Want het publiek zag in de afgelopen drie weken vooral hardwerkende knechten en niet-samenwerkende kopmannen. Vooral Nairo Quintana communiceerde op geen enkele wijze met zijn ploeg. Hij won weliswaar een etappe maar werd slechts achtste in het eindklassement, twee plaatsen achter ploeggenoot Mikel Landa, die ook de Giro al in de benen had. Het is vrijwel zeker dat Landa en Quintana aan het einde van het seizoen een andere ploeg zullen zoeken.

Alcoy ‘koopt’ prehistorische muurschilderingen


ALCOY – De gemeente Alcoy heeft de aankoop goedgekeurd van de grond waarop de bekende prehistorische muurschilderingen van La Sarga liggen.De gemeente betaalt 256.415 euro voor 44 hectare grond en het gebouw Mas de la Cova, waar men een informatiecentrum van wil maken. Het is de bedoeling dat de weg die naar de muurschilderingen leidt, wordt verbeterd en dat bezoekers meer informatie krijgen. Nu zijn de muurschilderingen alleen twee zondagochtenden per maand en onder begeleiding van een gids te bezoeken. De muurschilderingen van La Sarga werden in 1951 ontdekt. Ze bevinden zich op de muren onder overhangende rotsen boven het gehuchtje La Sarga, tussen Jijona en Alcoy. De schilderingen dateren van zes- tot tienduizend jaar geleden en ze zijn, samen met andere prehistorische muurschilderingen in de provincie Alicante, in 1998 uitgeroepen tot cultuurhistorisch erfgoed van de Unesco.

1 - 2 - 3 - 4 - 5