Grote opkomst bij nieuwjaarsbijeenkomst NVVC


CALPE - Zondag 15 januari vierde de Nederlands-Vlaamse Vereniging te Calpe (NVCC) de start van het nieuwe jaar. Meer dan 200 leden maakten van deze gelegenheid gebruik om elkaar alle goeds, geluk en gezondheid te wensen voor 2023.De voorzitter, Hans Vervoorn, memoreerde de enorme vrijwillige inzet van de leden bij de verbouwing en inrichting van het nieuwe clubgebouw in het afgelopen jaar. “We hebben het allemaal samen voor elkaar gekregen. Dat is een geweldige prestatie! Veel dank aan alle vrijwilligers”, zo benadrukte hij.Het jaar 2022 was ook een jaar met een forse groei van het aantal leden tot ruim over de 600. Een jaar van overvolle activiteiten en van veel evenementen. “Die succesvolle lijn wordt in 2023 voortgezet!“ Ook meldde hij dat dit jaar de renovatie van het terras en het zwembad zal zijn afgerond. “Daarmee is de gehele verbouwing klaar! Dat vieren we op 20 mei as. met een grootse opening, waar Günther Neefs optreedt”. Hij nodigde iedereen uit dit alvast in de agenda te zetten!

Bosbrand in Aiguës


AIGUËS – Het dorp Aiguës werd afgelopen maandagochtend opgeschrikt door een bosbrand die uitbrak tussen de dennen op de helling van de berg Cabeço dÒr, vlakbij het voormalige kuuroord.Door de harde wind konden de blusvliegtuigjes hun werk niet doen en duurde het enige tijd voor de brandweerkorpsen die op de grond aan het werk waren, de vlammen onder controle konden krijgen. Omdat het vuur zeer dicht bij een aantal woningen kwam, moesten 200 mensen hun huis tijdelijk verlaten. Dat zorgde voor angstige situaties. In de loop van de dag kon de brandweer de brand onder controle krijgen. Er werd ongeveer honderd hectare natuur in de as gelegd. De politie gaat ervan uit dat de brand veroorzaakt werd door een defecte hoogspanningskabel.

Sing-in te Benidorm


BENIDORM - U bent allen hartelijk welkom om met ons mee te zingen! Samenzang van bekende geestelijke liederen met instrumentale begeleiding van organist / pianist Peter Neeteson. Na afloop is er onder het genot van een kopje koffie of thee de gelegenheid tot ontmoeten en samenzijn.Wanneer: VRIJDAG 27 JANUARI 2023 Entree: gratisAanvang: 11.00 uur (duurt tot ongeveer 12.00 uur)Waar: Kerkgebouw Het Anker (Avenida Doctor Severo Ochoa 10, schuin tegenover Benidorm Palace).