Wereldbeker veldrijden zondag in Benidorm


BENIDORM – In Benidorm wordt aanstaande zondag, 21 januari een World Cup wedstrijd in het UCI-cycle cross circuit gehouden.De wedstrijd vindt plaats in de parken Foietes en El Moralet waar voor de gelegenheid een parcours is uitgezet. Het is voor het eerst dat Benidorm een dergelijke evenement huisvest en het trekt grote belangstelling, hetgeen uit de 8000 kaartjes die bij redactiesluiting al waren verkocht. De Spaans kampioen veldrijden is Felipe Orts uit La Vila Joiosa dus hij zal door de Spaanse fans het meest worden toegejuicht. Maar er zijn ook wedstrijden voor jongeren en voor vrouwen. Meer informatie over tijden en kaartjes kunt u vinden op www.benidormcx.es

2022 had 150 tropische nachten


ALICANTE – Dat 2022 een uitzonderlijk warm jaar was, is inmiddels bekend. In de provincie Alicante was het zelfs het warmste jaar ooit gemeten. Maar wat vooral opvalt in de cijfers zijn de warme nachten. In Benidorm daalde het kwik gedurende 150 nachten niet onder de twintig graden.In die plaats waren er van juni tot september slechts vier nachten waarin de temperatuur onder de 20 graden zakte. En zelfs in oktober waren er nog 20 tropische nachten. Andere kustplaatsen met veel tropische nachten waren Alicante (145), Denia (130), Santa Pola (125), Altea (124) en Orihuela (121). Wat misschien nog wel opvallender was, was dat zelfs in het binnenland en op hoogte het in de zomernachten heel warm bleef. Dorpen die boven de 500 meter hoogte liggen en tientallen kilometers van de kust melden meer dan 50 tropische nachten in 2022. Een mooi voorbeeld is het heiligdom van Font Roja bij Alcoy. Dit ligt op meer dan duizend meter hoogte maar toch werden er 42 tropische nachten gemeten, iets wat nooit eerder voortkwam. Wat betreft de maximumtemperaturen overdag spant Orihuela de kroon: daar werd in 2022 96 maal een temperatuur van boven de 32 graden gemeten. Maar dat is minder extreem dan de hoge nachttemperaturen, die deels te maken hebben met de hoge temperatuur van het zeewater.

Vervolg van het Spaanse Dorp


VALENCIA - Na het succes van Polopos keert het programma ‘Het Spaanse Dorp’ terug bij RTL4. Het nieuwe dorp ligt in de schitterende omgeving van Valencia.Hier heeft de laatste bakker de deuren gesloten. Er is geen fysio, yoga of sportinstructeur meer. Geen winkels, hotels, geen loodgieters en aannemers. De school wordt bedreigd met sluiting door het gebrek aan kinderen. Om het tij te keren worden avontuurlijke Nederlanders met een goed plan om het dorp nieuw leven in te blazen hier met open armen ontvangen.In het nieuwe seizoen zullen vier families hun intrek nemen in het dorp. Ze moeten in een paar maanden tijd een bedrijf opzetten en ze zullen samen met de andere families één huis verbouwen. Het stel dat uiteindelijk het best geïntegreerd is in het dorp wint het huis en is verzekerd van een toekomst onder de Spaanse zon.Voor stellen en gezinnen die dromen van wonen en werken in Spanje is dit de uitgelezen kans. Dromen jullie van een avontuur in het prachtige Spanje en zijn jullie als stel, duo of gezin creatief, ondernemend en willen jullie helpen dit nieuwe Spaanse dorp op de kaart te zetten? Meld jullie dan aan via casting@bluecircle.nlBelangrijke informatie:• De opnames vinden plaats in mei tot augustus 2023.• De uitzenddatum wordt later pas bekend gemaakt.• Het is enkel toegestaan om je aan te melden indien je geen strafblad hebt en/of indien er geen strafrechtelijke procedure tegen jou loopt/dreigt te lopen.

Daten voor zestigplussers


LA NUCÍA – De gemeente La Nucía wil haar alleenstaande inwoners van boven de zestig een handje helpen bij het vinden van een leuke partner.Daarom organiseert ze samen met de lokale gepensioneerdenvereniging op Valentijnsdag, 14 februari, een namiddag en avond voor vrijgezelle inwoners. Het evenement, dat ‘La Casilla Dates’ is genoemd en waarbij verwezen wordt naar datingprogramma’s op de televisie en naar de naam van het lokale gebouw van de derde leeftijd. Dat is ook de locatie waar het evenement, dat onder meer uit een maaltijd en dans bestaat, plaatsvindt. De gemeente nodigt de alleenstaande inwoners van boven de zestig van La Nucia en omliggende gemeenten uit zich in te schrijven, al was het alleen maar om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde interesses. Inschrijven kan tot 7 februari en is niet moeilijk: wie een whatsapp met de vier letters AMOR naar nummer 604534640 stuurt, zal worden gecontacteerd en bevraagd over interesses en hobby’s. Tijdens het evenement, dat gratis is, zal de deelnemer worden gekoppeld aan anderen met dezelfde interesses.

Tragische vondst


TEULADA – In een woning in Teulada werden vorige week de levenloze lichamen gevonden van een ouder Duits echtpaar. Ze lagen in elkaars armen in hun eigen bed en het is niet duidelijk hoe ze om het leven zijn gekomen. De politie die bij de zaak werd geroepen kon geen tekenen van geweld vinden en zelfdoding wordt niet uitgesloten.

FC Barcelona wint


Spaanse supercupSPANJE – Fc Barcelona won afgelopen zondag de Spaanse supercup door in Riad (Saoudi Arabië) aarstrivaal Real Madrid met 3-1 te verslaan.In een toernooi dat vier deelnemers had – de eerste twee van de competitie van 2021/2022 en de bekerfinalisten van 2022 – en in zijn geheel in Saoudi Arabië werd afgewerkt, won Real Madrid eerst van Valencia en FC Barcelona van Betis. Beide wedstrijden werden beslist na het nemen van penalty’s. In de finale was er echter wel een duidelijke winnaar. Gabi, Lewandowski en Pedri zorgden voor de Catalaanse goals, Benzema deed in blessuretijd nog iets terug. De Spaanse supercup was de eerste ‘prijs’ voor FC Barcelona sinds Xavi Hernández coach is.