Spaanse acrobaat komt om na val van dertig meter


MADRID – Duizenden toeschouwers zagen voor hun ogen een acrobaat sterven nadat hij een val van dertig meter had gemaakt tijdens een rockfestival in Madrid.De in Spanje geboren en in Engeland wonende acrobaat Pedro Aunion Monroy (42) trad op in de pauze van het Mad Cool-festival in Madrid op zondagavond. Tijdens zijn act viel hij uit een glazen kooi die aan een kraan hing. De pogingen van hulpverleners om zijn leven te redden faalden. Na een half uur moesten zij het opgeven. Het optreden van de Amerikaanse band Green Day dat na de pauze stond gepland, ging gewoon door. De bandleden waren niet op de hoogte van het overlijden van Monroy. De organisatie van het driedaagse festival gaf later aan het optreden van de band om veiligheidsredenen niet af te willen gelasten. Volgens de Britse krant The Telegraph zou Monroy's vriend ook in het publiek zijn. Het zou de eerste keer zijn geweest dat hij naar een optreden van zijn partner kwam kijken. 'Het spijt me je te moeten vertellen dat hij vandaag stierf', schreef Monroy's zus Estefi Chaje op Facebook. 'Hij deed waar hij het meest van hield… We zijn kapot'. Op social media waren veel boze reacties te lezen over het feit dat de organisatie had besloten de optredens door te laten gaan. 'Ik heb zojuist een man zien vallen en sterven, alles geprojecteerd op een gigantisch scherm. En duizenden mensen bleven dansen. Hier heb ik geen woorden voor', tweette een festivalganger.

Spaans energiebedrijf


SPANJE - Het Spaans-Duitse duurzame energiebedrijf Siemens Gamesa gaat 94 windmolens leveren en onderhouden die bestemd zijn voor een power plant voor de kust van Nederland.De 94 turbines samen hebben een capaciteit van 752 MW, dat is genoeg om in de jaarlijkse energiebehoefte te voorzien van een miljoen huishoudens. Dit liet het bedrijf vorige week weten in een persverklaring. Siemens Gamesa ging niet in op de waarde van het contract, maar volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het om 'een van de grootste projecten in Europa'. De windmolens zullen worden neergezet op een powerplant die wordt gebouwd door het Deense Dong Energy. Deze zal een van de drie grootste offshore windenergie-bedrijven ter wereld worden op 22 kilometer voor de Zeeuwse kust. Nederland vormt samen met Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland de hub voor de Europese offshore windindustrie.

Start Alicante Dutch Golf Tour


ALICANTE - Nederlandstalige golfspelers in de regio Alicante zijn dinsdag 5 september a.s. van harte welkom bij de start van de Alicante Dutch Golf Tour. Deze dag spelen wij op Alenda Golf. Bij toerbeurt spelen wij maandelijks tegen een gereduceerd green fee tarief op deze golfbaan en Font del Llop. Plezier in de golfsport staat voor ons voorop. Ook meedoen? Kijk voor info op www.alicantedutchgolf.nl.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6