Hogueras-beeld valt in het water


ALICANTE – Eén van de leukste beelden om te bekijken tijdens de Hoguerasfeesten is altijd het beeld van de Hoguera Port d’Alacant, dat op een platform op het water in de haven wordt opgebouwd.Het beeld van dit jaar bleek echter niet erg stabiel want afgelopen vrijdag, een dag na het neerzetten, werd al besloten dat de bezoeken door het publiek aan het platform niet werden toegestaan omdat er een risico was dat het metershoge beeld zou omvallen. Op zondagavond bleek dat dat risico er inderdaad was. Een windvlaag had tot gevolg dat het het beeld omknakte en in het water viel. Honderden mensen zagen het gebeuren maar gelukkig raakte niemand gewond.In Jávea was het grootste beeld enkele dagen eerder ook al geveld door de wind. Hier stond het betreffende beeld op de Plaza de la Constitución, een open plein dat veel wind vangt. Er was echter nog tijd om de Hoguera te repareren en opnieuw op te bouwen, voor ze op 24 juni in brand werd gestoken.

Chequi, een must qua veiligheid bij u thuis


COSTA?BLANCA - Zondagavond hebben de hulpdiensten het leven kunnen redden van een alleenstaande man die thuis gevallen was, in zijn woonkamer te Busot (Alicante).De man met initialen P.V.E reageerde niet op de dagelijkse CHEQUI-CONTROLE, waarbij hij was aangesloten. Daardoor werd automatisch door de alarmcentrale van CHEQUI de nodige stappen ondernomen zoals het benaderen van de contactpersonen alsmede de hulpdiensten. Zij troffen de man aan op de vloer, bewegingsloos, maar bij bewustzijn. De man is opgenomen in het Hospitaal en heeft het alsnog gered door de tussenkomst van de CHEQUI- alarmcentrale! Indien deze persoon in bezit was geweest van een CHEQUI-valalarm, hadden de hulpdiensten zelfs nog enkele uren sneller ter plaatsen kunnen zijn. Wilt u meer informatie over Chequi bel 646 188 598.

Aardbeving in Murcia


MURCIA – Een deel van de provincie Murcia werd zaterdagavond opgeschrikt door een aardbeving van 3,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag in Puerto Lumbreras en op vijf kilometer diepte.De paniek was het grootst in de stad Lorca, waar het theater werd ontruimd en waar een enkel huis materiële schade opliep. In Lorca dacht men direct terug aan mei 2011, toen een aardbeving van 5,1 op de Schaal van richter negen mensenlevens eiste en vele panden deed instorten. Nu was er echter nauwelijks schade maar de schok alleen was genoeg om die angstige periode te herinneren. De schok werd ook gevoeld in Águilas, Mazarrón, Cartagena en Huércal-Overa (Almería).
1 - 2 - 3 - 4 - 5