Hoe is het nu met het “Kartonnen Huis” uit Aspe


ASPE - Aanstaande zaterdag 25 juni om 21.25 uur op NPO1 is het vervolgverhaal van David en Gine van Het kartonnen huis en Ronald en Sacha Kramer.Drie jaar geleden vertrokken David en Gine naar het Spaanse Aspe. De tegenslagen stapelden zich op en inmiddels slaat de wanhoop toe. Ze hopen van hun mede Ik Vertrekkers een nieuwe impuls te krijgen om door te gaan. Als er iemand weet hoe het is om door te gaan, is het Ronald Kramer. Hij vertrok 14 jaar geleden naar Oostenrijk met zijn vrouw Anneke en hun vier kinderen. Niet lang daarna overleed Anneke aan borstkanker en stond Ronald er alleen voor. Samen met zijn huidige vriendin Sacha runt Ronald nu het hotel.Ronald en Sacha waren bij ons in Aspe in oktober 2021 en wij zijn afgelopen januari in Oostenrijk geweest. Van +18 graden naar -18 graden. Het was een hele mooie match, met bijzondere momenten. Ronald en Sacha hebben ons geleerd om weer terug te gaan naar de basis. Door alle tegenslagen waren wij het spoor even bijster. Het zijn nog moeilijke tijden, er spelen nog een aantal zaken die al lopen sinds de aankoop van ons huis. Wij zijn bezig met nieuwe plannen, we gaan het roer omgooien, want de B&B loopt niet zoals wij gehoopt hadden. We slaan een nieuwe richting in, want voor ons geldt nog steeds dat opgeven geen optie is. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk onze plannen kenbaar maken. Achter de schermen wordt in ieder geval heel hard gewerkt.Met hartelijke groet, David & Gine www.hetkartonnenhuis.com

Stiertje Teruel beschadigd


SPANJE – Het bekendste plekje van de mooie stad Teruel is de Fuente del Torico, een fontein met in het centrum een zeven meter hoge stenen pilaar met daarop een bronzen beeldje van een stier.De fontein met de pilaar dateert oorspronkelijk al uit de veertiende eeuw maar de huidige versie is negentiende-eeuws. Iedereen die naar Teruel gaat, bezoekt het sfeervolle plein met in het midden de fontein en het stiertje (el torico) is zowel het middelpunt van alle feesten als het symbool van Teruel. Tot afgelopen zondag, toen de pilaar het begaf en het stiertje beschadigd raakte. Een hoorn en twee poten braken af. De reden van het ongeluk was de versiering die gedurende het nationaal congres Toro de Cuerda was aangebracht. Om de pilaar liep een metalen ring en daaraan waren 23 touwen vastgemaakt waar de activiteiten plaatsvonden. Toen gemeentepersoneel de ring en de touwen zondagochtend wilden weghalen omdat de Corpus Christi processie die dag over het plein moest, stortte de pilaar opeens in elkaar. De gemeente prijst zich gelukkig dat dit niet een dag eerder gebeurde, toen er vierduizend mensen op de been waren voor het stierenevenement. De fontein zal nu in hoog tempo worden hersteld. Volgende week vinden namelijk de jaarlijkse zomerfeesten met stierenrennen plaats in het centrum van de stad.

Sainz kan Verstappen net niet achterhalen


SPANJE – Waar alle Nederlandse ogen gericht waren op Max Verstappen, die alweer zijn zesde overwinning van het seizoen pakte, gingen de Spaanse blikken naar Carlos Sainz, die het Verstappen zeer moeilijk maakte in Canada en tweede werd.De Spanjaard zat Verstappen gedurende vele ronden op de hielen maar kon hem niet inhalen. Voor Sainz was de tweede plaats een evenaring van zijn beste prestatie tot nu toe. Hij behaalde dit jaar al vijf podiumplaatsen maar won nog geen GP. Met in totaal 102 punten staat de Spaanse coureur vijfde in de WK-stand.

Uitbreidingswerkzaamheden ziekenhuis Marina Baixa begonnen


LA VILA JOIOSA – In la Vila Joiosa is deze week dan eindelijk begonnen met de al jaren aangekondigde uitbreiding van het openbare ziekenhuis van de streek Marina Baixa.De Valenciaanse gezondheidszorg investeert 47 miljoen in de uitbreiding, die niet alleen zal leiden tot meer ziekenhuisbedden maar vooral ook een grotere capaciteit op het gebied van eerste hulp, IC, operatiezalen en externe consulten. De Marina Baixa heeft al decennia te maken met het feit dat de bevolking explosief is gestegen maar de capaciteit van het enige publieke ziekenhuis niet. De werkzaamheden gaan naar schatting tussen de 27 en 30 maanden in beslag nemen.