Benissa is een Bed & Breakfast rijker!


Benissa - Het Nederlandse echtpaar Dick Konijn en Dirkje Sol, zijn dit voorjaar gestart met een Bed & Breakfast in Benissa. De villa heet La Maravilla en heeft zes tweepersoons kamers ter beschikking voor gasten. De locatie is gerust magnifiek te noemen. De villa heeft namelijk uitzicht op de rots van Calpe en de zee.Het echtpaar heeft geen B&B ervaring maar zijn heel erg enthousiast. De eerste gasten zijn inmiddels geweest en er volgde maar liefst vier keer een beoordeling van een 10! “Daar keken we wel van op”, verteld Dirkje. “Je doet gewoon je uiterste best om het gasten naar de zin te maken toch? Schoon bed, schone gezellige kamer en een lekker ontbijt. Tel daarbij op de rust en de prachtige omgeving en het kan niet meer stuk”. Er zijn ook plannen om meer themagerichte weken te organiseren, bijvoorbeeld voor wandelaars, fietsers, golfers en een yogaweek. De locatie van de villa leent zich hier perfect voor.

Zing mee uit Johan de Heer


GUARDAMAR?DEL?SEGURA - Op donderdag 24 mei 2018 verzorgt de Interkerkelijke Gemeente Guardamar del Segura “De Hoeksteen” een meezingavond.Centraal zullen deze avond de liederen staan uit de aloude bundel van Johan de Heer, die door hem in het begin van de 20e eeuw werd uitgegeven. Tussen de liederen door zal de predikant Henk Fonteyn het nodige vertellen over deze man die de Heer heette en de Heer diende. Daarin zal veel over het leven, werk, gedachtegoed en muziek van Johan de Heer aan de orde komen. Ds. Fonteyn heeft het boekje “Werken zolang het dag is” gepubliceerd, over het dynamische leven van deze Maranatha-prediker. Johan of Johannes de Heer (1866-1961) had aanvankelijk een muziekzaak in Rotterdam en was gespecialiseerd in de verkoop van orgels. Later werd hij rondtrekkend evangelist en publicist. Met name in Gereformeerde gezinnen werd zijn muziekbundel veelvuldig gebruikt. De wat lichtere liederen vormden een welkome afwisse­ling naast de wat zwaardere psalmen en gezangen, die in de erediensten werden gebruikt. De avond wordt gehouden in de kerk­zaal van "De Hoeksteen", in het gebouw Residencial BellaMare, Calle Austria 11 te Guardamar del Segura - Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. De “De Hoeksteen”. biedt een geestelijk thuis aan alle Nederlandstaligen. Meer informatie www.iggds.nl of bel met de dienstdoende predikant ds. Henk Fonteyn - tel. (00 34) 865770841.

Orihuela ageert tegen particulieren die rode kever niet bestrijden


ORIHUELA – De gemeente Orihuela is van plan op korte termijn strenger op te gaan treden en meer boetes te gaan uitdelen aan eigenaars van tuinen of terreinen die deze niet goed onderhouden en er niet voor zorgen dat insectenplagen bestreden worden. Het gaat hier vooral om de rode en zwarte snuitkever. De gemeente heeft er momenteel haar handen vol aan om te proberen de gemeentelijke palmenparken te beschermen tegen de vernietigende rode kever. Deze bestrijding is echter weinig effectief als het insect rustig zijn gang kan gaan in tuinen van urbanisaties of chalets. Op dit moment staat in de gemeenteverordening al opgenomen dat de eigenaars verplicht zijn hun tuinen te onderhouden. De gemeente wil die verordening echter uitbreiden en eraan toevoegen dat de gemeente kan optreden op een privéterrein als daar een plaag niet wordt aangepakt. In Elche is al een dergelijke verordening van kracht. De rode kever vliegt zonder moeite twee tot drie kilometer dus het is funest voor bijvoorbeeld het gemeentelijke palmenpark San Antón als er in de vele tuinen in de omgeving niets aan de bestrijding van de kever wordt gedaan.
1 - 2 - 3 - 4 - 5