Lichte aardbeving in Torrevieja


TORREVIEJA – In het zuiden van de provincie Alicante werd vorige week dinsdag een heel lichte aardbeving gevoeld. Het ging om een beving van 2,2 op de Schaal van Richter en met epicentrum bij de lagunes van Torrevieja. Hoewel de beving rond één uur ’s nachts plaatsvond werd ze door vele tientallen mensen gevoeld, zowel in Torrevieja als in Almoradí en Guardamar. De beving kwam anderhalve dag nadat er op eerste Kerstdag in Montesinos een andere lichte aardbeving werd gevoeld. Lichte aardbevingen zijn vrij normaal in het zuiden van de provincie Alicante en het noorden van Murcia omdat deze streken zich boven een breuklijn bevinden.

De gezelligste start van 2017!


‘De Hollandsche middag’Guardamar del Segura - Op woensdagmiddag 11 januari organi­seert “Holland Events in Spain“ vanaf 12.30 uur de vijfde “Hollandsche Middag” van het inmiddels zevende winterseizoen.Een prachtige gelegenheid voor overwinteraars en bewoners van de Costa Blanca om vrienden en bekenden een geweldig 2017 te wensen. “De Hollandsche Middag” is al zeven jaar het ontmoe­tingspunt binnen de Nederlandstalige gemeenschap aan de Costa Blanca. Samen met “Fiesta Holanda” trekken deze middagen steeds honderden bezoekers. Vooral Nederlanders en Belgen hebben het tijdens deze middagen erg naar de zin. Maar ook Duitsers, Engelsen, Luxemburgers en Scandinaviërs bezoeken inmiddels de middagen. Het laagdrempelige van de evenementen en de gemoedelijke sfeer zijn de peilers van het succes. Geen entreegeld, geen parkeerkosten en geen lidmaatschap. Dus gewoon een feestelijke middag waar iedereen welkom is. Eventjes heerlijke genieten van een hapje en een drankje, leuke mensen ontmoeten en even een rondje over het gezellige Hollandse marktje. En natuurlijk lekker genieten van die altijd gezellige muziek of zelfs een dansje wagen. Op het marktje kunt u terecht voor diverse heerlijke snacks en lekkernijen. Friet, poffertjes en natuurlijk ook voor verse haring, paling en zelfs kibbeling. Ook het Hollandse marktkraampje zal er weer staan samen met Simone’s Kaaskraam. Diverse nonfood kramen maken het marktje compleet. En wilt U wat meer weten over Canaaldigitaal/TV-Vlaanderen of heeft u technische vragen? Ook dan kunt u op het marktje terecht. In het restaurant kunt u gebruikmaken van het speciale Marjal buffet voor slechts € 8.50 p.p. Nog nooit geweest? Eén keer moet de eerste keer zijn. Tip: Kom wel op tijd ! Het team van “Holland Events in Spain” ontvangt u graag op het gezellige terras van “Restaurante Marjal” (naast camping Marjal) Dit evenement is eenvoudig te bereiken via de N332, km 73,4 Guardamar del Segura. Meer info www.hollandeventsinspain.nl en de advertentie in uw favoriete weekblad “de Week.

Verkoop ten voordele van dierenasiel te La Nucia


LA?NUCIA - Op zaterdag 15 januari organiseert de Haak en Brei club van de camping Cap Blanch Alteaeen verkoop van mooie brei- en haakwol alsook borduurpakketten ten voordele van het dierenasiel te La Nucia. Dit gaat door in de Club Sociale op de camping Cap Blanch Altea vanaf 14.00 tot 17.00 uur. 1 bol wol voor 1 euro, 1 borduurpakket voor 2 euro. Allemaal van de beste merken. Frieda en haar clubje kijken uit naar uw komst!

Twee doden bij brand in woning


TORREVIEJA - In een urbanisatie in Torrevieja kwamen in de eerste nacht van het jaar twee mannen om het leven toen er brand uitbrak in de woning waar ze verbleven.Twee andere personen raakten licht gewond. Naar het schijnt, was het een leegstaande woning die niet was aange­sloten op het elektriciteitsnetwerk en die gebruikt werd door daklozen. Het viertal dat er verbleef, had de woning verlicht met kaarsen. Een van die kaarsen heeft hoogstwaarschijnlijk de brand veroorzaakt. Toen de brandweer rond drie uur de mel­ding kreeg, stond de bungalow in urba­nisatie La Torreta 2 al in lichterlaaie. Twee mannen, afkomstig uit Litouwen en Wit-Rusland en ongeveer vijftig jaar oud, werden gevonden met rookvergiftiging en ernstige brandwonden. Zij konden niet meer worden gered. Een andere man werd van een balkon gered door de brandweer ter­wijl de enige vrouw in het gezelschap op eigen kracht de woning kon verlaten.1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6