Drugsbende opgerold na witwassen 2,75 miljoen euro


MADRID - De Spaanse politie heeft een drugsbende opgerold die 2,75 miljoen euro heeft witgewassen.Twee bedrijven in de nautische sector zijn door de politieagenten gesloten en de administrateur zit in voorarrest in afwachting van zijn rechtszaak. De operatie die Dolmen is genoemd ging van start na de in beslagname van 5,5 ton hasj in Malaga en Cadiz. Hierbij werden 20 personen gearresteerd. De twee bedrijven leverden speedboten aan de drugsbende. De Guardia Civil onderzocht acht gebouwen in de steden San Fernando, Chiclana en Jerez de la Feontera en eentje in Estepona. Hierbij werd 120.000 euro in cash en twee speedboten in beslag genomen. Er zouden 69 personen betrokken zijn bij de witwasoperatie waarbij grote sommen zwart geld via bedrijfsrekeningen werden gebruikt om investeringen te doen in onroerend goed.

Nieuwe expositie rond het thema dans in het Casa de Cultura


l'Alfàs de Pi - In februari vindt de nieuwe expositie 'Espirítu de la danza' plaats. De dynamiek van dans is heerlijk, en de Nederlandse kunstenares Monique Neyzen gaat veel naar dansvoorstellingen en elke dansstijl heeft een eigen 'spirit'.Dat inspireerde haar om beeldjes en tekeningen vol beweging te maken, wat haar werk kenmerkt. Op vrijdag 22 februari opent om 20.00 uur in het Casa de Cultura (Plaza Rey San Carlos I) in Alfaz del Pi haar nieuwe solotentoonstelling getiteld 'Espirítu de la danza' / 'Spirit of dance'. Tot en met 12 maart kan men in de tentoonstellingsruimte bronzen beeldjes van dansers zien, van figuratief tot enigszins abstract en tekeningen van dansers in verschillende stijlen (van klassiek, tango, Indiase dans, hip hop tot mo­dern ballet). Open: maandag t/m vrijdag 9.00- 21.00 uur, zaterdag 11.00-14.00 en 17.00-21.00 uur. Rondleidingen zijn op verzoek mogelijk in het Nederlands, Engels, Frans, Duits of Spaans. Mail daarvoor naar monique@neyzen.nl

Zoutmeren Torrevieja vanaf Paasweek weer te bezichtigen


TORREVIEJA – De directie van het natuurpark Lagunas de Torrevieja y la Mata kijkt positief terug op het jaar 2018, het eerste jaar waarin de beschermde zoutmeren konden worden bezocht via georganiseerde excursies met een treintje.Die excursies stoppen na Driekoningen en in de afgelopen weken is een rapport opgesteld over de ervaringen in deze eerste vijf maanden, want de activiteit ging pas in juli van start. In die tijd namen dertigduizend mensen deel aan de excursie en de reacties waren overwegend positief. Bovendien kan de directie geen enkel schadelijk effect ontdekken voor het beschermde natuurgebied. Las Lagunas de Torrevieja y La Mata is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw beschermd gebied. Het ene meer wordt intensief gebruikt voor de productie van zout, het andere meer, waarin het overtollige water wordt gepompt, is vooral natuurgebied, met veel verschillende vogelsoorten. De Valenciaanse overheid heeft na het positieve rapport besloten dat de excursies ook in 2019 zullen worden voortgezet. In de komende drie maanden zullen wat verbeteringen en veranderingen worden doorgevoerd maar vanaf de Paasweek worden de excursies hervat en ze zullen dan waarschijnlijk een groot deel van het jaar doorgang vinden.

Nieuwjaarsparty!De Hollandsche Middag


Guardamar del Segura - Op woensdag 9 januari 2019 organiseert Holland Events in Spain de vierde Hollandsche Middag van het winterseizoen. Deze gezellige middagen zijn nu al 9 jaar een begrip aan de Costa Blanca en trekken iedere keer honderden bezoekers.Op de kleine maar oergezellige markt kunt u terecht voor allerlei typische Hollandse producten. De middag is de ontmoe­tingsplaats geworden voor Nederlandstaligen die aan de Costa Blanca wonen of overwinteren. En zo vlak na het nieuwe jaar is het een prachtige gelegenheid om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Wat is er nu gezelliger dan met vrienden en kennissen, onder het genot van een hapje en een drankje, te luisteren naar gezellige muziek. Er is werkelijk van alles te snacken. En wilt u toch uitgebreider eten dan kunt u gebruikmaken van de “Marjal Event Special” voor slechts € 5. Natuurlijk zijn er ook enkele non-food kramen met allerlei leuke hebbedingetjes. Een dansje wagen? Natuurlijk, want alles kan! Ruimte genoeg. Mocht onverhoopt het weer een keer wat minder zijn dan verplaatsen we het hele feest naar het restaurant. U bent welkom tussen 12.00 uur en 16.30 uur. Nog nooit geweest? De entree is gratis en u hoeft nergens lid van te worden. Dus een prachtige gelegenheid voor een eventuele eerste kennismaking met de enige echte Hollandsche Middag.

4 X 4 España organiseert 4x4 Offroad Tocht


COSTA?BLANCA - Op zondag 13 januari a.s. organiseert 4X4 España weer een 4x4 Off Road toertocht in de buurt van Calpe-Xaló, dit is een zeer mooie B rit met een paar leuke en pittige stukjes.De tocht is ongeveer 40 km lang en gaat over een paar verharde en vooral onverharde wegen. Deze tocht mag door een "echte Off Road rijder" en natuurliefhebber niet gemist worden. Ons Roadbook met GPS file leidt u naar mooie punten alwaar u ruimschoots de gelegenheid krijgt om mooie plaatjes te schieten. Dus vergeet vooral uw fototoestel niet mee te nemen.In deze tocht zitten een paar pittige stukken en als zodanig beoordelen wij hem als een B route, met name ook geschikt voor SUV ?s, met voldoende bodemvrijheid. Maar wees echter niet bang voor pittige stukjes in de route en voor een paar vervelende takjes langs de weg. Het laatste stuk, kan eventueel overgeslagen worden.Halverwege de rit wordt er in het veld een pauze gehouden. Hier kunt u uw zelf meegenomen koffie of drankje nuttigen en gezellig met elkaar kletsen over de rit. Aan het einde van de rit wacht er een echte Spaanse maaltijd met een drankje op u. In dit restaurant met het uitzicht op de bergen, hebben wij een superdiner inclusief 2 drankjes en koffie na, voor € 15,- (exclusief € 0,50 fooi p/p) voor u kunnen regelen.Het Roadboek is volgens het systeem bolletje/pijltje met waypoints en coördinaten en wordt alleen gebruikt ter ondersteuning van het GPX-bestand welke gebruikt kan worden met een app op uw smartphone of tablet. De inschrijving is vanaf 9.15 uur en we starten om 10.00 uur met elke 7 minuten groepjes van 3 auto’s. In elke groep dient minimaal 1x GPS en 1x 27 Mc radio aanwezig te zijn. Inschrijven voor deze mooie rit kan tot en met 10 januari aanstaande, uiterlijk tot 17.00 uur en alleen op onze website www.4x4espana.com onder de rubriek “inschrijven” . Voor meer informatie kunt u bellen met onze secretaris Wim Werkman 680 590 945.Het bestuur wil iedereen erop wijzen dat uw papieren van de auto in orde moeten zijn, Suma, verzekering enz. Ook als uw auto Nederlandse of Belgische nummerplaten heeft.


1 - 2 - 3 - 4 - 5