Wielerronde Comunidad Valenciana van start in Orihuela


COMUNIDAD VALENCIANA – De 68e editie van de wielerronde van Valencia gaat op 1 februari aanstaande van start in Orihuela. De eerste etappe van de ronde is een ploegentijdrit van 38 kilometer die in Orihuela Costa begint en in de stad Orihuela eindigt.De gemeente Orihuela is zeer tevreden dat ze er opnieuw in geslaagd is een etappe in deze ronde naar de stad te halen en dan vooral in 2017, het jaar waarin in Orihuela de 75ste sterfdag van dichter Miguel Hernández wordt geme­moreerd. Vorig jaar was Orihuela overigens ook al startplaats van een etappe in de Ronde van de Comunidad Valenciana. Die etappe, met finish in Catí, werd toen gewonnen door Wout Poels. Poels nam in 2016 ook de eindzege mee naar huis en hij zal volgende maand aan de start verschijnen om zijn titel te verdedigen. Tijdens de Ronde van 2017 zullen negen wielerploegen van de hoogste categorie aan de start komen, waaronder Sky, Astana en Movistar. De tweede etappe, op 2 februari, vertrekt uit de stad Alicante maar de finishplaats werd nog niet bekend gemaakt. Op 3 februari gaan de renners verder naar het noorden, op 4 februari is de koninginnenetappe die zes bergen telt en in Segorbe van start gaat en de finish is op 5 februari in de stad Valencia. De Ronde van de Comunidad Valenciana wordt rechtstreeks uitgezonden via Eurosport.

Nadal keert terug met winst


SPANJE - Rafael Nadal heeft zijn terugkeer op de tennisbanen gevierd met een paar mooie overwinningen.Op het demonstratietoernooi in Abu Dhabi bleek dat de Spanjaard goed hersteld is van de polsblessure, die hem in de tweede helft van 2016 veel parten speelde. Nadal won achtereenvolgens van Berdych, Raonic en Goffin en mocht zodoende op de laatste dag van het jaar de beker in ontvangst nemen. Het was de vierde keer dat hij het demonstratie­toernooi van Abu Dhabi won. Het is een goed begin van een nieuw seizoen waarin Nadal wil proberen terug te keren naar de top. Hij heeft daarvoor vriend en eilandgenoot Carlos Moyá aangetrokken als nieuwe trainer. Moyá voegt zich vanaf de Australian Open, later in januari, bij het begeleidingsteam van Nadal.

Veranderingen in vluchten naar Duitsland, Oostenrijk en Zwisterland


ALICANTE – Wie wel eens van Alicante naar steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland vliegt, moet er rekening mee houden dat een aantal van deze vluchten met ingang van het nieuwe jaar verdwijnen of uitgevoerd worden door andere maatschappijen. De firma Air Berlin, één van de eerste luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten tussen Alicante en Duitsland uitvoerde, stopt op 1 januari met vijf van haar zes vluch­ten vanaf Alicante. Er zal niet meer worden gevlogen op Berlijn, Stuttgart, München, Zürich en Wenen. Alleen de vlucht naar Düsseldorf blijft bestaan. Air Berlin maakt moeilijke tijden door en het cancelen van deze vluchten is daar een teken van. De luchtvaartmaatschappij bekijkt nog of ze vanaf 1 april een aantal van deze bestemmingen weer oppakt of dat de maatregel definitief is. Voor de reiziger lijkt het alleen een strop te zijn als deze naar Zürich of Wenen wil. RyanAir heeft de afgelopen maanden haar aantal vluchten naar Duitsland uitgebreid en vliegt nu op Bremen, Köln, Berlijn, Baden Baden, München, Nürnberg, Düsseldorf, Frankfurt en Hamburg. Norwegian vliegt ook op vijf Duitse bestemmingen: Düsseldorf, Hannover, München, Köln en Hamburg. De firma Eurowings(een dochter van Lufthansa) kondigde een dag na het bericht van Air Berlin aan dat het vanaf 1 april op Wenen, Berlijn en Düsseldorf gaat vliegen, naast de vlucht naar Frankfurt die nu al uitgevoerd wordt.

Dief gearresteerd na achtervolging


ALTEA - In Altea arresteerde de Guardia Civil vorige week een 33-jarige inwoner van die plaats, die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor een hele reeks diefstallen uit woningen in urbanisaties in de Sierra de Altea en Galera de las Palmeras.Nadat de politie in de laatste twee maanden opvallend veel meldingen had binnengekregen van diefstal in deze omgeving, werd het aantal patrouilles verhoogd. Uiteindelijk zag de politie de auto van een man die ze al als verdacht hadden opgeschreven en toen ze de auto wilden aanhouden, sloeg de man op de vlucht. Een achtervolging door de straten van Altea volgde maar uiteindelijk werd de dief aangehouden. In zijn woning werden talloze gestolen voorwerpen aangetroffen. De man wordt vervolgd voor diefstal en ongeoorloofd wapenbezit.

Gezellige markt in Jalón


XALO - De Mercat de la Terra in Xaló van zaterdag 7 januari valt aan het eind van de kerstvakantie en staat dan ook in het teken van de kinderen. Met populaire spelletjes en een voorstelling (in het Valenciaans). Voorstelling 1:?Jocs populars op het plein om 11.00 uur en om 12.30 uur Contacontes:?El Mag Oscar Lasarte. Verder natuurlijk de gebruikelijke kramen met gezonde en lekkere producten rechtstreeks van de producenten, uit de regio. En: veel gezelligheid!

Busot sloopt voormalig Guardia Civilgebouw


BUSOT – Eén van de straten in het oude centrum van Busot was vorige week gedurende enkele dagen afge­sloten voor verkeer omdat er sloop­werkzaamheden plaatsvonden.Het voormalige gebouw van de Guardia Civil in de Calle Raval werd gesloopt. Dit gebouw werd al enige tijd niet meer gebruikt en verkeerde in slechte staat. Totdat de gemeente duidelijk heeft wat het met het opengevallen terrein zal doen, wordt er een parkeerplaats van gemaakt met ruimte voor afvalcontainers en openbare toiletten.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6