Blikseminslag veroorzaakt brand


BENIDORM – De provincie Alicante werd, in de nacht van zondag op maandag, opgeschrikt door zwaar onweer.Talloze bliksemflitsen en luide donderslagen hielden menigeen uit de slaap. Eén van de bliksemflitsen sloeg in op het dak van een hoog appartementengebouw in Benidorm. De brandweer werd kort na middernacht gebeld over een brand op het dak van het 26 verdiepingen tellende gebouw Balcón de Poniente aan de Avenida de Uruguay. Waarschijnlijk heeft een deel van de metalen structuur op het dakterras de bliksem aangetrokken. De vlammen bereikten de meterkasten van het gas in het gebouw en de brandweer was enige tijd bezig om de vlammen onder controle te krijgen. Het gebouw leed uiteindelijk weinig schade.

Nadal wint in Barcelona


SPANJE – Het ging bepaald niet gemakkelijk maar Rafael Nadal won afgelopen zondag het ATP-toernooi van Barcelona.De Spaanse tennisser moest al in een vroege fase van het toernooi in twee wedstrijden een set afstaan maar kwam uiteindelijk wel in de finale terecht. Daarin moest hij het opnemen tegen één van de beste tennissers van het moment, Stefanos Tsitsipas. In het begin ging dat goed en Nadal had twee matchpoints in de tweede set. Maar de Griek werkte deze wedstrijdpunten weg en won de set in een tiebreak. In de derde set ging het gelijk op en het spel was van hoog niveau. Tsitsipas kreeg zelfs een matchpoint maar uiteindelijk won Nadal met 6-4, 6-7 en 7-5. Het is de twaalfde keer dat Nadal het toernooi van Barcelona wint. Hij herovert door deze winst ook de tweede plaats op de wereldranglijst.Voorlopig geen ligstoelen op stranden BenidormBENIDORM – De gemeente Benidorm heeft bekend gemaakt dat de ligstoelen en parasols niet voor juni zullen terugkeren op de stranden. Eerder was bekend gemaakt dat deze dienstverlening in mei zou worden hervat maar omdat er nog steeds weinig toeristen zijn, is dat uitgesteld. De stranden werden in maart wel al opgedeeld in percelen en dat systeem werkt volgens de gemeente goed, omdat het mensen gemakkelijker maakt om afstand te houden van andere strandgasten. Zodra het aantal strandgasten forst toeneemt zal voor de percelen weer een reserveringssysteem gelden, net als afgelopen zomer.

Ernstige schade aan druivenplanten door hagel


ALICANTE – De hele provincie Alicante had de afgelopen week te maken met erg wisselvallig weer. Het regende elke dag wel ergens en daar zaten forse buien bij die soms gepaard gingen met hagel. In de streek Vinalopó viel vorige week in twintig minuten een bui met zulke grote hagelstenen dat er voor miljoenen schade werd aangericht aan de druivenranken, die nu net beginnen uit te lopen. In Elche viel afgelopen maandagmiddag een enorme stortbui, die zorgde voor ondergelopen straten en die ook gepaard ging met hagel. In de nacht van zondag op maandag was het vooral het zware onweer dat de provincie opschrikte. Tientallen bliksemflitsen raakten de grond en de donder hield menigeen uit de slaap.

Spanje ziet cijfers Covid-19 steeds verder dalen


MADRID - Het vaccineren werpt volgens wetenschappers zijn vruchten af in Spanje. Het sterftecijfer als gevolg van Covid-besmettingen is sinds de zomer van 2020 niet zo laag geweest in Spanje.De daling van het aantal sterfgevallen is al enige tijd goed te zien, maar voornamelijk de sterfgevallen binnen de meest kwetsbaren doelgroepen van de Spaanse bevolking zijn opmerkelijk; de groepen waarvan een groot percentage reeds gevaccineerd is. Zoals Fernando Simón van het coronacrisiscentrum eerder al concludeerde, lijkt de vierde coronagolf inderdaad een kleintje te zijn. Eind vorige week werden er gemiddeld 39 sterfgevallen per dag gemeld in Spanje.