Kersenbloesem


ALICANTE – De dalen in het binnenland van de provincie Alicante waar veel kersenbomen staan, verheugen zich deze dagen op veel bezoekers die de kersenbloesem komen bewonderen.Dat is vooral het geval in de Vall de Gallinera in het noorden van de provincie Alicante, het dal waar de meeste kersenbomen staan. Maar ook de Vall d’Alcalá en de regio rondom Alcoy en Muro d’Alcoy hebben veel kersenbomen die deze weken hun witte bloesem tonen.

Nadal in Valencia voor Davis cup


VALENCIA – Aanstaande vrijdag begint in de Plaza de Toros van Valencia de Davis Cup ontmoeting tussen Spanje en Duitsland.Voor het eerst in anderhalf jaar is ook Rafael Nadal weer van de partij. Coach Sergi Bruguera heeft hem naast Pablo Carreño, David Ferrer, Feliciano López en Roberto Bautista opgeroepen voor deze tweede rondepartij. Nadal kreeg in januari, tijdens de kwartfinales van de Australian Open, last van een blessure en kwam sindsdien niet meer in actie. Het is dan ook niet bekend of Bruguera hem alle dagen zal inzetten of alleen als het nodig is. De meeste kaarten voor het duel, dat van 6 tot 8 april duurt, zijn al uitverkocht maar sinds dinsdag 3 april zijn er ook losse kaartjes te koop, voor één dag. De kosten daarvan zijn van 45 en 80 voor vrij­dag en zondag en 35 en 75 voor zaterdag. Zie verder www.elcorteingles.es/entradas/copa-davis.

Twee opvarenden van brandend schip gered


DENIA – De twee opvarenden van een zeilboot die vorige week woensdagochtend uit de haven van Denia vertrok voor een tocht naar Castellón, kregen de schrik van hun leven toen de boot in brand vloog toen ze zich al tien mijl uit de kust van Denia bevonden.De brand veroorzaakte een enorme rookwolk en de twee opvarenden beleefden enige angstige momenten maar de helikopter van de reddingsdiensten was op tijd ter plaatse om het tweetal op te pikken en naar de kust te brengen. De boot brandde echter helemaal uit en de passagiers verloren al hun papieren en andere bezittingen. De hulpdiensten stonden de slachtoffers echter bij, zodat hun verzekering kon worden gebeld en vervoer naar hun woonplaats in Catalonië kon worden geregeld.

Explosie in keuken bekende kok


DENIA – Bij een explosie afgelopen donderdag in de keuken van het bekende restaurant ‘Baret de Miquel’ in Denia raakt één persoon licht gewond.Het gaat om het restaurant van de bekende kok Miguel Ruiz aan de Calle Historiador Palau 1 in het centrum van Denia. De explosie vond donderdagochtend om 09.30 uur plaats en werd veroorzaakt door een opeenhoping van gas uit één van de apparaten in de keuken. De vensters werden uit hun kozijnen geblazen en de keuken werd geheel vernield. Een kok die op dat moment aanwezig was, moest naar het ziekenhuis worden vervoerd met snijwonden in armen en benen, ten gevolge van rondvliegende glasscherven. De politie sloot de straat waaraan het restaurant ligt enige tijd af en het restaurant is voorlopig gesloten voor publiek.

Nieuwe rotondes geopend voor verkeer


CALP – De gemeente Calp is erin ge­slaagd net voor de grote paasdrukte begint de nieuwe rotondes, die vanaf de N-332 aan de noordkant van Calp toegang moeten geven tot de stad, voor het verkeer te openen.Burgemeester César Sánchez controleerde de werkzaamheden afgelopen donderdag en zag dat ze voldoende waren afgerond om halverwege deze week in gebruik te kunnen worden genomen door het verkeer. In de komende twee weken zal er nog wel aan verder worden gewerkt maar dat zijn details die het verkeer niet belemmeren. De constructie van de rotondes heeft 1,5 miljoen euro gekost, geld dat afkomstig is uit de provinciale kas. Het is de bedoeling dat de nieuwe rotondes het eenvoudiger en vooral veiliger maken voor gemotoriseerd verkeer om het centrum van Calp te bereiken en ook om de CV-746 naar Moraira te bereiken. Tenslotte is ook de toegang tot het treinstation en de huizen die daaromheen liggen, veiliger geworden.

Veertig miljoen kilo olijven


ALICANTE – De winter van 2017/2018 heeft gezorgd voor een uitstekende olij­venoogst.In totaal werden er tussen oktober 2017 en maart 2018 veertig miljoen kilo olijven geoogst, bijna vijftig procent meer dan in het voorgaande jaar. Door de grote vraag waren de prijzen voor olijven en olijfolie ook acceptabel zodat deze sector in de provincie Alicante ongeveer 29 miljoen euro aan inkomsten opleverde. Voor de akkerbouwers was dat een aangename meevaller want de voorgaande paar jaar was door de droogte de oogst veel kleiner. Enkele forse regenbuien in januari 2017 leverden de olijfbomen het broodnodige water op om zich te herstellen van jaren van droogte en weer vruchten te vormen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7