Wifi aan strand Finestrat


FINESTRAT – De gemeente Finestrat presenteerde afgelopen dinsdag een nieuwe service.Aan het strand van La Cala kunnen toeristen en bewoners sinds deze week gratis gebruik maken van een snelle internetverbinding. Of men nu op het strand ligt, op een bankje aan de boulevard zit of een biertje drinkt op een terrasje, er is toegang tot gratis internet. Het netwerk heeft de naam ‘Wifinestrat’ gekregen’ en maakt deel uit van een totaalpakket waarmee Finestrat een zogenaamde Intelligente toeristische bestemming (Destino Turístico Inteligente, DTI) wil worden. De kosten worden betaald door de gemeente. Deze behaalt voordeel uit de internetverbinding want door het gebruik van internet van toeristen kan men conclusies trekken over gedrag, voorkeuren en meningen.

Weer geen nieuwe premier gekozen in Catalonië


BARCELONA - De 51-jarige Catalaanse politicus Turull werd vorige week in een met spoed bijeengeroepen parlementszitting weggestemd door het Catalaanse parlement. Hij was de derde die als premier werd voorgedragen door de separatistische partijen die gezamenlijk een meerderheid hebben.Op het laatste moment besloot de separatistische partij CUP zich van stemming te onthouden, waardoor er net geen meerderheid kwam voor Turull. Tegen Turull loopt nog een rechtszaak en hij werd dan ook op vrijdag samen met 24 andere Catalaanse politici beschuldigd van rebellie, opruiing en misbruik van publieke middelen. CUP stemde niet uit protest tegen het feit dat de andere separatistische partijen ERC en JuntsperCat afsturen op een grotere autonomie van Catalonië binnen de Spaanse staat. Hier is CUP het niet mee eens, de partij wil volledige onafhankelijkheid van Spanje. Zonder medewerking van CUP is er een patstelling ontstaan in het Catalaanse parlement. Met onthouding van stemmen zegde de partij feitelijk de samenwerking op. De constitutionele partijen hebben in Catalonië net geen meerderheid dus waarschijnlijk duurt deze patstelling tot er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Tot dan zal artikel 155 van de grondwet van kracht zijn en voert de Spaanse regering het beleid in Catalonië.

Al 25 honden vergiftigd in regio Benissa


BENISSA – In Benissa en wijde omgeving is grote onrust ontstaan omdat er in de laatste weken steeds meer vergiftigingsgevallen van honden voorkomen. In totaal zijn al 25 honden vergiftigd en het grootste deel daarvan heeft de vergiftiging niet overleefd.De autoriteiten zien met onmacht hoe er steeds nieuwe gevallen bij komen, hoewel overal gewaarschuwd wordt aan baasjes om hun honden aan de lijn te houden en muilkorf om te doen om te voorkomen dat ze iets eten dat op straat ligt. De politie tast in het duister over de daders. De honden die het slachtoffer zijn geworden, krijgen vrijwel meteen na de vergiftiging schuim om de bek en halen vaak de dierenarts niet eens. De dierenartsen in Benissa wisten slechts enkele dieren te redden. Bij redactiesluiting was het laatste slachtoffer de hond Jordan, eigendom van de Nederlandse natuurfotograaf Dos Winkel. Winkel had Jordan vorig jaar uit het asiel van Benissa geadopteerd. Hij liet de hond samen met zijn andere hond uit toen het jonge dier plotseling op de grond viel en begon te schokken. Hoewel Winkel zijn hond meteen oppakte en naar de auto droeg, stierf het dier voordat de auto bereikt was. Winkel en zijn vrouw, die al jaren tweemaal per jaar in Benissa verbleven, zijn inmiddels met hun andere hond naar Nederland vertrokken. Ze zeggen nooit meer terug te komen omdat Benissa voor hen een hel is geworden. Daarmee zijn veel andere inwoners het eens. Afgelopen dinsdag ging een groep inwoners naar de bijeenkomst van de gemeenteraad om meer acties van de politie te eisen tegen de vergiftigingen. Tot de daders zijn gepakt adviseren gemeente en politie mensen zeer voorzichtig te zijn met het uitlaten van honden in de hele gemeente Benissa maar ook in de aan Benissa grenzende delen van Calp en Teulada.. Blijf op de hoogte via benissadigital.es

Vier auto’s uitgebrand in Gata de Gorgos


GATA DE GORGOS – In de nacht van zondag op maandag brandden er op een parkeerterrein in Gata de Gorgos vier auto’s volledig uit. Vier andere auto’s raakten beschadigd.De auto’s stonden op een onverhard terrein aan de Calle de les Parres. De brandweer kwam ter plaatse aan om drie uur ’s nachts, toen één auto brandde. De vlammen sprongen echter met grote snelheid over op andere voertuigen en uiteindelijk kon de brandweer niet voorkomen dat acht voertuigen beschadigd raakten. De oorzaak wordt nog onderzocht.

Nederlands-Vlaamse club van Moraira verhuist binnenkort naar Benitachell


MORAIRA - Na een paar weken flink doorwerken is het dan bijna zover. Vanaf donderdag 5 april zal de Nederlands-Vlaamse Ontspanningsclub De Lage Landen gevestigd zijn op de C/Bérdica 1, 03726 Benitachell, net op de grens met Moraira. De club is erg blij met dit prachtige statige pand, genaamd El Corregidor.Er is van alles aan gedaan om er een gezellig en stijlvol clubhuis van te maken. Rondom bevindt zich een groot terras met een fantastisch panoramisch uitzicht. Zowel binnen als buiten wordt het buitengewoon genieten voor de clubleden!De NVOC is een van de grootste Nederlandstalige clubs aan de Costa Blanca en heeft bijna 500 leden. Er worden zeer veel activiteiten georganiseerd, zowel op sportief als op recreatief gebied. Toneel, zangkoor, schilderen, (berg)wandelen, bibliotheek met ruim 2500 recente boeken, golf, tennis, reizen, bridge, klaverjassen, biljarten, klassieke muziek- en filmavonden, swingende optredens, bbq's en nog veel meer. Alle informatie op www.nvoc-delagelanden.com. Iedere donderdag van 17.00-20.00 uur is er clubmiddag! Heeft u interesse om lid te worden? De aanwezige gastdames zullen u graag informeren over wat de NVOC allemaal te bieden heeft.Het clubgebouw is als volgt te bereiken: Vanaf Moraira en Teulada rijdt u via de Ctra. Moraira-Benitachell richting de Mercadona. Nog voordat u bij de Mercadona bent, ziet u aan uw rechterhand Clinica Asistel en direct daarna slaat u rechts­af de Urbanisatie Villotel in. Na de tweede verkeersdrempel direct linksaf slaan. U ziet aan het einde van de weg het clubgebouw liggen. Vanaf Javea en Benitachell rijdt u richting de Mercadona via de Ctra. Moraira-Benitachell. Bij de rotonde voor de Mercadona rijdt u rechtdoor en u ziet al spoedig de ingang van de Urbanisatie Villotel aan uw linkerhand. Daar slaat u linksaf de Urbanisatie in. Na de tweede verkeersdrempel direct linksaf slaan. Aan het einde van de weg ziet u het clubgebouw liggen.

Nieuwe bestemmingen in Spanje van Brussels Airlines


MADRID - Brussels Airlines voert de grootste netwerkuitbreiding uit in de geschiedenis van de airline, zo kondigde het luchtvaartbedrijf vorige week aan in een persbericht.In het zomerseizoen tussen 25 maart en 27 oktober wordt de vluchtfrequentie naar verschillende bestaande bestemmingen verhoogd en er komen 26 nieuwe bestemmingen bij. Dit zijn vooral vakantiebestemmingen. Het gaat om nieuwe bestemmingen in Bulgarije, Kaapverdië, Kroatië, Cyprus, Egypte, Macedonië, Griekenland, Montenegro, Marokko, Portugal en Spanje. In Spanje vliegt Brussels Airlines voor het eerst op Girona (1x per week), Lanzarote (3x), Fuerteventura (1x), Almería (1x), Menorca (1x) en Reus (1x). Ook wordt de vluchtfrequentie op bestaande bestemmingen verhoogd. In dit geval gaat het in Spanje om Málaga, waar Brussels Airlines deze zomer 15x per week op zal vliegen. In totaal voert de Belgische luchtvaartmaatschappij dit zomerseizoen wekelijks bijna 1.700 vluchten uit naar korte- en middellange afstandsbestemmingen (+9.67% stoelen t.o.v. 2017) en meer dan 200 lange afstandsvluchten (+1.53% stoelen t.o.v. 2017).

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7