Negen kandidaten voor verkiezing ‘dorp van het jaar’


ALICANTE – In een zevental Spaanse provincies wordt dit jaar door de organisatie Prensa Ibérica de verkiezing ‘Pueblo del año’ gehouden.Zo ook in de provincie Alicante. De jury heeft in drie verschillende categorieën drie dorpen uitgekozen als kandidaat voor de titel ‘dorp van het jaar’. In de categorie ‘Cultureel dorp van het jaar’ zijn dat Almoradí, Castalla en Busot. In de categorie ‘toeristisch dorp van het jaar’ zijn dat Pilar de la Horadada, Planes en Guardamar del Segura, en in de categorie ‘duurzaam dorp van het jaar ‘Benissa, Finestrat en Santa Pola’. Op de website www.mejorpueblo.es/alicante kunt van elk dorp de kandidatuur lezen en tot 28 maart uw stem uitbrengen.

Toeristenbus Alicante rijdt weer


ALICANTE – De gemeente Alicante laat sinds afgelopen weekend de zogenaamde ‘Turibus’ weer rijden in de stad.De bus, die op de tweede verdieping een open dak heeft, wordt ingezet tijdens periodes dat er veel toeristen zijn en de Paasweek is de eerste week van het jaar dat dat gebeurt. De verantwoordelijke busonderneming presenteerde onlangs een splinternieuwe bus, die goed toegankelijk is voor mensen met een fysieke beperking en waarin de toeristische informatie in zes talen wordt verstrekt. De bus vertrekt dagelijks om 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 16.00, 17.00 en 18.00 uur vanaf de Puerta del Mar voor een rit van en uur waarin langs elf belangrijke gebouwen wordt gereden. Het is mogelijk onderweg uit te stappen en later weer op te stappen.

Themaochtend over levenseinde in Het Anker


BENIDORM - Gezond oud worden, dat willen we allemaal graag. Maar de realiteit is dat er een moment komt dat ons bestaan hier op aarde tot een einde komt. Hoe leven we daar naar toe en welke vragen kunnen er dan op ons af komen?Over dit onderwerp is er op vrijdagochtend 5 april a.s. een themabijeenkomst belegd in kerkgebouw Het Anker in Benidorm. Het zal gaan over aspecten rond maakbaar leven en sterven en de medische en ethische begrippen die hierbij aan de orde zijn. Alie Hoek gaat met name in op de medische aspecten. Zij is praktiserend arts en houdt regelmatig lezingen over dit thema in Nederland.In het tweede gedeelte van de bijeenkomst worden enkele gespreksvragen besproken onder leiding van echtgenoot Jan Hoek, die als predikant en hoogleraar een theologische achtergrond heeft. Hij gaat regelmatig voor in de zondagse diensten van de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente Benidorm in het Anker. Ieder die meer wil horen en weten over het thema van de bijeenkomst is welkom in het Anker op vrijdag 5 april a.s. om 10.30 uur. De kerk is te vinden aan de Avenida Dr. Severo Ochoa 10, Benidorm. De koffie staat klaar.

Fotofestival Alicante later en in meer steden


ALICANTE – Het jaarlijkse fotofestival PhotoAlicante ondergaat dit jaar een aantal belangrijke veranderingen.Doorgaans bestaat dit festival uit een groot aantal exposities op verschillende locaties in de stad Alicante en wordt het in de maand maart gehouden. Dit jaar vindt het festival plaats van 3 tot 26 mei en zijn er exposities in Alicante, Elche, El Campello, San Vicente del Raspeig en La Vila Joiosa. Eén van de grootste collectieve exposities van het festival vindt plaats in het splinternieuwe culturele gebouw La Valona, dat deel uitmaakt van de Universiteit Miguel Hernández in Elche. In La Vila Joisoa wordt het cultureel centrum Espai Bigueta gebruikt. Het thema van dit jaar is ‘Caminos imaginarios’ (denkbeeldige paden).

Dochter van overleden Britse vrouw gearresteerd


ROJALES – In Rojales werden vorige week een 38-jarige Britse vrouw en een 73-jarige Britse man gearresteerd, vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 76-jarige moeder van de vrouw.De moeder maakte een lelijke val toen het drietal samen was in een woning in Rojales. De dochter achtte het echter niet nodig om de hulpdiensten te bellen, waarschijnlijk omdat alleen veel alcohol hadden genuttigd. Of de twee verdachten de woning daarna gedurende enige tijd verlieten, is niet bekend gemaakt maar een feit is dat de dochter pas drie dagen later ontdekte dat haar moeder was overleden en dat ze toen wel 112 belde. De autoriteiten hebben het tweetal ten laste gelegd dat ze door het niet verlenen van hulp de dood van de oudere vrouw hebben veroorzaakt.

Nieuw bestuur bij de Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe


CALPE - Maandag 4 maart was het zo ver. Na benoeming van nieuwe bestuursleden, namen De voorzitter Hans Vervoorn, de coördinator voor bar en keuken Marie-Rose Kerstens en de secretaris Nicolaas van Tulder (zie foto) namen afscheid als bestuurslid.Met een staande ovatie uitten de leden van de NVVC in een overvolle zaal hun enorme dank voor het werk dat zij voor de club hebben gedaan! Van een kleine club hebben zij de NVVC gemaakt tot de grootste Nederlandstalige vereniging van de Costa Blanca. Een vereniging in een prachtig nieuw gebouw met zwembad en uitzicht op de icoon van Calpe, de Peñón de Ifach.“Het nieuwe bestuur zal deze lijn met kracht voortzetten !” zo verklaarde Martin Feijen, de nieuwe voorzitter. “Het gebouw en het schitterende terras met zwembad biedt zoveel mogelijkheden, dat nog meer leden hiervan kunnen genieten. Ook in de zomer!“Leon Van den Borre zet zich in voor alles wat de bar en keuken betreft. Mieke van der Burg zal als nieuwe secretaris en jurist de vereniging verder in goede banen leiden. Onder leiding van dit nieuwe bestuur blijft de NVVC te Calpe een groeiende en bloeiende club! Wilt u meer weten? Kom dan op woensdag of vrijdag om 18.00 uur naar de Calle Tramuntana 4, Calpe!