Google in de war door straatnamenverandering Alicante


ALICANTE - Niet alleen bevolking en bezoekers raken in de stad Alicante in de war door de verandering van de straatnamen die onlangs werd ingevoerd en toen weer teruggedraaid.Zoals misschien bekend besloot de gemeentelijke regering in het najaar werk te maken van de al enige jaren geldende wet die voorschrijft dat namen van straten en pleinen die verwijzen naar personen of gebeurtenissen uit de burgeroorlog of de dictatuur veranderd moeten worden. De gemeente begon enthousiast met het wijzigen van straatnaambordjes maar had niet op de oppositie en de bewoners gerekend. De eerste groep diende bij de rechter bezwaar in over de gehaaste manier waarop het was gegaan en de tweede groep eiste inspraak over de naamsverandering. De rechter oordeelde dat de maatregel voorlopig moest worden teruggedraaid. In sommige straten werd dat gedaan, in andere niet en in sommige was de verandering nog niet doorgevoerd. Onduidelijkheid alom, vooral voor taxichauffeurs, chauffeurs van ambulances en toeristen maar ook voor een dienst als Google Maps, die volledig in de war is en bij sommige straten beide namen neerzet, bij andere de oude naam en bij weer andere de nieuwe naam. Het vinden van een adres wordt er dus in sommige buurten niet gemakkelijker op.

FC Barcelona eert Cruijff met stadion en standbeeld


SPANJE - FC Barcelona maakte afgelopen vrijdag, ter gelegenheid van de eerste sterfdag van Johan Cruijff, bekend dat de Amsterdamse voetballer en trainer geëerd zal worden met een standbeeld.Ook zal het toekomstige tweede stadion, dat gebruikt wordt door het tweede team en de jeugdteams, de naam van Cruijff krijgen. FC Barcelona hoopt dat stadion in het seizoen 2017-2018 in gebruik te nemen. De plannen werden bekend gemaakt op een speciaal voor dat doel belegde bijeenkomst, waar ook Jordi Cruijff aanwezig was. Deze liet weten 'zeer trots en dankbaar' te zijn vanwege de eer en waardering die zijn vader ten deel valt. FC Barcelona en de familie Cruijff hebben ook nog een verzoek ingediend bij de gemeente om een straat vlakbij het stadion naar de in 2016 overleden Nederlander te noemen.

Valverde heerst in Catalonië


SPANJE – Alejandro Valverde toonde afgelopen week een enorme ambitie en heerszucht in de Ronde van Catalonië.De wielrenner uit Murcia leek al vanaf de tweede etappe de macht te grijpen maar een tijdstraf van zijn ploeg voor duwen tijdens de ploegentijdrit wierp hem een minuut terug. Maar Valverde zat niet bij de pakken neer en won vervolgens de derde, de vijfde én de zevende etappe en in het eindklassement had hij meer dan een minuut voorsprong op de nummer 2, Alberto Contador, en de nummer 3, Marc Soler. Een heel Spaans podium dus. Voor Valverde was het de tweede keer in zijn loopbaan dat hij de Ronde van Catalonië won.

Duizendste wedstrijd voor Nadal


SPANJE – Rafael Nadal speelde afgelopen zondag zijn duizendste wedstrijd in een ATP-toernooi.Hij deed dat in Miami, waar hij in de derde ronde in drie sets van de Duitser Kohlschreiber won. Nadal is de elfde tennisser in de geschiedenis die duizend wedstrijden of meer in ATP-toernooien heeft gespeeld. Van al deze spelers (onder meer McEnroe, Lendl, Connors, Agassi, Federer en Ferrer) heeft Nadal echter de meeste partijen gewonnen, namelijk 822 van de duizend.

Viñales presenteert zich als kandidaat


SPANJE – Tijdens de eerste motorwedstrijd van het seizoen bleek afgelopen zondag in Qatar dat er in de strijd om het wereldkampioenschap een nieuwe Spaanse kandidaat is opgestaan.In de afgelopen jaren ging de strijd om de eer tussen de Spanjaarden Pedrosa, Lorenzo en Márquez en de Italiaan Rossi. Nu is daar echter Maverick Viñales bij gekomen, een 22-jarige Catalaan die in 2013 wereldkampioen werd in de Moto3-klasse en sindsdien als groot talent geldt. Viñales was vorig jaar al vierde in de eindstand van de MotoGP en hij tekende aan het eind van dat seizoen voor Yamaha. Met zijn allereerste winst in een MotoGP-wedstrijd zette de jonge coureur zondag meteen de toon voor een veelbelovend seizoen.


1 - 2 - 3 - 4 - 5