Goya in Alicante


ALICANTE - Sinds afgelopen donderdag en tot elf juni is in het museum Mubag in Alicante (calle Gravina) een expositie van 138 gravures van Francisco Goya te zien. Het gaat om series gravures die Goya tussen 1810 en 1824 maakte over onder meer de gruwelen van de oorlog en stierenvechten. Volgens de directeur van het Mubag zijn de werken zo actueel dat ze ook gisteren gemaakt zouden kunnen zijn. De expositie was eerder te zien in onder meer Parijs en Istanbul.

Luchtvaartmaatschappij Niki neemt vluchten Air Berlin over


ALICANTE - De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki neemt sinds zondag 26 maart alle vluchten over die Air Berlin tot voor kort uitvoerde vanaf Alicante, Mallorca, Malaga en de Canarische Eilanden. Niki en Air Berlin werkten al enige jaren samen maar het is de heikele financiële situatie van Air Berlin die ertoe geleid heeft dat de Duitse maatschappij vijfhonderd vluchten per week overdraagt aan haar Oostenrijkse partner.

Orihuela roept buitenlandse bevolking op inschrijving te vernieuwen


ORIHUELA - De gemeente Orihuela vraagt haar buitenlandse bevolking zich zoveel mogelijk in te schrijven in het bevolkingsregister of deze inschrijving te vernieuwen als het al enige jaren geleden is dat men zich heeft ingeschreven.De gegevens in het bevolkingsregister worden binnenkort weer verwerkt door het Nationaal Statistisch Instituut (INE) en het is voor de gemeenten belangrijk om het aantal officiële inwoners zo hoog mogelijk te krijgen, zodat ze recht kunnen doen gelden op diensten en subsidies van de landelijke overheid. De gemeente is bang dat het officiële bevolkingsaantal verder daalt, zoals dat ook het afgelopen jaar al gebeurde en dat men dan minder geld uit de staatskas krijgt. Vooral de Britse burgers wordt aangeraden zich in te schrijven - omdat ze dan met het oog op Brexit meer rechten zouden hebben in Spanje - maar ook buitenlanders uit andere landen die meer dan zes maanden per jaar in Orihuela verblijven, wordt aangeraden zich in te ­schrijven.

Dode bij frontale botsing


ALICANTE/ELCHE - Bij een frontale botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen kwam afgelopen weekend een 21-jarige man om het leven. Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend op de N-338 tussen de A-70 en het vliegveld. Een Volkswagen Golf kwam door onbekende redenen in bot­sing met een vrachtwagen. De 21-jarige inzittende van de Golf was op slag dood terwijl zijn 20-jarige medereiziger zwaargewond werd overgebracht naar het ziekenhuis van Elche. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

Burgemeester opent tentoonstelling Wubben/De Droog


L’ALFÁS DEL PI - De in het vorige nummer aangekondigde expositie van Fredy E. Wubben en Chris de Droog in de Casa de Cultura van L’Alfás del Pi wordt op 31 maart a.s. om 20.00 uur geopend door de burgemeester en de wethouder van Cultuur. De expositie duurt tot 8 april en is te bezichtigen van maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 14.00 en van 17.00 tot 21.00 uur.

Strand hersteld in Cala Fustera


BENISSA – In veel gemeenten worden overuren gemaakt om de stranden voor de Pasen op te knappen.De forse regenbuien van half maart hebben bij dat karwei niet echt geholpen. Integendeel, diverse stranden raakten opnieuw ernstig beschadigd nadat dat ook in januari al het geval was geweest. In de Cala Fustera in de gemeente Benissa werd afgelopen week 8000 ton nieuw zand opgebracht om het gedeeltelijk weggespoelde strand te herstellen. Ook zal een beschadigde muur worden gerepareerd. De kosten komen voor rekening van de landelijke regering, die in januari 3,6 miljoen euro beschikbaar stelde voor het herstellen van de ergste schade aan de stranden.

1 - 2 - 3 - 4 - 5