Spaanse tiener klaagt moeder aan die zijn mobiel afnam


ALMERIA - Een vijftienjarige jongen uit Zuid Spanje heeft zijn moeder aangeklaagd wegens 'mishandeling' nadat zij zijn mobiele telefoon in beslag nam, zodat hij zou gaan studeren.De rechter koos echter direct en ferm de kant van de moeder en verklaarde dat de moeder 'duidelijk in haar recht' stond en de 'juiste actie' had ondernomen als verantwoordelijke ouder. 'Ze zou geen verantwoordelijk ouder zijn als ze haar zoon toestond afgeleid te raken van zijn studietaken door zijn mobiele telefoon', zo stond vermeld in het oordeel van rechter Luis Columna. Hij zei ook nog dat een actie zoals de moeder die had gedaan bijna verplicht is bij wet. 'Van alle plichten die je als ouder hebt, zoals vermeld staat in het Burgerlijk Recht, is de verantwoordelijkheid nemen voor het onderwijs van je kinderen er één. En dat is exact wat de aangeklaagde in dit geval deed, zonder daarbij onnodige extreme maatregelen te treffen'.

Bezoeken aan tuinen Villa Marco hervat


EL CAMPELLO – Eén van de mooiste plekjes van de gemeente El Campello is de Villa Marco met de omliggende tuinen. De villa verkeert van binnen in een dermate slechte staat dat ze niet te bezichtigen is maar de tuinen worden met enige regelmaat voor publiek opengesteld voor een bezoek onder begeleiding van een gids. Na een winterstop worden die bezoeken op 8 april hervat. En de data voor de rest van het jaar zijn 27 mei, 24 juni, 16 september, 4 november en 16 december. In alle gevallen geldt dat u eerst moet reserveren, via mail (campello@touristinfo@net) of telefoon (965634606). Het bezoek begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Open dagen in potterbakkersmuseum


AGOST – Onlangs kon u in deze krant een uitgebreid artikel lezen over het pottenbakkersmuseum in Agost, dat in het najaar van 2016 weer open is gegaan voor publiek, nadat het jaren gesloten was. Het museum viert op 1 en 2 april aanstaande open dagen, waarop het gratis toegankelijk is en er workshops gegeven worden. Op beide dagen is het mu­seum van 10.00 tot 14.00 uur geopend.

Steeds meer vliegverkeer tussen Nederland Spanje en Portugal


MADRID - Van de tien populairste vliegbestemmingen waren Spanje en Portugal in 2016 de sterkste stijgers. Het vliegverkeer tussen Nederland en de twee landen op het Iberisch Schiereiland nam het meest toe.Dit blijkt uit de Kwartaalmonitor Luchtvaart van het CBS over het vierde kwartaal van 2016. Het passagiersvervoer van en naar Turkije nam het meest af. Het aantal passagiers dat van en naar deze landen vloog, nam met respectievelijk 19,8 procent en 16,9 procent toe ten opzichte van 2015. De sterke daling van passagiersvervoer van en naar Turkije van 17,5 procent is mede het gevolg van de vluchtelingencrisis en de politieke onrust in Turkije. In totaal waren er 70,3 miljoen reizigers van en naar Nederlandse luchthavens in 2016. 10,3 miljoen reizigers vlogen tussen Nederland en het VK. Spanje staat met 7,5 miljoen reizigers op twee en de VS met 5 miljoen passagiers op drie. Vanuit Nederland vlogen de meeste reizigers tussen Amsterdam Schiphol en Londen Heathrow en tussen Amsterdam Schiphol en Barcelona.

Aquarium Alicante met Pasen open


ALICANTE - Het aquarium op de Plaza Nueva in Alicante gaat met Pasen weer open. Zoals vaker in deze krant te lezen is geweest, moest het aquarium in de zomer van 2015 sluiten, nadat door een probleem met het klimaatbeheerssysteem alle ruim 170 vissen om het leven kwamen.Milieuactivisten pleitten er daarna voor om het aquarium definitief te sluiten maar met name horeca-eigenaars op het plein merkten dat bezoekers het plein links lieten liggen na de sluiting van het aquarium en ook omwonenden pleitten voor herope­ning. Het aquarium werd in de afgelopen maanden volledig veranderd van opzet en het is nu ook van binnen te bezoeken. Er zijn meerdere bassins en het aantal soorten is uitgebreid. Zeepaardjes, kwallen, zeesterren, krabben en diverse vissensoorten die in de Middellandse Zee voorkomen, gaan het aquarium bevolken. In de afgelopen week zijn al planten en bacteriën aan het water toegevoegd en met behulp van een geheel vernieuwd zuiverings- en klimaatsysteem wordt een ecosysteem gecreëerd dat vanaf begin april één voor één de nieuwe soorten zal verwelkomen. Nog voor de Pasen zullen 101 exemplaren van 15 diersoorten worden geïntroduceerd. In een later stadium wordt dit uitgebreid.

Kapitein veerboot Tabarca met drugs achter het roer


ALICANTE - De Guardia Civil deelde afgelopen donderdag een forse boete uit aan de kapitein van de Kon Tiki V, een van de veerboten die tussen Alicante en het eiland Tabarca heen en weer vaart.De agenten wachtten de veerboot op toen deze met 54 mensen aan boord, waaronder 32 kinderen, aankwam in de haven van Alicante nadat ze een tip had gekregen over mogelijk drugsmisbruik van de kapitein van de boot. Bij de controle bleek dat deze inderdaad onder de invloed van cocaïne en cannabis verkeerde. Het besturen van een boot onder invloed van drugs wordt beschouwd als een zware overtreding.

1 - 2 - 3 - 4 - 5