Geen kunstmarkt van Amata in de haven van Jávea op 10 december


Xabia - Wie op zondag 10 december naar de haven van Jávea gaat om de wekelijkse kunstmarkt te bezoeken, die daar elke zondagochtend gehouden wordt, zal teleurgesteld worden.Omdat vrijdag 8 december een feestdag is, worden er in het lange weekend van 8, 9 en 10 december in diverse plaatsen kerstmarkten van langere duur georganiseerd. Diverse deelnemers hebben daarom een plaatsje geboekt op de kerstmarkt (met Levende Kerststal!), die hun vereniging Amata in Benigembla organiseert (ongeveer 20 km van Jávea, landinwaarts). Anderen zullen te vinden zijn op de markt die op die dagen gehouden wordt in het oude centrum van Jávea.Maar op 17 december zijn ze weer allemaal present op de zeeboulevard van de haven van Jávea, zodat toevallige wandelaars en doelbewuste bezoekers ook dáár hun originele handgemaakte kerstkadootjes kunnen bemachtigen. Meer informatie via 639 979 678.

Concert Montgo Chorale


XABIA - Het koor “Montgo Chorale” onder leiding van de nieuwe dirigent Jan Dewland, geeft een concert met kerstmuziek op: zondag 10 december aanstaande om 17.00 uur in de Loreto kerk (Visserskerk) in de haven van Javea.De mooie moderne Loreto kerk in de haven van Javea wordt ook wel de “Visserskerk” genoemd, omdat de bouw herinnert aan de vorm van een schip, dat door de golven klieft. Het prachtige dak en moderne interieur en de architectuur zijn een sieraad. Zoals gewoonlijk, is het concert gratis, maar wordt na afloop een collecte gehouden voor Caritas, de liefdadigheidsorganisatie van de kerk die ondersteuning biedt aan arme gezinnen in Javea. Het koor zingt als gewoonlijk een aantal geliefde kerstliederen, waarvan een aantal door de gemeente wordt meegezongen en ook een paar nieuwe en minder bekende liederen. Er worden geen kaarten verkocht. Belangstellenden hebben vrij entree. Kom wel op tijd: de kerstconcerten van de Montgo Chorale trekken over het algemeen veel publiek. U bent dus van harte welkom om te genieten van de bekende liederen en ondersteunt door uw komst ook meteen een belangrijke lokale sociale organisatie. Voor verdere informatie kunt u bellen naar Jan Dewland. Telefoon 96 577 09 73 of email: dewlandjan@hotmail.com

Een mooi gebaar


ALICANTE - In Alicante is er een school gevestigd die is opgericht door een muzikaal echtpaar.Zij hadden een droom om op een dag een school te beginnen voor muzikaal talent van over de hele wereld, en deze droom is uitgekomen. De locatie in Alicante was prachtig en op de finca werd de school gerealiseerd. Op deze locatie ontbreekt echter een auditie / oefen ruimte en deze hebben ze toch echt nodig. Alleen ontbreken daar de financiële middelen voor. Vandaar dat de academy een benefiet concert organiseert op maandag 18 december aanstaande in het ADDA te Alicante, van klassiek tot pop en kerstmuziek, alles komt aan bod. Tevens willen ze met het geld dat over blijft een beurs uit geven voor Mensen die wel het muzikale talent hebben maar niet de financiële middelen om de opleiding te kunnen volgende. De kaarten kosten slechts 10 euro per stuk, en alle opbrengsten komen ten goede voor dit mooie doel. De website van de academy is www.brassacademy.com Hier kunt u zelf eens terug leen hoeveel goeds deze mensen doen. Daar staat ook de link waar u de kaarten voor dit mooie concert kan bestellen.

Nieuw in Albir Bistro Belgomar


ALBIR - Bisto Belgomar in Albir werd onlangs overgenomen door Katy & Bianca. Deze 2 Belgische dames zijn zeker geen onbekenden in de buurt.Dromen *denken werden omgezet in durven* doen! Met hun knusse Bistro willen zij terug het eten op tafel zetten zoals ze het kennen van vroeger. Want “vroeger thuis smaakte het eten altijd het lekkerst”. Recepten van grootmoeder en vergeten gerechten werden opgerakeld, traditioneel en versheid is voor hen een must. Het “warme gevoel” willen ze overbrengen in hun Bistro. Kom je alleen of met een groep of enkel voor een koffietje of een borreltje, hen maakt het niet uit. Samen met hun team ontvangen ze iedereen met een hartelijke groet. Ga dus snel een keer langs bij Bistro Belgomar gelegen aan de Cami Vell d`Altea 34 lokal 3 in Albir (schuin tegenover de Mercadona in het rijtje van de Ferreteria).

Prijsverhoging door FOX Sports bij Canal Digitaal


SPANJE / NEDERLAND - Door het nieuwe contract wat Canal Digitaal heeft afgesloten met FOX Sports, ging in oktober al het Familie- en Entertainment pakket met €3 per maand omhoog. Per 1 januari 2018 zal FOX Sports 1 Eredivisie ook aan het Basis pakket worden toegevoegd en hierdoor gaat ook dit pakket met €3 omhoog naar €22,95 per maand. De prijs van eventueel extra kaarten blijven momenteel ongewijzigd.Canal Digitaal heeft aangegeven om met een goedkoper alternatief pakket te komen voor klanten die geen behoefte hebben aan nog meer voetbal in hun pakket. Helaas is er verder nog niks bekend over dit pakket.De nieuwe provider Joyne heeft overigens al een Travel Lite pakket vanaf €13 per maand.Voor meer informatie over de mogelijkheden neem contact op met SAT4U in la Nucia, Tel 965020069.


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7