EMT gaat boetes uitdelen aan auto's die op busstroken staan


VALENCIA – Inspecteurs van de busdienst EMT zullen auto's gaan fotograferen die op busstroken staan geparkeerd.Het apparaat waarmee de foto's worden genomen, markeert tegelijkertijd de precieze locatie en tijdstip. Met dit initiatief wil EMT de politieagenten helpen boetes uit te schrijven aan overtreders. Het bedrijf kondigde het nieuws vorige week vrijdag aan in een persbericht. SMART-EMT heet het apparaat waarmee foutparkeerders worden gesnapt. Het herkent kentekens, zet deze op de foto en markeert deze met de tijd en de locatie. Tijdens de eerste dagen dat het apparaat wordt ingezet, zal men volstaan met het via een informatiefolder waarschuwen van de in overtreding zijnde automobilisten. De gemeente rechtvaardigt de beslissing met het argument dat men 'hiermee een ernstige verslechtering voorkomt, die een paar automobilisten veroorzaken met betrekking tot de doorstroom van het openbaar vervoer en aan andere verkeersdeelnemers die zich – in de regel – wél aan de verkeersregels houden. Het stilstaan op plaatsen waar dat niet is toegestaan vormt vaak de belangrijkste oorzaak van opstoppingen. Bussen moeten op straat stilstaan, waardoor de rest van het verkeer er niet langs kan.

Chantal Seguros verhuist


Vanaf maandag 5 juni verhuist het team van Chantal Seguros naar een nieuwe, voor u beter bereikbare locatie in La Zenia, C/Alhambra 8, local 6, 03189 La Zenia. Gelegen aan de rotonde waar u de eerste afslag rechts dient te nemen. Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn heeft Chantal de kantooruren aangepast. Nu doorlopend geopend van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 16 uur. U kan hier uiteraard steeds terecht met vragen, het afsluiten van verzekeringen van de bekende maatschappijen zoals, Liberty, Mutua Levante, DKV, Ergo, enz.

Man overleden op strand Villajoyosa


VILLAJOYOSA - Een man van 69 jaar is vrijdagochtend overleden op het strand van Villajoyosa. Strandwachten hebben hem nog uit het water gehaald en gepoogd te reanimeren.Naar verluidt voelde het slachtoffer zich onwel worden in het water, waarop hij de strandwachten waarschuwde omdat hij niet op eigen kracht het water kon verla­ten. Het tragische incident vond plaats rond half een toen de man uit Madrid even ging afkoelen in de zee. Op dat moment wapperde er zowel een groene en gele vlag. Dit omdat op dat stuk strand twee zones bijeenkomen. Het verplegend personeel van een toegesnelde ambulance kon het leven van de man echter niet meer redden. Het is al het tweede dodelijke incident op het strand in deze badplaats binnen een week tijd. Vorige week zondag kwam de jonge kunstenaar Ruben Fresneda uit Alcoy om het leven door verdrinking bij het strand El Paraíso.

Drie ambtenaren en 127 anderen gearresteerd voor huurfraude


TORREVIEJA – In Torrevieja heeft de nationale politie drie ambtenaren samen met 127 andere personen gearresteerd wegens het vervalsen van huurcontracten aan buitenlanders.Onder de gearresteerden bevonden zich 16 eigenaren van makelaarskantoren, medewerkers van makelaarskantoren, een gestor en 96 buitenlanders. Met de arrestatiegolf is er een einde gekomen aan een bende die zich toelegde op illegale immigratie. Naar het schijnt verstrekten de makelaars valse huurcontracten aan buitenlanders, zodat zij zich konden inschrijven in de gemeente waarop ze hun familieleden uit het buitenland over konden laten komen. In een persbericht heeft de politie vorige week vrijdag laten weten dat het ging om drie ambtenaren bij de gemeente Torrevieja. Zij worden samen met de anderen beschuldigd van valsheid in geschrifte en het bevorderen van illegale immigratie. De operatie is al twee jaar gaande. Het betrof merendeels buitenlanders met de Marokkaanse nationaliteit woonachtig in Murcia. Met een inschrijving in de gemeente konden de Marokkanen aanspraak maken op een woning om hun familieleden naar Spanje te brengen. In werkelijkheid ging het om leegstaande woningen die verschillende makelaarskantoren te koop hadden staan in het gebied. De aanvrager van een vals huurcontract moest daar 300 euro per maand voor betalen. Dit geld ging direct naar de makelaars. De politie vermoedt dat met deze handelingen zo'n 500 personen zich op illegale wijze in Spanje hebben gevestigd.

Valencia en Alicante deze zomer op blikjes en flesjes van Coca-Cola


COSTA BLANCA - Coca-Cola promoot deze zomer vijftien Spaanse toeristische bestemmingen door 2 miljard flesjes en blikjes te bedrukken met de namen van die plaatsen en ondertussen 107 reizen naar 31 bestemmingen verspreid over de hele wereld te verloten.De Spaanse bestemmingen die je op producten van Coca-Cola kunt tegenkomen, zijn: Valencia, Alicante, Ibiza, Palma de Mallorca, Menorca, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote, Tenerife, Málaga, Marbella, Barcelona, Cadaqués, Tarragona en Sevilla. De namen van deze bestemmingen zullen het logo van 's werelds beroemdste frisdrankmerk vervangen. Naast de Spaanse bestemmingen zijn er ook flesjes en blikjes met meer exotische bestemmingen, zoals Cancún, Bahamas, Bali of de Malediven. Het bedrijf heeft de plaatsnamen uitgezocht op basis van een onderzoek naar de voorkeursbestemmingen voor Europese vakantiegangers. Om kans te maken op een reisje hoef je enkel de pincode die je op de flesjes en blikjes aantreft in te vullen op de website Sienteelverano.es. De campagne is een vervolg op een eerdere succesvolle actie van het bedrijf waarin in 2013 gebruikers van Coca-Cola op de verpakking werden aangemoedigd om 'deel dit blikje met..' en dan stonden erachter de meest voorkomende Spaanse namen.

Fietser betrokken bij ongeluk in Elche


ELCHE – Een fietser van 61 jaar raakte vrijdag rond een uur of tien ten val op de carretera de Les Marines de Dénia.De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en liep meerdere kneuzingen op nadat hij hard tegen het asfalt smakte. Nadat de fietser ter plaatse werd behandeld door ambulancepersoneel is hij alsnog met die ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Dénia. Op dezelfde vrijdag raakte een motorrijder van 44 jaar gewond bij een ongeluk op de avenida Santa Pola in Elche. Hij is met diverse zware verwondingen overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Elche.