Winkelcentra Alicante vanaf 15 juni ook op zondag open


ALICANTE – Grote winkelcentra in Alicante zullen vanaf 15 juni elke zondag geopend zijn.Dit 'voorlopige' besluit werd afgelopen donderdag aangekondigd door Natxo Costa, algemeen voorzitter Commercie en Consumptie. Naast alle winkelcentra die al open mochten zijn in de zomermaanden op zon- en feestdagen zijn daar nu ook drie winkelcentra aan toegevoegd. Centro Comercial Gran Vía, Plaza Mar 2 en Puerta de Alicante hebben via de rechter voor elkaar gekregen dat ze worden aangesloten bij de toeristische zone Zona de Gran Afluencia Turística (ZGAT) en daardoor dus alle zon- en feestdagen geopend mogen zijn.

Inwoners Valencia willen geen botellón meer in de rivier


VALENCIA - Buurtbewoners van het gedeelte Tramo IX van de tuinen van de Turia willen dat er meer politiecontrole 's middags bij de Feria Alternativa die op 9, 10 en 11 juni worden gehouden.Zo hoopt men bezoekers van de feria ervan te weerhouden zich met drank in de zone te verschansen voor een zogenoemde 'botellón'. Bij dit typisch Spaanse fenomeen, dat op de meeste plaatsen is verboden, komen jongeren samen met eigen drank in plastic tassen om op openbare plaatsen samen te feesten. Daarbij willen de buurtbewoners een betere con­trole over mensen die met hele muziekinstallaties de rust komen verstoren 's avonds en in de nacht in het park in het gebied waar vroeger te Turia doorheen stroomde. De buurtbewoners benadrukken wel dat ze blij zijn met de organisatie van de feria en de belofte van de organisatoren om mee te werken om overlast door een bottelón te voorkomen.

Dénia onderzoekt of Calle Campo voetgangersgebied moet worden


DENIA – De gemeente Denia heeft 15.500 euro gereserveerd voor een niet bindend referendum om te achterhalen hoe inwoners denken over het veranderen van Calle Marqués de Campo in voetgangersgebied.Nog eens 18.000 euro wordt bestemd voor een onderzoek naar hoe de nieuwe versie van deze belangrijke verkeersader van de stad er dan uit zal moeten gaan zien. De gemeente zelf heeft al bij eerdere gelegenheden laten blijken een voorstander te zijn van meer ruimte voor voetgangers. Bedrijven langs de Calle Campo zijn het echter niet allemaal erover eens. Belangrijk is nog wel dat er nagedacht wordt over een alternatieve route voor een soepele circulatie van verkeer door de stad. Ook moet worden bezien of er wel voldoende parkeerplaatsen zullen blijven, wanneer de huidige plekken aan de betreffende straat zullen verdwijnen.

Gastronomische week bij rest. Finca La Vuelta van maandag 6 t/m zondag 11 juni 


VEGA??BAJA - Traditioneel vieren wij onze gastrono­mische week begin juni.Een speciale week waarin wij onze gasten verrassen met een heerlijk menu met  lokale producten uit de directe omgeving.  De Vega Baja is een streek die bijzonder rijk is aan prachtige landbouw- en visserijproducten.  Hiermee gaan onze chefs  aan de slag en zullen u verwennen met een fantastisch 6 gangen menu waarbij door de bediening uitleg aan tafel zal worden gegeven over de toepassingen en herkomst. Heerlijk genieten en uitgebreid tafelen op ons sfeervolle terras! Dit menu wordt aangeboden inclusief twee mooie bijpassende wijnen voor  € 35,-. Traditioneel is ook dat we voor die week erg snel zijn volgeboekt en daarom raden we u aan om snel te reserveren om zeker te zijn van een tafel op één van deze avonden. Wij heten u van harte welkom bij Finca La Vuelta! Reserveer via onze website www.restaurantelavuelta.com of bel gewoon even met 0034 96 672 75 59.

Aantal buitenlandse toeristen in Benidorm stijgt


BENIDORM - Van elke drie personen die in Benidorm in een hotel overnachten, komen er twee uit andere landen dan uit Spanje. Er zijn dit jaar meer buitenlanders in de stad dan ooit.Dit bleek eind mei uit gegevens die zijn verstrekt door de horecavereniging Hosbec. Anderzijds daalt het nationale toeristen dat Benidorm bezoekt. Het gaat om een daling van 12 procent. Door de onrustige situatie in concurrerende bestemmingen zoals Tunesië of Turkije komen er meer toeristen naar Spanje. Dit heeft echter ook tot gevolg dat de prijzen stijgen. Hierdoor wordt het land minder aantrekkelijk voor Spanjaarden zelf om te verblijven. Van alle toeristen die de laatste twee weken van mei in Benidorm verbleven had 35,1 procent de Spaanse nationaliteit. Britten vormen het grootste deel met 53,6 procent en het aantal overnachtingen door Belgen, Nederlanders en Fransen steeg flink en vormt nu 9 procent van het totaal. Wat bezettingsgraad betreft in mei valt op dat er een lichte da­ling te zien is ten opzichte van vorig jaar. De tweede helft van mei was de bezetting gemiddeld 89 procent, terwijl dat in 2016 nog 91,1 procent was. Voor de hele maand mei was de bezettingsgraad 86,4 procent. Dat is een verlies van 2,3 punten ten opzichte van 2016. Hierbij moet wel gemeld worden dat de gemiddelde prijzen hoger liggen dan in 2016. Zodoende blijft het hotelwezen zich herstellen ondanks het verlies aan nationale toeristen. Hoteleigenaren zijn zich wel bewust van het feit dat dit her­stel niet voor altijd is en kan inzakken als andere markten weer aantrekken. Hosbec wijst in dit verband dan ook op het grote belang van een her­stel van de nationale markt. Deze vormt op dit moment een grote bron van zorg voor de sector. Daarom moeten er nieuwe strategieën worden ontwikkeld om de Spanjaarden weer aan te trekken. Ook kan het zijn dat nationale toeristen 'vluchten' naar minder duurzame logies, zoals illegale vakantieverhuur.

Disco in Benidorm zoekt 'knappe' serveersters zonder vriendje


BENIDORM – In Benidorm is ophef ontstaan over een discotheek die via sociale media op zoek was naar bijzonder omschreven personeel.Geïnteresseerden moeten meerderjarig zijn, 'knap met een goede fysieke ver­schijning, veel ervaring met drank inschenken, sympathiek tegen klanten en single'. De disco die bekend is en aan het strand van de populaire vakantiebestemming ligt ging nog verder met de functie-eisen door te vragen naar 'medewerksters zonder 'zieke of jaloerse vriendjes die ze om vijf uur opwachten bij de deur om ze mee naar huis te nemen.' Men is niet gewoon op zoek naar personeel, maar is nieuwe medewerkers aan het 'casten'. Volgens de bedrijfsleider zijn de functie-eisen 'makkelijk en helder'. Wie ze niet oké vindt, doet gewoon niet mee aan de cas­ting, zodat men geen tijd aan ze verliest. Dit zegt hij op zijn Instagramaccount. En of dat nog niet genoeg is, wordt er van de solli­citanten ook nog gevraagd dat als ze niet lang zijn, ze verplicht zijn 'schoenen met hakken of plateauzolen te dragen'. Een dag nadat het bericht online stond, werd het alweer verwijderd. Vanuit de gemeente heeft José Ramón González de Zárete van de Partido Popular gereageerd. Hij laakt de tekst en bevestigde het abso-luut niet eens te zijn met hoe de personeels­advertentie is opgezet. Hij zou hebben gesproken met de eigenaar van de disco en heeft hem verzocht de 'laakbare, vervelende en macho- advertentie' te verwijderen.