Ruim 800 dieren in beslag genomen op Schiphol


SPANJE / NEDERLAND - Drie Spanjaarden werden op Schiphol aangehouden toen zij een tussenstop maakten onderweg van Mexico naar Madrid. In hun bagage werden 200 Mexicaanse slangen, hagedissen, leguanen, schildpadden en talloze andere beschermde diersoorten aangetroffen.De politie ontdekte dat het trio behoort tot een groot transportnetwerk van wilde dieren. Naar aanleiding van de aanhouding van de drie heeft de Spaanse politie invallen gedaan in diverse woningen en opslagloodsen in Madrid en Castellón. Hierbij werden nog eens 600 dieren aangetroffen en 17 personen aangehouden. Veel van de aangetroffen dieren waren legale soorten die bevroren waren en wel over licenties beschikten om ze te houden en door te verkopen. Zo dienden deze als dekmantel voor de levende dieren die niet legaal verhandeld kunnen worden. Negen verdachten zitten in voorarrest en acht andere worden ondervraagd in verband met de zaak die operatie Jungla V wordt genoemd. Er zouden veel wilde dieren uit Amerika, Azië, Afrika en Oceanië naar Spanje worden gesmokkeld voor de zwarte markt voor wilde dieren, die vaak lucratiever is dan die van drugs. Veel van de soorten die werden aangetroffen zijn bedreigd in het wild en zeer gewild door particuliere verzamelaars, die voor één enkel exemplaar soms tot wel 50.000 euro neertellen. De smokkelaars hadden een groot netwerk van contacten wereldwijd en maakten gebruik van individuen die de dieren Europa binnensmokkelden. De ontmanteling van de bende komt nadat de Spaanse overheid in februari een reeks maatregelen onthulde gericht op het terugdringen van handel in wilde dieren.

Vermist jongetje Gabriel (8) gevonden in kofferbak van vriendin vader


ALMERIA - De zaak rond het vermiste achtjarige jongetje Gabriel hield al ruim een week heel Spanje in zijn greep. Sinds 27 februari was hij vermist in de provincie Almería.Zondag werd zijn levenloze lichaam gevonden in de kofferbak van de auto van de vriendin van zijn vader. Een team van zo'n 2500 vrijwilligers en 1500 professionals had dagenlang gezocht naar de jongen. Gabriel raakte vermist toen hij een afstand van 100 meter alleen moest overbruggen om van het huis van zijn oma dat van vriendjes te bereiken om daar te gaan spelen. Hij kwam nooit terug. Op 3 maart vonden zijn vader en de nu gearresteerde vrouw op 10 kilometer van de plek waar hij verdween, een t-shirt met daarop het DNA van het jongetje. Vanaf dat moment hield de politie de vrouw in de gaten, zo bleek zondag. Op vrijdag nog zeiden de vader en de vrouw nog 'meer hoop dan ooit' te hebben dat het jongetje gevonden zou worden. De partner van Gabriels vader werd aangehouden toen ze met het lijk van het jongetje in de kofferbak van haar auto reed. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken deelde op twitter de 'schok en het medeleven van de regering en alle Spanjaarden' met de ouders van Gabriel. Ook de Spaanse premier Rajoy tweette zijn condoleances aan de ouders. 'Ik deel met alle Spanjaarden de pijn van het verlies van Gabriel.' De emoties die na de vondst zijn vrijgekomen zijn heftig. De vermoedelijke dader hielp zelfs mee met zoeken naar het jongetje. Dat maakt de mensen woedend.

Optreden Cantaresin Ciudad Patricia


BENIDORM - Liefhebbers van mooi gezongen songs kunnen op dinsdag 20 maart om 17.00 uur terecht in Ciudad Patricia in Benidorm.Daar treedt het gemengde a capella koor Cantares op met een prachtig gevarieerd repertoire. Onder de bezielende leiding van dirigent en pianist Guy Verhelst belooft het weer een fantastisch evenement te worden met liedjes in verschillende stijlen, van heel klassiek tot swingend, van pop tot middeleeuws. Een fantastisch programma vol contrasten van verrassend hoog niveau. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar dit mooie concert in de theaterzaal van Ciudad Patricia. De entreeprijs bedraagt slechts drie euro. Cantares heeft nog behoefte aan meer mannenstemmen, dus dit is de gelegenheid voor mannen om eens te horen hoe dit koor klinkt.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6