Alicante Dutch Golf Tour nog aantrekkelijker


ALICANTE - In en rondom de stad Alicante liggen vijf prachtige golfbanen. Voortaan spelen wij maandelijks bij toerbeurt op één van deze prachtige golfbanen.Zonder lidmaatschap kan tegen een gereduceerd green feetarief worden meegespeeld. Nederlandstalige golfspelers zijn van harte welkom. Plezier in de golfsport staat bij de Alicante Dutch Golf Tour voorop. Voor meer info kijk op www.alicantedutchgolf.nl

Soler begint belofte waar te maken


SPANJE – Toen Alberto Contador vorig najaar zijn race­fiets definitief aan de wilgen hing, was de vraag welke van de jongere Spaanse renners zijn rol kon overnemen als een succesvol ronderenner.Mikel Landa leek op het eerste gezicht de grootste kandidaat, maar ook David de la Cruz, de broers Izaguirre en Marc Soler zijn kansrijk om als ronderenner aan de weg te timmeren. Afgelopen zondag was het Marc Soler die de prestigieuze achtdaagse ronde Paris-Nice op zijn naam wist te schrijven. De 24-jarige Soler toonde de hele week een goede vorm en op de laatste dag zat hij mee met de juiste ontsnapping. Hij hield daarom vier seconden over op Simon Yates in het algemeen klassement. Voor Soler was het zijn derde overwinning bij de profs, na winst in de Tour de l’Avenir in 2015 en een etappe in de Route du Sud in 2016. De Spaanse sportpers wist enthousiast het gegeven op te diepen dat Miguel Indurain ook 24 was toen hij voor het eerst Paris-Nice won en dat dat ook diens eerste rondewinst was. Het Spaanse succes in Paris-Nice was sowieso groot: Luis León Sánchez droeg vier dagen de leiderstrui en David de la Cruz won de laatste etappe. In het eindklassement stonden er vier Spanjaarden bij de beste tien.

Bonengerecht uit Asturië wereldberoemd


VILLAVICIOSA - In Asturië eet je de lekkerste bonenstoofpot Fabada. Restaurant Gaucho Fierro in Granda wint dit jaar de eerste prijs voor de beste Fabada ter wereld.In de finale van de strijd om de beste Fabada ter wereld heeft restaurant Gaucho Fierro 25 andere kanshebbers achter zich gelaten, waarvan 21 uit Asturië en vier uit Brussel, Murcia, Barcelona en Toledo. In totaal deden zo’n honderd restaurants mee aan deze wedstrijd.Juryvoorzitter en chef-kok Pedro Morán heeft zelf één Michelin-ster en drie Repsolzonnen. Hij vertelt dat in Gaucho Fierro de beste Fabada wordt bereid en dat hun bereiding en gerecht hebben voldaan aan alle eisen die gesteld worden binnen deze wedstrijd: De stoofpot mag niet te vettig zijn, moet smeuïg blijven en de typisch rokerige smaak van het Asturische vlees moet goed terugkomen in het gerecht. 43 Jaar geleden startten Asturische emigranten uit Argentinië in Granda restaurant Gaucho Fierro. Nu wint chefkok María Amor González van restaurant Gaucho Fierro el Premio a la Mejor Fabada del Mundo 2018 (de prijs voor de beste Fabada ter wereld). Volgens deze chefkok is het geheim van een goede Fabada om de beste ingrediënten en zuiver water te gebruiken en de stoofpan af en toe rustig heen en weer te laten gaan. Haar Fabada wordt op laag vuur op een houtkachel bereid. Tot slot zegt ze dat het bereiden van een goede Fabada een hoop tijd en liefde kost. Fabada is een authentieke witte bonenstoofpot uit Asturië met veel vlees. De typisch Asturische Fabada wordt gemaakt van onder andere witte bonen (die in dit geval afkomstig zijn uit Grado (Asturië), chorizo, bloedworst en spek. Fabada is op steeds meer menukaarten in restaurants buiten Asturië en zelfs buiten Spanje te vinden. De bonen die Gaucho Fierro gebruikte, kwamen oorspronkelijk uit Colombia en worden nu geteeld in Asturië waar ze een goede vochtige grond hebben gevonden die rijk is aan mineralen. Deze grond zorgt voor grote en boterzachte witte bonen.

Dieven beroven brandweermannen tijdens hun werk


BENISSA – Diefstal is altijd laag maar het gaat wel heel ver als je mensen besteelt die bezig zijn anderen te helpen.Dat gebeurde vorige maand op de snelweg A-70 toen daar een ernstig verkeersongeluk gebeurde waarbij doden en gewonden vielen. De brandweer was snel ter plekke, evenals de politie en ambulance. Terwijl de brandweermannen bezig waren om beknelde mensen uit hun personenauto’s te bevrijden, zagen dieven hun kans schoon om gereedschap uit de brandweerwagens te stelen. Er verdwenen diverse voorwerpen die kunnen worden gebruikt om een kraak te zetten. De brandweer heeft een aanklacht ingediend.

Testament controle


BENIDORM - Servitur S.L. wil u de gelegenheid bieden om uw bestaande testament gratis te laten controleren door een Nederlandse notaris, gespecialiseerd in erfrecht, welke van 13 maart tot en met 27 maart a.s. op kantoor Servitur in Benidorm aanwezig zal zijn. Wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact op met Saskia van der Schuit, via e-mail: saskia@servitur.es of per telefoon (tussen 9.00 en 14.00 uur) 0034.965.850.891.

Hospitaal Clínica Benidorm verkrijgt opnieuw hun kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015 en voor het Milieu ISO 14001:2015


BENIDORM - Hospitaal Clínica Benidorm heeft het ISO 9001 kwaliteitscertificaat en het ISO 14001 milieu­kwaliteitscertificaat vernieuwd na aanpassing van de nieuwe update van de ISO 9001:2015 kwaliteitsnorm en het milieu, de nieuwe ISO 14001: 2015 van de Spaanse vereniging van Standaardisatie en certificering (AENOR) voor het voldoen aan kwaliteitsnormen voor zorg en innovatie.Hospital Clínica Benidorm is in 2000 toegetreden tot het kwaliteitsmanagementsysteem en sindsdien heeft het in totaal 16 diensten gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm en sinds 2015 heeft de organisatie het ISO 14001 milieukwaliteitscertificaat behaald.Na een grote inspanning van de afdeling Kwaliteit en Milieu en de samenwerking van de hele organisatie, zijn we erin geslaagd ons aan te passen aan de nieuwe ISO-updates (9001: 2015 en 14001: 2015) met als doel te blijven voldoen aan het Managementbeleid van dit geïntegreerd bedrijf, dat gecertificeerde kwaliteitsnormen levert die zorgen voor de tevredenheid van interne en externe klanten in een duurzame omgeving, ter bescherming en respect voor het milieu.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6